Mehmet Coşkundeniz Kariyerin bitti haberin yok
HABERİ PAYLAŞ

Kariyerin bitti haberin yok

Sevgilisi Deniz Bulutsuz’u darp eden Ozan Güven’in 3 yıl 8 aydan 13.5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Sevgilisi Burcu Yılmaz’ı darp eden Rubato’dan Özer Arkun için de yakında iddianame hazırlanır, kaç yıl hapis istemiyle yargılanacağını öğreniriz.

Bu iki isim elbette yargılanacak, ve hukukun öngördüğü cezayı alacak. Adalete güvenimiz sonsuz. Ancak, henüz böyle bir sebepten dolayı hapse giren ünlü yok.

Evet ceza veriliyor ama sabıkasız olmaları, suçu ilk kez işlemeleri gibi sebeplerle ya erteleniyor ya da hükmün açıklanması geri bırakılıyor. Her neyse, hapis yatıp yatmayacaklarına yargı karar verecek, bekleyelim görelim.

Haberin Devamı

Ama beklerken bu şiddet yanlılarına toplumsal olarak asıl cezayı bizim vermemiz gerektiğine inanıyorum. Ozan Güven için 112 senarist ortak bildiri yayınlayıp bir daha bu isimle çalışmayacaklarını ilan etti. Özer Arkun’un da sahne programları iptal edildi, en yakın çalışma arkadaşlarından biri Sıla özel bir açıklama yayınlayıp hem iş hem de arkadaşlık ilişkisini bitirdiğini belirtti.

Yani sektörleri tarafından dışlanıyorlar, bu güzel bir yaklaşım. Yapımcılar, organizatörler, senaristler kadar biz izleyiciler de bu cezayı vermeliyiz. Şarkılarını, filmlerini, dizilerini çok beğensek de artık dinlememeliyiz, izlememeliyiz.

Hani kendilerini, “Ayrılmak istedim, kabul etmedi. Bana ‘Senin kariyerini bitireceğim’ diyerek iftira attı” diye savunuyorlar ya... İşte o kariyeri biz, dinleyiciler, izleyiciler bitirmeliyiz. Belki o zaman, bir daha sevgilisine bırakın el kaldırmayı, kötü söz söylemeye kalkanlar bile bu örnekleri akıllarına getirip “Bunu yaparsam kariyerimi kendi kendime bitiririm” diyebilir.

ŞİDDETİN EN ÖNEMLİ İŞARETİ

Gazetecilikteki 34’üncü senem. Üniversite ikinci sınıftan beri çalışıyorum. Bunca yıldır hiç şaşmayan bir gözlemim var.

Bu ünlüler dünyasında, gazetecilere saldıran, dövmeye kalkan, küfür eden herkesin daha sonra eşlerine, sevgililerine ya da bir mekanda tanıdıkları kadınlara şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Elbette gazetecilere saldırmadan şiddet uygulayanlar da var ama, meslektaşlarımla sorunu olan herkeste rastladım buna. Ozan Güven öyleydi mesela. İşini yapmaya çalışan muhabirlerin üzerine yürür, küfür ederdi. Örnekler öyle çok ki hepsini bu köşeye almama imkan yok.

Haberin Devamı

Ama Google’da aratırsanız hepsini görebilirsiniz. Bu kişiler öfkelerini kontrol edemiyorlar.

Kontrol edemedikleri öfkeleri o gün gazeteceleri hedef alıyor, başka gün başka birini. Sonunda da o öfke mutlaka birlikte oldukları kadına yöneliyor.

BUNLARDAN UZAK DURUN

1- SAHİPLENMEYE KALKANLAR

Hayatınızı kontrol etmeye çalışan, sizi yönetmeye kalkanlar...

2- ÖFKE KUSANLAR

Her şeye aşırı tepki veren, kavgayı bir iletişim yolu olarak görenler....

3- HEP SİZİ SUÇLAYANLAR

Haksız olduğunu kabul etmeyen, her olayda suçu size yüklemeye kalkanlar...

4- EMREDEREK KONUŞANLAR

“Rica” sözcüğünün anlamını bilmeyen, nezaketten nasibini almamış olanlar...

5- DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPANLAR

Sizin ona olan sevginizi kullananlar, duygunuzun bittiğini anlayınca da tehdide başlayanlar...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder