Mehmet Coşkundeniz Karşınıza çıkacak 10 aşk türü
HABERİ PAYLAŞ

Karşınıza çıkacak 10 aşk türü

Bugüne kadar aşklar yaşamış olabilirsiniz, sadece bir kez aşkla karşılaşmış olabilirsiniz ya da henüz aşk kapınızı çalmamış olabilir. Aşkın çeşitli türleri var. Bu yazı aşkın türlerini anlatıyor. Kim bilir, belki de siz içinde bulunduğunuz aşkın hangi türde olduğunu bu yazıdan öğreneceksiniz.

Karşınıza çıkacak 10 aşk türü

1. PLATONİK AŞK

Aslında var olmayan, zihnimizde yarattığımız kişiye duyduğumuz aşktır bu. ‘Beyaz atlı prens’ ya da ‘dünyalar güzeli prenses’ kavramları platonik aşktan gelir. Bu kavram bazen, gördüğümüz, bildiğimiz birine duyduğumuz ama bir türlü söyleyemediğimiz aşkla karıştırılır. Ama öyle değildir. Hani hepimiz aşık olacağımız kişiyle ilgili kafamızda bir prototip oluşturur ve öyle birini bekleriz ya, işte o kişi bizim platonik aşkımızdır.

Haberin Devamı

2. HAYRANLIK AŞKI

Lisedeki öğretmeniniz, tuttuğunuz takımın yakışıklı oyuncusu, takip ettiğiniz dizinin güzel mi güzel esas kadını, çocukluğumuzun birlikte geçtiği, gözümüzün önünde büyüyen arkadaşımız... Bunlara duyduğumuz duygular da aşk olarak ifade edilebilir. Gözümüzde öyle büyütürüz ki, o bizim için her şeydir. Duygularımızı asla söyleyemeyiz, içimizde birikir, birikir, sonra başka bir aşk türüyle karşılaşırız ve geçer.

3. İLK AŞK

Henüz duygularımıza tam olarak anlam veremediğimiz, neyin ne olduğunu anlayamadığımız zamanlarda yaşadığımız, bizi şaşırtan, ondan başka hiçbir şeyi düşündürmeyen, her türlü çılgınlığı yaptığımız aşk... Hiçbir zaman unutmayacağımız bir deneyimdir. Yıllar geçse de aklımıza geldiğinde yüzümüzde gülümsemeyle anarız. Çünkü aşk denen duyguyu ilk kez tatmışızdır.

4. KARŞILIKSIZ AŞK

Birine karşı beslenen duyguların karşılıksız kalması, ya da söylemeye bile fırsat bulamamak insanda büyük hayal kırıklıkları yaşatır. Ya da bazen siz birine aşıksınızdır ama onun başka biriyle ilişkisi vardır. Asla karşılık alamayacağını bilirsin ama duygularına söz geçiremezsin. Bu tür, kötü bir tür olsa da aslında karşılıklı aşkın değerini bilmemize yardımcı olur.

5. TAKINTILI AŞK

Hayatındaki kişi olmadan kendinizi çaresiz ve yalnız hissediyorsanız, sürekli zihniniz onunla meşgulse, en ufak bir kaygıda bile sevgilinizi arıyorsanız, ilişkinle ilgili sürekli bitti mi, bitecek mi, kızdı mı, ne oldu vs. diye endişeleriniz varsa, güven duymakla ilgili sıkıntılarınız yoğunsa yaşadığınız şey takıntılı aşktır. Siz ya da karşınızdaki insan böyle bir durumdaysa bilin ki bu aşkın sonu mutlu bitmeyecektir.

Haberin Devamı

6. BENCİL AŞK

Sevgilinizi ve mutluluğunu umursamadığınız aşk şeklidir. Narsist kişilikli insanlar yaşar. Bencil aşıklar, sadece sevgilisinden ne elde edebileceklerini görmek için bir ilişkiye giren kurnaz tilkilerdir. Mesela siz sırf toplumda bir yer edinmek ya da kişisel kazançlar elde etmek için biriyle ilişki yaşadınız mı? Cevabınız “Evet” ise siz de bencil aşıksınız.

7. İLK GÖRÜŞTE AŞK

Birkaç saniye, bazen daha az ve bazen çok daha uzun sürer. Karşıdan karşıya geçerken birini görürsünüz, yüreğiniz güm güm atar, o geçip gider, siz de bir süre sonra unutursunuz. Ya da işte bazen o bakışlar birleşir, taraflardan biri harekete geçer ve ilk görüşte başlayan o aşk çok uzun yıllar devam eder. Herkesin başına mutlaka ya gelmiştir ya da gelecektir.

Haberin Devamı

8. ŞEHVETLİ AŞK

Arzuların şelale olduğu, dokunmadan duramadığınız, konuşurken bile şehvet dolduğunuz aşk. Harika bir ten uyumunun tamamladığı bu aşkta çiçekler, böcekler, kelebekler yoktur. Ama yine de güzeldir. Tek sakıncası, şehvetin tükendiği noktada aşkın da bitecek olmasıdır. Aşka da dönüşebilir ama bunun için her iki tarafın da ciddi anlamda çaba göstermesi gerekir.

9. ROMANTİK AŞK

Her zaman sevgilinizle birlikte olmak istiyorsunuz ve ayrı olduğunuzda bir an önce zamanın geçmesini ve kavuşmayı istiyorsunuz. O yanınızdayken dünya yansa umurunuzda değil. İçinizdeki şair ve besteci çoktan ortaya çıktı bile. Mutlusunuz, hayatınızın en güzel günlerini yaşıyorsunuz. İşte romantizm budur.

10. KOŞULSUZ AŞK

Eğer ikiniz de birbirinizi önemsiyor ve özverili bir şekilde birbirinizi seviyorsanız, çok az kişinin deneyimlediği, ancak tüm hayatlarını arayarak geçirdiği özel bir aşk türünün ortasındasınız. Bizi seven birine gerçekten aşık olduğunuzda, bu mükemmel aşk türünü de tecrübe edeceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder