Mehmet Coşkundeniz Pandemi ile değişen yeni flört trend'leri
HABERİ PAYLAŞ

Pandemi ile değişen yeni flört trend'leri

Pandemiyle birlikte aşkın, ilişkilerin ve flörtün içindeki kavramlar da değişti. İlişkiler artık sosyal medyada başlıyor, sonra eğer kısıtlamalar yoksa yüz yüze buluşmalara dönüyor. Tabii bu ‘yeni tür’ ilişkilerin bambaşka dinamikleri var. İşte bilmeniz gereken yeni tabirler...

Pandemi ile değişen yeni flört trendleri

Kittenfishing (Oltaya düşürme): Sosyal medyada tanıştığınız kişinin, kullandığı fotoğraflardan farklı bir görünümde olması. Genellikle ilgilendikleri kişiyi ‘oltaya düşürmek’ amacıyla ya filtre uygulanmış ya da yıllar önce çekilmiş fotoğrafları kullanırlar.

Haberin Devamı

Orbiting (Yörüngede tutma): Sosyal medyada paylaşımlarınıza beğeni yollar, yorum yapar ama bir türlü harekete geçmez. Çünkü ya ilgilendiği başkaları vardır ya da zaten bir ilişkinin içindedir. Yine de sizi yörüngede tutmak ve ilginizi taze tutmak ister.

Phubbing (Telefon bağımlılığı): Yazıştınız ve buluştunuz. Ancak karşınızdaki kişi sizinle beraber olduğu anlarda bile elinden telefonu bırakmıyorsa, sizinle ilgilenmek yerine sosyal medya hesaplarına girip birilerine laf yetiştiriyorsa hem sizi küçümsüyor hem de bağımlılıktan vazgeçemiyor demektir.

Roaching (Böcek gibi davranma): Sosyal medyada ilgilendiği çok sayıda kişi vardır. Ama bunların hepsini sizden saklar. Başkalarıyla ilgili şüphe duyduğunuzda da hemen savunmaya geçip sizi suçlar. Burada böcek gibi davranan aslında kendisidir.

Snacking (Atıştırma): Çok güzeldir, yakışıklıdır, seksidir, cazibelidir ama ne yazık ki içi boştur. Konuşacak konu bulmakta zorlanırsınız. Yani bu tür kişiler ancak açlığınızı bastıracak bir atıştırmalık gibidir. Asla lezzetli bir ana yemek olamazlar.

Stashing (Saklama): Sizi hiç kimseyle tanıştırmazlar. Sosyal medyada da birlikteliğinize dair hiçbir şey paylaşmazlar. Ne birlikte fotoğrafınız vardır ne de ilişkisi olduğuna dair bir ipucu. Çünkü kendisini başka alternatifler için açık tutmak istemektedir.

Submarining (Denizaltı gibi davranma): Sosyal medyada sizi siler, engeller, iletişimi tamamen keser. Siz “Ne oluyor yahu?” deyip anlam vermeye çalışırken küt diye yeniden oraya çıkıp iletişim kurar. Tıpkı bir denizaltının derinliklerde kaybolup büyük bir hızla yüzeye çıkması gibi.

Haberin Devamı

Fadeing (Yavaş yavaş bırakma): Ayrılacağını direkt olarak söylemez. Yavaş yavaş ilgisini azaltır, mesaj atmaz, telefonla aramaz. Siz aradığınızda ya da buluşmak istediğinizde bahaneler bulur. Böylece size “Böyle ilişki olmaz” dedirtip ayrılmaya yöneltir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder