Mehmet Coşkundeniz Mutlu ilişkinin sırrı yapmadıklarında gizli
HABERİ PAYLAŞ

Mutlu ilişkinin sırrı yapmadıklarında gizli

Her ilişkide ‘yapılması gerekenler’ olduğu gibi ‘yapılmaması gerekenler’ de var. Ve aslında işte o yapmadıklarınız ilişkinizin mutlu ve uzun soluklu bir hale dönmesini sağlayabilir. Yani ilişkide sadece yaptıklarınızdan değil, yapmadıklarınızdan da sorumlusunuz. İşte o ‘asla’ yapmamanız gerekenler...

1- Şikayet etme

İlişkinizde sorunlar olsa bile bunu üçüncü kişilerle konuşmayın. Bu sizin aileniz, yakın arkadaşlarınız bile olsa fark etmez. Başkalarını özel sorunlarınıza dahil etmek olumsuz sonuçlara yol açar. Bunun yerine sorunları doğrudan birbirinizle konuşmayı deneyin.

Haberin Devamı

2- Kimseyle kıyaslama

Kendini, sevgilini ya da eşini başkalarıyla kıyaslama. Bu ilişki sana ait ve sen karşındaki insanı olduğu gibi sevdin. Karşılaştırdığında ortaya çıkan sonuç hiç iç açıcı olmaz. Hem ona olan güvenini hem de özgüvenini yok eder. Onu ve kendini böyle kabul et.

3- Suçlama yöneltme

İlişkide bir sorun varsa bu asla tek taraflı değildir. Kendini sütten çıkmış ak kaşık sanıp tüm suçlamaları eşine ya da sevgiline yöneltme. Zaten bu tür durumlarda bir suçlu aramak yapılacak en büyük yanlıştır. İkinizde sorumlulukları üstlenip sorunu çözmeye çalışın.

4- Sürekli eleştirme

Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve elbette hatalar yapıyoruz. Ama sen her hatada ağır sözlerle sevgilini eleştiriyorsan bu büyük bir sorun demektir. İlişkide derin çatlaklara ve elbette ayrılığa yol açar. Bunun yerine onun hassasiyetlerini dikkate alarak düşüncelerini ilet.

5- Akıl okuma

Özellikle uzun soluklu ilişkilerde taraflar birbirlerinin ne istediğini, neye nasıl tepki verdiğini bildiğini iddia eder. Bu, kısmen doğru olsa da her zaman kesin sonuç vermeyebilir. Yani eşinin ya da sevgilinin aklını okumak yerine onunla iletişim kur ve ne istediğini ondan öğren.

6- Parayı atlama

Çiftler maddi konuları konuşmayı pek sevmez. Ama para, ilişkinin her şeyi değilse de birçok şeyidir. Parasal sıkıntılar mutluluğunuzu bozabilir. Maddi sorun ortaya çıktığında bunu sevgilinle konuş. Ondan yardım istemekten çekinme.

7- Kötümser olma

İlişkide kötü bir durum yaşadığında bunun her zaman devam edeceğini sanma. Kötümserlik mutlu giden bir ilişkiyi içten içe çürütür. Olumlu olmak, ilişkiye her zaman yeni ve taze bir enerji katar. “Bugünleri de atlatacağız” sadece bir temenni değil, aynı zamanda motivasyon kaynağıdır.

Haberin Devamı

8- Kolay kaçma

İki insanın her konuda uyum sağlayıp birlikte yaşayabilme iradesi göstermesi çok da kolay değildir. Arada uyumsuzluklar çıksa da kolaya kaçıp ayrılığı tercih etme. Uyumsuzluğu gidermek için çaba göster. Mutluluğu ancak bu şekilde elde edebilirsin.

9- Geçmişe takılma

Ne kendi geçmişine ne de onun geçmişine takıl. Önemli olan sizin birlikteyken yaşadıklarınız. Ayrıca ilişkiniz içinde yaşadığınız, konuştuğunuz ve hallettiğiniz eski sorunları da yeniden gündeme getirme. Yaşanan yaşandı, bitti ve orada kaldı. Geleceğe bak.

10- Yalan söyleme

Bak, en önemli madde bu. Küçücük bir yalan bile ortaya çıktığında ilişkide kasırga etkisi yapar. Dürüst olmak her zaman iyidir. Ayrıca sır da saklama. Bu sırlar da ortaya çıkarsa eşinin ya da sevgilinin güvenini kaybedersin. O güveni yeniden kazanmak ise çok ama çok zordur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder