Mehmet Coşkundeniz Karşılıksız aşktan nasıl kurtulmalı?
HABERİ PAYLAŞ

Karşılıksız aşktan nasıl kurtulmalı?

Birini uzaktan sevmeye başlarsın. Senin onu sevdiğinden haberi bile yoktur. Sonra bir şekilde yakınlaşırsın, öyle bir an gelir ki duygularını söylersin. Ve felaket başlar. Çünkü o seninle aynı duyguları paylaşmıyordur. Reddedilmişsindir. Peki bu karşılıksız aşkı bünyeden nasıl atacaksın? İşte yolları...

1- ISRARCI OLMA

Doğru bilinen bir yanlış vardır. Israr etmek... Sanılır ki; bu ilk reddedilme aslında naza çekmedir, üstüne gidilirse “Evet” demeye razı edilebilir. Hayır, sakın yapma! Israr seni her zaman daha da kötüye götürecektir. İçinde en ufak bir duygu kırıntısı bile olsa bunu belli ederdi.

Haberin Devamı

2- ARKADAŞ OLARAK KALMA

Reddedildiğin andan sonra hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak. Artık arkadaş kalamazsınız. Ya da yeni tanışıyorsunuz ve sana “Arkadaş olarak kalalım” dedi. Asla kabul etme.

3- GÖRÜŞMEYİ KES

Sen arkadaş olarak kalmayı reddettin ama o, biraz da vicdan azabıyla seni arayıp, görüşmek isteyebilir. “Hadi bu akşam eğlenmeye gidiyoruz, gel” diyebilir. Gitme, görüşme. Gidersen gergin bir ortamda olacaksın. Aradığın ilgiyi de bulamayacaksın. Ne berbat değil mi?

4- ZORUNLULUK DURUMU

Aynı işyerinde, aynı okulda, aynı mahallede olduğunuz için görüşmek hatta konuşmak zorunda kalabilirsin. Bu zorunlu görüşmeleri olabildiğince kısa ve resmi tutmak zorundasın. Birlikte iş yapıyorsanız, sadece işle ilgili cümleler kurmalısın.

5- STALK YAPMA

Facebook’tan, Twitter’dan, Instagram’dan ve diğer sosyal medya araçlarından takibi bırakmalısın. Kendine işkence etmenin alemi var mı? O, arkadaşlarıyla hatta yeni bulduğu sevgilisiyle eğlenirken fotoğraflarını paylaşacak, sen de hüzünleneceksin.

6- TELEFONUNU ENGELLE

Telefon numarası rehberinde olduğu sürece potansiyel bir tehlike vardır. Bayramdı, kandildi, doğum günüydü deyip kendini hatırlatmak için mesajlar gönderebilirsin. Üstelik o mesajlara cevap da gelmez ve kahrolursun. Telefonunu mutlaka sil. Hatta engelle. paylaşacak, sen de hüzünleneceksin.

7- YALNIZ KALMA

Dünyadaki tek reddedilen insan sen değilsin. İçine kapanma, bunalım yaratma. Çok sayıda arkadaşın var, öyle değil mi? Onlarla buluş, gez, toz, sosyalleş. Mümkün olduğunca yalnız kalma. Yalnız kaldıkça onu daha fazla düşünürsün.

Haberin Devamı

8- ARABESK TAKILMA

Damardan şarkılar, mutsuz biten aşk filmleri, romantik komediler, içini karartacak aşk romanlarından uzak dur. Bunlar sürekli içinde bulunduğun durumu beynine çakacaktır. Eğlence en iyi ilaçtır, zamanını eğlenceli geçirmeye bak.

9- KENDİNİ GÖSTERME

Onu uzaktan takip edip gittiği yerlere sakın gitme. Kendini göstermenin sana hiçbir faydası yok. Üstelik karşındaki insanın senin hakkındaki fikirleri olumsuza dönecektir. Ha, bir yerde tesadüfen karşılaşırsan o başka. Ama bence o zaman da o etkinliği kısa tutup oradan ayrılmalısın.

10- KENDİNİ GÖSTERME

Biriyle sevgili ol demiyorum ama en azından flört etmeyi deneyebilirsin. Birlikte yemeğe çıkabilir, sinemaya gidebilir hatta bir yerde birkaç kadeh içebilirsin. Kim bilir belki de seni etkiler ve güzel bir ilişkiye başlamana araç olur. Tüm bunları yaptıktan sonra hâlâ daha karşılıksız aşktaysan, acilen bir uzmana danış.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder