Mehmet Coşkundeniz O sorular gerçekti
HABERİ PAYLAŞ

O sorular gerçekti

Dr. Haydar Dümen’in ani ölümü hepimizi çok üzdü. Gazetemiz en önemli yazarlarından birini kaybetti ama asıl Türkiye, alanında çok değerli bir ismi yitirdi ne yazık ki. Haydar Hocamızın bizim gazetede 2004’te başlayan yazarlık macerası COVID nedeniyle hastaneye kaldırıldığı güne kadar aralıksız devam etti. Binlerce soru yanıtladı Haydar Hoca. Yanıtları mizah yüklüydü ama öğreticiydi. Birçok insan o soruların gerçekten gelip gelmediğini merak ederdi. Bana da dost ortamlarında hep aynı soru sorulurdu: “Ya o soruları sizin editör ekibi mi yazıyor?”

Haberin Devamı

Haydar Dümen, yazarlığının ilk gününden beri editörlüğünü yapan çalışma arkadaşımız Özgür Köylü’ye verdiği bir röportajda şöyle demişti: “Benim böyle büyük bir yeteneğim, kaynağım olsaydı dünyanın en ses getiren senaryolarını yazan, en iyi kurgulu filmlerini çeken biri olurdum. Neden kendi kendime mektup yazıp mail atayım, deli miyim? Soru gelmiyor, yağıyor. Türkiye’nin her yerinden geliyor.”

O sorular gerçekti

Aynen öyleydi. Mail yaygınlaşmadan önce postacılar çuval çuval mektup getiriyordu gazetemize. Biz onları hocamıza gönderiyorduk. O da aralarından seçtiği soruları yanıtlıyordu. Daha sonra mail kutumuz dolup taşmaya başladı. Hocamızın daha yanıtlayamadığı binlerce soru var. Sadece birikmiş bu soruların yanıtlanması bile yıllar sürer. Türkiye’nin adını ve yüzünü en çok bildiği doktoruydu Haydar Dümen.

Yine aynı röportajda şöyle demişti: “Sokakta beni gördüklerinde selam vermek için yaptıklarını bir görseniz! Koca koca iş adamları, gülümsemek, el sallamak için şoförlerine arabayı durdurmasını söylüyor. Bazen araba kullanırken kornalar, selektörler, el sallayanlar, bağıranlar çıkıyor.”

Şu anda Google’a Haydar Dümen yazsanız, karşınıza tam 4 milyon 790 bin sayfa çıkıyor. Biz gazete olarak Haydar Hocamızın anısını yaşatmaya devam edeceğiz. Onun yanıtladığı en ilginç soruları yayınlayacağız. İyi ki onu tanıdık, iyi ki onunla çalışma fırsatını bulduk. Nur içinde yatsın...

ROMANTİK Mİ ABARTI MI?

Oğuzhan Koç, bir süre ayrı kaldıktan sonra barıştığı Demet Özdemir’e evlilik teklif etti. Demet Özdemir de kabul etti, hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Koç’un İstanbul Boğazı kıyısındaki pahalı bir otelin kral dairesinde yaptığı evlilik teklifi, otele Rolls Royce otomobille gelmesi falan bazı kişilerce çok romantik bulundu.

Haberin Devamı

Bazıları ise olayı çok abartılı buldu. Benze bu teklifin aynı zamanda bir ‘özür dileme’ seansı olduğunu düşünüyorum. Demet Özdemir’in şu sıralar Netflix’te yayınlanan ‘Aşk Taktikleri’ filminde Şükrü Özyıldız ile epey cesur sahneleri var. İşte o sahnelerin Demet Özdemir-Oğuzhan Koç ayrılığının sebebi olduğunu birkaç gün önce gazetemizde haber olarak yayınladık. Koç, bu sahnelerden rahatsız olmuş, Özdemir’den oynamamasını istemiş.

O sorular gerçekti

Özdemir de kendi kişiliğine, işine sahip çıkan, bir erkek için değerlerinden ödün vermeyen her kadın gibi bunu reddetmiş. Kıskançlığına yenik düşen Koç da ayrılmayı yeğlemiş. E şimdi abartılı bulunan bu evlilik teklifinin kıskançlığın özrü olması da çok muhtemel.

Unutulmayacak bir an yaratmak istemiş Koç. Böylece geçmişte yaşanan o tatsız anıların üstünü kapatmayı amaçlamış. Bu amacına ulaşır mı bilmiyorum. Ama görüntüde evlilik teklifinin, ayrılma sebebini en azından magazin gündeminden kaldırdığını söyleyebilirim.

Haberin Devamı

AKLIMA TAKILANLAR

  • Süper Lig’de şampiyon belli. Asıl mücadele kümede kalma hattında yaşanıyor. Birkaç yıl önce Fenerbahçe’nin düştüğü durumu bu yıl Galatasaray yaşıyor. O zaman Fener’in haline gülenler, “Düşsün” diyenler şu an hangi ruh halinde acaba?
  • Siz de benim gibi dijital platformları açıp, bir saat o film mi bu dizi mi diye dolaşıp sonra da hiçbir şey seyretmeden uykuya dalıyor musunuz?
  • Survivor deliliğine kapıldım maalesef... İki güçlü takım karşı karşıya. Peki takımlara sonradan eklenen ve nispeten zayıf olan Aşkım ile Ezgi’nin, güçlüler erken elenmesin diye özellikle seçildiğini düşünüyor musunuz?
  • Bu aralar Acun Ilıcalı ada konseyinde pek bir sinirli. Bunun yeni satın aldığı takımı Hull City’nin 4 haftada sadece 1 puan almasıyla ilgisi olabilir mi?
Sıradaki haber yükleniyor...
holder