Mehmet Coşkundeniz Mesajla flörtün 20 kuralı
HABERİ PAYLAŞ

Mesajla flörtün 20 kuralı

Artık flört, Instagram, Twitter ya da Facebook’ta bir beğenme ya da yorumla başlıyor. Arkasından özel mesajlar... İşte o mesajlar sizin kişiliğiniz, yaşam biçiminiz ve ilişkiye bakışınız açısından karşı tarafa önemli ipuçları veriyor. İlişkinin devam edip etmeyeceğini bile belirliyor. İşte dikkat etmeniz gereken kurallar...

1-KISALTMALAR

İnternetin ilk yıllarında “Slm, nbr” gibi kısaltmalar popüler olsa da artık nefret ediliyor. “Selam” yazmaya bile eriniyorsan o ilişkiye nasıl emek harcayacaksın?

Haberin Devamı

2-YAZIM KURALLARI

Yazım kurallarına da dikkat. ‘De’yi ‘da’yı ayıramayan, ‘herkes’ yerine ‘herkez’ yazan insanlar artık alay konusu. Noktalama işaretleri de önemli.

3-ŞAKALARA DİKKAT

Bir şaka söylendiğinde komiktir de yazıldığında anlaşılmaz olabilir. O yüzden şaka içeren bir metin yazdığında sonuna mutlaka gülücük emojisi koy.

4-KISA YA DA UZUN METİNLER

Söylemek istediklerini kelime kelime yazma. Cümle kurarak aktar. Ama kuracağın cümleler de bir doktora tezi gibi uzun olmasın. Kimse uzun mesajları okumuyor.

5-HER ŞEYİ YAZMA

Yüzüne karşı söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi mesaj olarak yazma. Karşısına çıktığında utanacağın bir noktaya gelme.

6-İÇKİLİYKEN UZAK DUR

İçkiliysen cep telefonunu bir kenara bırak. Çünkü büyük olasılıkla ertesi gün yazdıklarından pişman olacaksın.

7-MUTLAKA CEVAP VER

Sana yazılan bir mesaja kısa da olsa cevap ver. “Geç cevap vereyim de şımarmasın” gibi modası geçmiş klişelere kapılma.

8-CİDDİ KONULARA GİRME

Mesajlaşma sırasında ilişkinizin geleceğini ya da hayatınızı etkileyecek önemli konulara girme. “Buluşup konuşalım” diye yaz.

9-BİTİRMEYİ BİL

Saatlerce mesajlaşılmaz. O zaman insan “Başka işi yok mu?” diye düşünür. Gün içinde onu hatırladığını göstermek için mesajlar at ama bunu 24 saate yayma.

10-TELAŞA KAPILMA

Yazdığın bir mesaja kısa sürede cevap alamadıysan hemen kötü düşünme. İşi olabileceğini düşün. Çok çok gecikirse, “Merak ettim, iyi misin?” diye yazabilirsin.

11-ARAMAK İÇİN İZİN AL

Mesaj yazmak için müsait olabilir ama telefonla görüşmek için olmayabilir. Onu online gördüğünde hemen numarasını çevirme, “Arayabilir miyim?” diye sor.

Haberin Devamı

12-ARGO KULLANMA

Ona karşı karşıyayken nasıl “Lan” demiyorsan, yazarken de deme. Hele şu meşhur küfür kısaltmasını asla kullanma.

13-ÜZGÜNKEN MESAJ ATMA

Bir şeye üzülmüşsen, çok da mantıklı düşünemediğin bir andasın demektir. O anlarda yazacağın şeyler karşı tarafı kırabilir.

14-BUNUN SIRASI YOK

İlk buluşmadan sonra genellikle kadınlar ilk mesajı erkekten bekler. Bu klişeye de inanma. Güzel bir randevu geçirdiysen teşekkür mesajını sen de yazabilirsin.

15-EROTİK KONUŞMALAR

Onu arzu ettiğinizi yazmanızda bir problem yok. Ama iş sextinge gittiğinde eğer karşındaki kişiyi iyi de tanımıyorsan başına bela olabilir. Bu konuya dikkat et.

16-SEKSİ FOTOĞRAFLAR

Yazışma sırasında çiftler anlık fotoğraflar da gönderiyor. Bu fotoğrafların da dozuna dikkat etmeni öneririm. İleride bunlar şantaj malzemesi olarak karşına çıkmasın.

17-METNE METİNLE CEVAP

Hoş sözler içeren bir metne gülücük, çiçek ya da utanmış maymun emojisiyle cevap verme. O metne uygun bir mesaj yaz.

Haberin Devamı

18-MESAJLA TARTIŞMA

Bir sorun varsa mesajla halledemezsiniz. Hiçbir tartışma WhatsApp’la çözülmez.

19-HESAP SORMA

Online ama sana yazmıyorsa bunun hesabını sorma. O an başkasıyla konuşuyor olabilir bu seni aldattığı anlamına gelmez.

20-YÜZ YÜZE İLETİŞİM

Mesaj da bir yere kadar. En iyi iletişim, karşı karşıya konuşularak kurulan iletişimdir. Her zaman ‘yüz yüze’ konuşmayı tercih et.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder