Mehmet Coşkundeniz Nasıl bir aşıksınız?
HABERİ PAYLAŞ

Nasıl bir aşıksınız?

Tutkulu ve romantik misiniz? Her türlü çılgınlığı yapacak deli bir aşık mısınız? Oyundan hoşlanan, baştan çıkarmayı amaç edinmiş biri misiniz? Aşkla birlikte mantığınız da ön planda mı? Sevdiğinizi göstermekten çekinmeyen cömert bir sevgili misiniz? Yazıyı okuyunca siz de hangi tip aşık olduğunuzu anlayacaksınız.

1. TUTKULU VE ROMANTİK AŞIK

Bu tip aşıklar için romantizm ve erotizm at başı gider. Biri olmazsa, diğeri de olmaz. Böyle birinin sevgilisinde aradığı en önemli şart onun fiziksel çekiciliğe sahip olmasıdır. Hoşlandığı insanın kendisini çektiğini ve heyecan uyandırdığını içtenlikle dile getirir ve fiziksel yakınlaşmanın olabildiğince çabuk olmasını arzular. Güllerin ve şarabın hazırlayacağı atmosferde romantik hazları yaşamayı sever. Aşk ve seksi yaşamın en önemli amacı ve girişimi olarak kabul etmektedir.

Haberin Devamı

2. DENGELİ VE UYUMLU AŞIK

Karşı cins ile ilişkilerinde denge ve uyum ararlar. İyi huylu gözüken bu tip aşıklar eşini mutlu etmeye çalışır. İlişkilerde benimsediği yöntem konuşkan olmak ve eşi ile entelektüel bir düzeyde iletişim kurmaktır. Sevginin sürdüğü boyutta eşine bağlı, ince düşünceli, nazik ve saygılıdır. Fakat eşi sevgi gösterilerine karşılık veremezse kaprisli, hüsrana uğramış ve canı sıkkın birisi olabilir.

3. DELİ GİBİ AŞIK

Yüksek düzeyde ihtiraslı olmasına karşın özel ilişkilerinde şefkatli ve sadık olmaya meyillidir. Aşk ve seks tarzları içinde en fazla tutkulu ve yoğun duygular taşıyanıdır. Böyle birisi, deli gibi aşık olur. Gizlilik ,karışıklık ve duygusal incinmeler kapsayan ilişkisinde şiddetli arzular duyar. İlişkiye başlarken karmaşık ve dalgalı duygular içindedir. Karşılıklı güven ortamında ise hem duygusallıktan hem de erotizmden büyük keyif alır.

4. CÖMERT AŞIK

Elindeki tüm maddi ve parasal olanakları kullanacak kadar cömert birisidir. Eşine adeta bir yağmur gibi her şeyi yağdırmak ister. Bunların karşılığında sevgilisinin sadakat ve sevgisini bekleyecektir. Davranışlarıyla karşısındaki insanı rahatlatmayı ve huzur vermeyi ön görmektedir. Aynı davranışları eşinden de bekleyecektir. Aşırı durumlarda bu bağlılık gösterileri sevgilisi için sıkıcı ve boğucu olmaya başlayabilir.

Haberin Devamı

5. OYUNBAZ AŞIK

Romantizmde oyun oynamaya meyilli bir aşık olarak en kaygısız, baştan çıkartıcı ve tutkulu sevgilidir. Zekasını, kültürünü ve engin bilgilerini kullanarak etkin olabilen bir flört uzmanıdır. Bağlı olduğu kişinin vazgeçilebilir olduğunu kabul ederek diğer insanların da varlığını düşünecektir. Böylece başka ilişkilere kayabilecektir. Bu tür aşıklar kendine uygun olanı bulana kadar bazen kazanıp bazen kaybederek aşk oyununu oynar.

6. DALDAN DALA KONAN AŞIK

Cana yakın, şansına güvenen ve yaşamdan zevk alan birisidir. Karşı cinsle ilişkilerinde içinde romantizm bulunan serüvenler arar. Heyecan ve tat kapsayan ilişkileri benimser. Çok derinden sever, heyecan duyar ama gönlünü başka birine kolayca kaptırabilir. Birlikte olduğu kişi idealine uyacak tarzda birisi çıkmazsa, bu durumu kabullenip katlanmak yerine yoluna başkası ile devam eder. Bu tür aşık için devamlı olarak idealini tatmin etmek önemlidir. O asla tek eşle yetinen birisi olmaz.

Haberin Devamı

7. ÇEKİNGEN AŞIK

İlişkinin en azından başlangıç aşamasında tedbirli, soğukkanlı ve çekingen bir durum göze çarpar. Zaman geçip karşılıklı sevgi geliştikçe aradaki mesafe bir dereceye kadar azalır ama, tamamen ortadan kalkması mümkün değildir. Sevgilisine hislerini açıklamaktan bile kaçınır. Bu davranış romantik ilişkilerde başlı başına bir sorun olabilir. Çekingenliği ilişkisinin bitmesine neden olabilir.

8. GELENEKSEL AŞIK

En önce önem verdiği nokta sosyal mevkidir. Bu nedenle derin ve tutkulu bir aşk yerine kendi sosyal statüsüne destek olacak ve bir oranda katkı sağlayacak sevgili arar. Maddi durumu iyi olan, entelektüel veya işinde ün yapmış, başarılı ve iyi bir aileden gelen aday bu kişiyi çeker. İlişkilerinde geleneksel aile yapısını tercih eder. Çocuklarla bezenmiş ve sağlam temellere oturmuş bir aile yapısının en temel kurum olduğunu düşünür.

9. MANTIKLI AŞIK

Arkadaşlıkla başlayan bir sevgi yolunu tercih eder. Aşkın korkunç heyecanlar ve acılar vererek başlamasını ve ilerlemesini beklemez. Hoşlandığı kişiye duygularını doğrudan açmak yerine onunla yapmaktan hoşlandığı ve ilgi duydukları şeyleri denemekle kendini ifade eder. Bu insan için aşk, sevgilisi ile beraber yapmaktan zevk duyduğu şeyleri yaşamaktır. Böyle birisi için en iyi aşık her zaman çevresinde olan ve onu eğlendiren, zamanı iyi geçirten kişidir.

10. ŞEFKATLİ AŞIK

Karşı cins ile özel ilişkilerinde hassas, sevecen ve kendini feda eden bir yapıları vardır. Ayrıca, bir eş olarak da son derece sadıktır. Aslında tam olarak peşinde olduğu şey ebediyen sürecek yüce ve ruhsal bir birleşmedir. İlişkilerinde beklentisi yüksek düzeydedir. Ama, bunlar çoğunlukla saf ve temiz fanteziler, romantik edebiyattan ve filmlerden etkilenen hayaller şeklindedir. Onun için aşkın gücü sihir gibidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder