Mehmet Coşkundeniz Kendi suçunu aşka yükleme
HABERİ PAYLAŞ

Kendi suçunu aşka yükleme

Oyuncu Berk Oktay’ın boşanmak üzere olduğu eşi Merve Şarapçıoğlu’nun geçen hafta sonu Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajı okurken yerimde oturamadım. Bu çift, 2010’da tanışmış. Merve Hanım diyor ki; “Berk çapkın biriydi. İlişki boyunca ihanet hep vardı. Ama hep ilişkimin arkasında durdum.” Bunu da “Çünkü çok aşıktım” diye açıklamış. Evliyken bir kadın arayıp “Kocan seni benimle aldattı” demiş. Bu konuyu da “Sürekli ‘Kocanız sizi aldatıyor’ diye mesajlar alıyordum. Kıskançlık duygularımı törpüledim. Öyle olmasaydım 8 sene bu ilişki yürümezdi” diye yanıtlamış.

Haberin Devamı

İşin bir de şiddet boyutu var. Diyor ki; “İlişkimiz boyunca şiddet gördüm. Bir anlık sinirdi, o anda ne yaptığını bilmiyordu. Sonra üzülüp özür diliyordu. Kontrolsüzce el hareketleri vardı. Yumruk, tokat arası bir hareket.” İlerleyen sorularda şiddet nedeniyle burnunun kırıldığını açıklamış.

Ama bunlara rağmen boşanmayı Merve Şarapçıoğlu değil, Berk Oktay istemiş. Şimdi ikisi de birbirinden para talep ediyor. “Niye ‘Lanet olsun parasına’ deyip gitmiyorsun?” sorusuna “Çünkü 8 senelik emeğim var. Gururuma yediremiyorum. Çekip gidersem kendime çok büyük bir saygısızlık yapmış olurum” yanıtını vermiş.

Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça! Yahu sen ihaneti gururuna yedirmişsin, seni dövmüş, burnunu kırmış, gururuna yedirmişsin, aşağılama, hakaret, ilgisizlik, sorumsuzluk gibi daha neleri gururuna yedirmişsin de boşanmayı mı yediremiyorsun? Bunları yaşarken kendine saygın kaybolmamış da para almadan gidersen mi kendine saygısızlık edeceksin?

Üstelik tüm bunları yaşayan Merve Şarapçıoğlu, hukuk fakültesi mezunu. Kısa süre önce de avukat olarak baroya kaydolmuş. Tüm yaşadıklarını “Kör aşıktım” diyerek savunmak Merve Hanım’ı kurtarmıyor. Zaten hep öyledir. Kendi öz saygısını koruyamayanlar, suçu aşka atar. Aşk öyle bir şey değil Merve Hanım. Aşk her şeyi affetmez, o ancak şarkıda olur.

AFFEDİLMEYENLER

Aşkta elbette affedilebilecek hatalar vardır. Örneğin, ilgi çekmek için söylenen beyaz yalanlar, öfke anında söylenmiş hakarate varmayan sözler, iş yoğunluğu nedeniyle yeterince vakit ayırmamalar, özel günleri bir iki kez unutmalar, küçük ayrılıklar gibi... Ama isterseniz canınızı verecek kadar sevin, isterseniz Merve Şarapçıoğlu’nun dediği gibi ‘kör aşık’ olun, asla affedilmeyecek hatalar vardır. Şuraya sıralayayım da Merve Hanım da öğrensin.

Haberin Devamı

1- ŞİDDET: Bir kez affederseniz, bir sonrakinde şiddetin dozu artar.

2- İHANET: Hadi diyelim ki bir kez affettiniz. Ama ikinciyi affederseniz artık hep aldatılacaksınız demektir.

3- BÜYÜK YALAN: Hayatınızı etkileyecek yalanları hoş görmeyin. Örneğin biri size evliyken “Bekarım” diyorsa ve bu ortaya çıktığında “Seni kaybetmemek için yalan söyledim” diyorsa hemen gönderin.

4- UMURSAMAZLIK: Siz yokmuşsunuz gibi hayatına devam eden insanla birlikte olamazsınız.

5- CİMRİLİK: Cebine cimri olan, aşkına da cimridir.

6- AŞAĞILAMAK: Bu da psikolojik şiddettir ve asla affedilmez.

7- KABALIK: Hitaplarında, davranışlarında kabaysa affetmeyin.

8- SAYGISIZLIK: Kişiliğinize saygı göstermeyen insan, sizi sevmiyordur.

Haberin Devamı

9- AŞIRI KISKANÇLIK: Kıskançlık sevgi ölçütü değil. Buna kanarsanız, bir süre sonra nefes alamaz hale gelirsiniz.

10- BAĞIMLILIK: Alkol ya da uyuşturucu bağımlısı ise, tedavi olmayı reddediyorsa kendinizi kurtarın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder