Mehmet Coşkundeniz Musti sen yazma erkekliği ağlatma
HABERİ PAYLAŞ

Musti sen yazma erkekliği ağlatma

Mustafa Sandal, kendi yazdığını söylediği (gerçekte bu kitapları onlar yazmıyor, anlatıyorlar, yayınevinin editörleri kaleme alıyor) ‘Beni Ağlatma’ adlı kitabında aşklarından da söz etmiş. Yaşandığı dönemde hiç ortaya çıkmayan bir ilişkisinden de bahsetmiş. Defne Samyeli’yle ilişkiye başladıklarını ama bunu gizli yaşamak istediği için terk edildiğini belirtmiş. Defne Samyeli bu iddiayı yalanladı.

POSTA’da 21 Kasım 2019’daki yazımda da yazmışım. Musti hâlâ 1990’ların kafasında. O dönem şarkıcılar bir albüm çıkardığında mutlaka bir aşk hikayesiyle gündeme gelirdi. Musti Zeynep Bastık ile düet yaptığı ‘Mod’ şarkısı geçtiğimiz aylarda çıktığında kadınlarla samimi görüntü verip sonra da “Aramızda bir şey yok” diyerek haber yapılmasını sağlıyordu. Şimdi kitabının promosyonunu, bu aralar pek popüler olan Defne Samyeli üzerinden yapmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Şimdi Musti’ye yekten soruyorum. Diyelim ki Defne Samyeli ile ilişki yaşadınız. Aradan geçmiş 26 yıl. Bunu şimdi açıklamanın mantığı nedir? Böyle bir davranış erkekliğe sığar mı? Yıl olmuş 2020, neden hâlâ flörtöz ve çapkın rolleriyle kendine popülerlik sağlamaya çalışıyorsun? Kitabın iyiyse, merak etme okunur. Şarkın iyiyse, merak etme dinlenir.Sevgili Musti sana kadınların uzak durduğu erkekleri yazayım. Sen de onlardan olmamaya çalış.

1. ESKİ İLİŞKİLERİNİ KONUŞANLAR

Bir erkek sürekli eski ilişkileri hakkında sohbet ediyorsa o erkek henüz olmamıştır, hamdır. Oysa ‘olmuş’ bir erkek, sevgilisi konuyu eski sevgilisine getirmiş olsa bile, “Bir zamanlar yaşandı ve bitti, şimdi onun hakkında konuşmak yakışık almaz” deme olgunluğunu gösteren erkektir.

2. CİMRİLER

Sevgilisini en ucuz yere götüren, hatta hesabı bölüşen, hediye alırken küçük hesaplar peşine düşen erkekler, erkeklerimiz... ‘Cebine cimri olan aşkına da cimridir’ sözünü hatırlatırım. Bir kadın için harcamaktan çekinen erkek, aşkını gösterme konusunda da aynı şekilde davranır.

3. ABARTMAYI SEVENLER

Özellikle kendileriyle ilgili bir şeyler anlatırken bire bin katan erkekler... İlişkileri konusunda da abartmayı severler. Hayatlarına bir, iki kadın girse, bunu 15-20 diye abartırlar. Hatta olmamış ilişkileri de varmış gibi aktarırlar.

Haberin Devamı

4. YALANCILAR

Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirenlere tıp dilinde ‘mitomani’ denir. Bir çıkar elde etmek ya da ilgi çekmek için yalan söylemeye devam ederler. Bu tip erkeklerin hayatının rutini yalandır. Onlar için yalan söylemek yemek, içmek gibi doğal bir şeydir.

5. ANA KUZULARI

Annelerinin dizinin dibinden ayrılmayan, günde en az 3-5 kez anneleriyle konuşan, yaptığınız her hareketi annesininkiyle kıyaslayan erkekler henüz büyümemiş, çocukluktan çıkamamış erkeklerdir. Onlarla bilye oynamak istiyorsanız buyurun oynayın. Ama bir ilişki düşünüyorsanız sakın ha! Annelere saygımız sonsuz. Ve fakat oğullarını kendi kölesi haline getiren anneler için aynı şeyi söyleyemiyoruz maalesef. Tabii ki böyle bir köleliği kabul etmiş erkekler için de...

6. AŞIRI KISKANÇLAR

Öz güveni eksik, kişiliği oturmamış erkeklerin yaşadığı durum. “Bunu niye giydin?”, “Nereye gittin?”, “Yanında kim vardı?”, “Kimden mesaj geldi?” gibi binlerce soru sorarlar, hayatı birlikte oldukları kadına dar ederler. “Çok kıskançsın” dendiğinde de “Çok seviyorum, ondan” derler. Hadi oradan!

Haberin Devamı

7. İÇİNCE SAPITANLAR

İki kadehte ağzı burnu yamulan, masadaki herkese sarkan, masadan kalkınca sallanarak yürüyen, içtikten sonra gevezeleşen, ağlayan, sızlayan erkek bir zahmet evinden çıkmasın. Bu tip erkekler sarhoş olduklarını da kabul etmez. Aman diyorum...

8. HAYATI SEKS OLANLAR

Asıl amacı seks olan, bunu gizlemek için aşıkmış numarası yapan erkekler... Romantizmi eksik, hayat görüşü yok, duruşu yok. Bu tür erkekler için karşılarındaki kadın ‘nefes alsın yeter.’ İki kelime etseniz konuyu mutlaka sekse getirirler.

9. MAÇO BOZUNTULARI

2000’li yılların başında pek modaydı bunlar. Kendilerini hâlâ popüler sanıyorlar. ‘Ağır abi’ falan dedikleri var ya, bunlar onlar işte. Hani gece kulüplerinde 100 şampanya falan açtırırlar. Erkekliği sadece maddi güçle tanımlayabilen zavallılar...

10. SPOR MANYAKLARI

Spor salonlarından çıkmayan, ‘Vücut yapacağım’ diye sürekli kasan, sosyal medyada hep spor yaparken ki fotoğraflarını paylaşan, en önemli sohbet konusunun proteinli besinler falan olan erkekler var ya... Hah, aslında onlar yok. Yani yok olmalılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder