Mehmet Coşkundeniz Müzisyenler için işbirliği
HABERİ PAYLAŞ

Müzisyenler için işbirliği

Pandemiden en çok zarar gören sektörlerin başında lokanta ve kafelerle birlikte müzik de var. Konserler durdu, müzisyenler iş yapamaz hale geldi. Özellikle de solistlerin arkasındaki orkestralarda görevli müzisyenler uzun süredir evlerine ekmek götüremiyor. Gülben Ergen, Işın Karaca, İrem Derici, Serdar Ortaç, Ferhat Göçer, Buray ve Edis gibi isimler yıllardır omuz omuza çalıştıkları arkadaşları için taşın altına elini sokuyor. Bu saydığım isimler bir kampanya başlatmaya karar verdi. Hem ünlü isimlerin hem de halkın katkısını sağlamak için proje geliştirecekler. POPSAV, MESAM, MÜYORBİR gibi meslek örgütleri devreye sokulacak.

Haberin Devamı

Proje bir bağış kampanyası şeklinde mi olacak ya da farklı formüller mi geliştirilecek henüz belli değil çünkü her şey çok yeni. Ama belli olan bir şey var. Kampanyayı başlatacak olan isimler kesinlikle ön planda olmayacak. Onlar sadece projenin başlamasına ön ayak olacak sonra da geri çekilecek.

Bir başka deyişle bu kampanyayı bir popülarite malzemesi haline getirmeyecekler. Projenin nasıl yürüyeceğine tamamen müzisyenler karar verecek. Detaylar zaman içinde belirlenecek. Bu proje sayesinde müzisyenler biraz da olsa nefes alabilecek.

Nordik ülkelerle dizi değiş tokuşu

TV8’deki ‘Kırmızı Oda’ dizisi, bu sezonun en flaş yapımlarından biri. Binnur Kaya’nın başrolünde oynadığı dizi Avrupa’daki kanalların da dikkatini çekti. ‘Kırmızı Oda’, İsveç’in en büyük kanallarından biri olan ‘SVT’ye satıldı. Mart ayı sonunda izleyiciye sunulacak olan Kırmızı Oda, Türkçe olarak yayınlanacak ve izleyiciler alt yazı seçeneği ile izleyebilecek.

Sektör açısından harika bir olay. İsveç SVT televizyonu daha önce de ‘Paramparça’, ‘Csur ve Güzel’, ‘Son’ gibi Türk dizilerini alıp yayınlamıştı. Demek bu dizilerin izlenme oranı tatmin edici olmuş ki, ‘Kırmızı Oda’ da kendisine aynı kanalda yer bulabilmiş.

İşin ilginç yanı İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka yapımlarının yer aldığı ve ‘Nordik’ (kuzeye ait) adı verilen diziler de Türkiye’de ilgi görüyor. Özellikle ‘Bron/Broen’ adlı polisiye, ‘Vikingler’ adlı dönem dizisi, ‘The Rain’ adlı bilim kurgu, Türk izleyiciler tarafından çok seviliyor. Bence harika, biz onları izliyoruz, onlar bizi.

Haberin Devamı

Setlerin durumu

Malum bizim diziler 2.5 saat sürüyor. Reklam aralarını da koyunca 20.00’de başlayan dizi gece yarısına kadar uzuyor. Açıkası bu nedenle ben pek izleyemiyorum. Ama bu kadar uzun dizi çekilince hem oyuncuların hem de set çalışanlarının sağlığında problemler oluyor. ‘Sefirin Kızı’ dizisinin başrol oyuncusu Neslihan Atagül, sağlık nedeniyle diziyi bıraktı.

Bugünkü birinci sayfamızda da Aleyna Tilki’nin hastanelik olduğunu okumuşsunuzdur. Bunun bir orta noktası bulunamıyor mu diye merak ediyorum. TV kanalları, diziyi bu kadar uzun tutmadıkları takdirde kar edemediklerini söylüyor. Oyuncular, kısa süreli dizilerde daha az para alacakları için taviz vermiyor. Sizin anlayacağınız konu kilit durumda. Çözüm bulmak için ille birinin başına bir şey mi gelmesi gerekiyor?

Üç büyükler aldı yürüdü

Süper Lig’de sezon başındaki o heyecansızlık, tatsızlık bitti. Lig, üç büyüklerin kapışmasına sahne oluyor. Bugün için lider Fenerbahçe ama her an her şey olabiliyor. Beşiktaş ve Galatasaray sıkı takipte. Yenilen anında bir alt sıraya iniyor. Son düzlüğe kadar büyüklerin birbiriyle mücadelesi sürecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Bu hafta sonu bence Türkiye’nin en heyecanlı karşılaşması var. Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy’de kozlarını paylaşacak. Bir Fenerbahçeli olarak dileğim takımımın kazanması. Ama her şeyden önce kalitesi yüksek, pozisyonu bol, lezzetli ve elbette centilmence bir maç olmasını diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder