Mehmet Coşkundeniz Olumlu olmayı öğren, ilişkini mutlu yaşa
HABERİ PAYLAŞ

Olumlu olmayı öğren, ilişkini mutlu yaşa

İlişkilerde yaşanan sorunların büyümesine neden olan en büyük etken olumsuz düşünce yapısı. Olaylara hep kötü tarafından bakmak ne yazık ki umutsuzluğa ve beraberinde “Nasıl olsa bitecek” mantığıyla ilişkiye emek harcamamaya neden oluyor. Oysa olumlu olmak, pozitif yaklaşmak kişinin hem kendi hayatını hem de yaşadığı ilişkiyi çok daha kaliteli bir hale getirebilir. Kötümserliğin yarattığı karamsar ruh halinden kurtulmak, önümüzde bambaşka ufuklar açabilir. Üstelik kötümserlikten kurtulmak çok da zor bir şey değil. İşte size bu işin 10 yöntemi...

Haberin Devamı

1. Güne pozitif başlayın

Belki bir önceki akşamı kötü geçirdiniz, belki o gün sizi hiç de kolay şeyler beklemiyor. Ama unutmayın ki yeni bir güne adım attınız. Her an her şeyin değişebileceğini, yeni bir günde belki de hayatınızın en mükemmel anlarını yaşayabileceğinizi unutmayın. Bu pozitiflik, size enerji katacaktır.

Olumlu olmayı öğren, ilişkini mutlu yaşa

2. Olumsuzluklardan kaçının

Hepimizin hayatında kötü şeyler, olumsuz durumlar meydana gelir. Bunları düzeltmek için uğraşırız ama başaramayız ve bu durum bizi daha da kötümserliğe sürükler. Yapmamız gereken şey sadece uzaklaşmaktır. Evet, bu durumu bir kişi yaratıyorsa o kişiden, bir ortam yaratıyorsa o ortamdan kaçın.

3. Kötümserlerden kurtulun

Hayatınızdaki negatif insanlardan kurtulun. Kendileri için olumlu düşünmedikleri gibi, çevrelerindeki insanları da olumsuzlukta birleştirmeye çalışırlar. Bunlar bazen en iyi arkadaşlarınızdır. Onların size iyilik yaptığını düşünürsünüz ama gerçek öyle değil.

Olumlu olmayı öğren, ilişkini mutlu yaşa

4. Pozitif arkadaşlar

Negatif insanları çevrenizden uzaklaştırdıktan sonra kendinize iyimser ve pozitif bakış açılı arkadaşlar seçin. Onların pozitifliği size yansıyacak ve bakış açınızın değişmesini sağlayacaktır. Birlikte vakit geçirdiğinizde enerji dolduğunuzu, neşelendiğinizi ve mutlu anlar yaşadığınızı fark edeceksiniz.

5. Şükretmeyi bilin

Büyük olasılıkla sahip olduğunuz şeylerin ne kadar önemli olduğunun farkında değilsiniz. Etrafınıza iyi bakın. Sizin yerinizde olmak isteyen kaç kişi var? Kaç kişi sizin gibi bir hayata sahip? Bunları arada bir aklınıza getirip sahip olduğunuz şeylere şükredin. Bunu düşünmek bile sizi mutlu edecektir.

Haberin Devamı

Olumlu olmayı öğren, ilişkini mutlu yaşa

6. Sorunu değil çözümü düşünün

“Bu neden benim başıma geldi?” diye düşünmek yerine çözüme odaklanmalısınız. Çözüm başta size zor gelebilir ama adım adım ilerlemelisiniz. Önce bir noktayı, sonra diğerlerini ele alarak yürürseniz, çözümün bir çorap söküğü gibi geleceğini görürsünüz. Ne demişler? Çaresizseniz, çare sizsiniz.

7. Gülümsemek iyidir

Somurtmuş bir suratla oturan insanları kim sever? Zaten böyle oturanların, içinde bulunduğu ortamdan asla memnun olmayanların hepsi negatif düşünceli insanlardır. Gülümsemek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Unutmayın ki içinde bulunduğumuz dünya yeterince zor. Bari gülümsenecek anları kaçırmayın.

Olumlu olmayı öğren, ilişkini mutlu yaşa

8. Sevdiğiniz şeyleri yapın

Bir başkasının istediği şeyleri sırf o mutlu olsun diye yapmayın. Ne yapacaksanız önce kendiniz için yapmalısınız. Bu yüzden de sizi mutlu edecek şeylere odaklanın. Hobilerinizi ihmal etmeyin. Biliyorsunuz ki istediğiniz şeyleri yaparken daha mutlu ve huzurlusunuz. Bu mutluluk ilişkinize yansıyacaktır.

9. Yardımsever olun

Birilerine yardım etmek, onların mutlu olduğunu görmek ruhumuzda öyle pozitif etki yapar ki, bunun vereceği mutluluğu tahmin bile edemezsiniz. İnsanların hayatlarına dokunmak, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek dünyada bir insanın yaşayabileceği en büyük mutluluktur.

Haberin Devamı

10. Sevgilinize sarılın

Aranızda küçük sorunlar da olsa yalnız değilsiniz. Sevdiğiniz ve sizi sevdiğini bildiğiniz bir sevgiliniz, eşiniz var. Onun varlığı bile sizin dünyaya pozitif bakmanıza tek başına yeterli. Şimdi gidin, sevgilinize sarılın. İnanın bana, hayat aşkla daha güzel.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder