Mehmet Coşkundeniz Kenan Doğulu'nun canı çok yanmıştır
HABERİ PAYLAŞ

Kenan Doğulu'nun canı çok yanmıştır

Beren Saat ile Kenan Doğulu evliliğinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Beren Saat’in doğum günü mesajında, bir kazada ölen ilk aşkı Efe’yi anması garipti. Instagram’da adını BErEn Saat diye yazması da ‘Büyük E’ler Efe’yi simgeliyor” şeklinde yorumlandı. Şu Efe meselesi kafama takıldı. Bir ilişkinin, bir evliliğin içindeki insanların, acı bir şekilde ölmüş olsa da eski sevgilisini bu şekilde anmalarını, şimdiki sevgililerine, eşlerine saygısızlık olarak görüyorum.

Kimse kusura bakmasın, bu öyle kabul edilebilir bir şey değil. Üstelik bu eski sevgiliyi, yüz binlerce kişinin takip ettiği sosyal paylaşım sitesinde, hem de kendi doğum gününde anmak çok acayip bir şey. Evliliğiniz iyi gitmeyebilir, ayrılmaya karar vermiş olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ama saygı unsurunu neden bir kenara atıyorsunuz? Ben bu paylaşımların Kenan Doğulu’nun canını çok yaktığına inanıyorum. Aynı şeyi Kenan Doğulu yapsa çoktan sosyal medyada linç edilirdi o da ayrı bir konu.

GÜNDE 572 ÇİFT BOŞANDI

Madem konuya boşanmalardan girdik, 1 Mart’ta yayınlanan 2018 boşanma istatistiklerine göz atalım. Şubat ayında, bir TV programında 2018’de boşanmalarda artış görüleceğini söylemiştim. Çünkü, geçmiş yıllardaki istatistikler bize, ekonomik açıdan sıkıntılı senelerde boşanma oranının epey yüksediğini gösteriyor.

Nitekim öyle oldu. 2018’de 142 bin 448 çift boşandı. Bir önceki yıla göre artış yüzde 10.9. Bu rakam size pek bir şey ifade etmeyebilir ama nasıl bir şey olduğunu şöyle açıklamaya çalışayım. 2018’de 116 gün tatil yapılmış. Mahkemeler 249 gün çalışmış. Yani geçen yıl Türkiye’de günde 572 çift boşanmış. Bu, cumhuriyet tarihinin en yüksek boşanma sayısı.

SEBEP NE?

Maddi sıkıntı bir boşanma nedeni olarak ortaya çıkmıyor. Ama maddi durum kötü ise, diğer sorunlar daha fazla göze batar hale geliyor.

Örneğin, geçim sıkıntısı çekerken yapılan fuzuli bir harcama, eşler arasında çok büyük kavgalara neden olabiliyor.

Yine işini kaybetmiş erkek ya da kadın, eşine karşı daha tahammülsüz hale geliyor. Çocukların ihtiyaçlarının karşılanamaması da çatışmalara yol açıyor. Kısacası, maddi durum kötüleştikçe, sabretme sınırımız düşüyor.

Haberin Devamı

16 YAŞINDA BOŞANMA

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerinde herkesin dikkatinden kaçan önemli bir bölüm var. Türkiye’de 2019’da 16-19 yaş arası 2149 kişi boşanmış. Bunlardan 1994’ü kadın, 155’i erkek. Ne yazık ki hala çocuk yaşta evlilikleri engelleyemiyoruz.Bu arada en fazla boşanma kadınlarda 30-34 yaş aralığında, erkeklerde de 35-39 yaş aralığında görülüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder