Mehmet Coşkundeniz Ömür törpüsü narsistler
HABERİ PAYLAŞ

Ömür törpüsü narsistler

Narsist, kendini beğenen, öven kişiye değil, kendisinden başka hiç kimseyi düşünmeyen, kendisinden başka hiç kimseyi sevmeyen kişiye denir.

Bir narsist, sizinle sadece egosunu tatmin eetmek için birlikte olur. Narsistler bazen hayatımıza girer ama başta onların hastalıklı kişiliğe sahip olduğunu anlayamayız.

Çünkü başta kendilerini gizlerler. Bize öyle davranırlar ki, hayatımızın aşkını bulduğumuzu sanırız. Anladığımızda ise ömrümüzü yemiştir. İşte gizli narsistleri anlamanın 10 yolu...

1- HERKESİ TANILAR

Haberin Devamı

Bir gizli narsist ile konuşmaya başladığınızda size hemen şehrin elitlerini, ülkenin ileri gelenlerini ne kadar iyi tanıdığını, birlikte nasıl zaman geçirdiklerini anlatacaktır. Söylediklerinin yüzde 80'i abartıdır. Amacı kendisinin ne kadar önemli biri olduğuna sizi inandırmaktır.

2-HERKESİ SUÇLARLAR

Kendisinin de dahil olduğu olumsuz bir konuda hiçbir şekilde sorumluluk almaz ve hep başkalarını suçlar. O yapacağını yapmıştır ama aptallar ona ayak uydurmamıştır. Zaten herkes aptaldır, bir tek kendisi zekidir. Zaten bir süre sonra ilişkinizde de her şeyde sizi suçlamaya başlayacaktır.

3-HERKESİ KÜÇÜMSERLER

Hiç kimsenin yaptığını beğenmezler. Bir lokantada otursanız masanıza gelen yemeği bile kendilerinin daha iyi yapacağını iddia ederler. Kimsenin işine, kişiliğine, yaşam biçimine saygı duymazlar. Başkaları için kullandıkları sıfatlar hep aşağılayıcıdır. Merak etmeyin, size de aynısını yapacaktır.

4- HERKESİ KISKANIRLAR

Buradaki kıskançlık, aşk kıskançlığı değil. Ona birinin nen kadar başarılı olduğunu söyleseniz mutlaka o noktaya hak etmeden geldiğini, başka bir şeylerin döndüğünü söyleyecektir. Asla kıskanmadığını da ekleyecektir. Ama işte hasetinden çatlamaktadır.

5-HERKESİ ALDATIRLAR

Kendini o kadar ön plana atmaya meraklıdırlar ki, hemen her konuda ve tanıdığı herkese çekinmeden yalan söyleyebilir. Yapmadığı şeyleri yapmış gibi gösterir., gitmediği yerleri gitmiş gibi anlatır. Bu yalanların ucu bucağı yoktur. Yalan onun yaşam biçimidir ve size de söyleyecektir.

6- HER ŞEYİ BİLİRLER

Haberin Devamı

Dünyada bilmediği konu, anlamadığı mesele yoktur. Spor, politika, çevre bilinci, gastronomi, sağlık ve diğerleri... Anlattıklarının yarısı uydurma,, yarısı da kulaktan duyma bilgilerdir. Her şeyi bilirim havası ilişkinize de önünde sonunda yansıyacaktır ve sizi bir çıkmaza sokacaktır.

7-HER ŞEYİ SÖMÜRÜRLER

İnsanların duygularını sömürmeye bayılırlar. Bazen mağduru oynayarak, bazen trip atarak, ama bir şekilde ilgiyi üzerlerine çekerler. siz onun üzüldüğünü, canının sıkıldığını falan sanırsınız ama aslında öyle değildir. Gayet iyi bir numaracıdır ve bunu ömrü boyunca sürdürebilir.

8-HER ŞEYDE HAKLILAR

Onunla girdiğiniz bir tartışmadan galip çıkma imkanınız yoktur. Haklı olsanız bile bunu başaramazsınız çünkü o kendisinden başka kimsenin haklı olduğunu inanmaz. Empati yeteneği de yoktur. Sizi asla düşünmez. Bir narsistle ilişki yaşadığınızda bu tartışmaların ne kadar yorucu olduğunu anlarsınız.

9-HER ZAMAN YALNIZLAR

Narsistlerin çevresinde pek dostları yoktur. Size sürekli birilerini iyi tanıdığını söyler ama onlarla asla yan yana olmaz. Hiç kimse bir narsistin arkadaşı olmak istemez. Çünkü o arkadaşlarını da sömürür. Kimsenin arkadaş olmak bile istemediği biriyle neden sevgili olasınız ki?

Haberin Devamı

10-HER ZAMAN ÇIKARCILAR

İnsanları istediklerini elde etmek için nesneler olarak görürler. Yani siz onun için ihtiyaçlarını giderdiğiniz sürece varsınız. Çıkarlarını elde etmek için de genellikle zayıf ve kırılgan kişileri hedef alırlar. Çünkü onları manipüle etmeleri daha kolaydır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder