Mehmet Coşkundeniz Pandemide sanal flört rehberi
HABERİ PAYLAŞ

Pandemide sanal flört rehberi

Pandemi günlerinde karantinaya sevgilisiyle, eşiyle yakalananlar hakkında haftalardır yazıyorum. “Bu sizin için fırsat olsun, ilişkinizi değerlendirin, birbirinizle kaliteli vakit geçirin, şunları şunları yapın” diye epey yol gösterdim. Peki ya yalnızlar? Onlar ne yapsın?

Aman canım pek de merak etmeyin, duydum ki yalnızlar pandemi sonrası için çoktan flört planlarını yapmış bile. Evet, sosyal medya ya da flört uygulamaları sayesinde epey kişi, pandemi sonrası buluşacakları kişiyi belirlemiş. Hepsi kulağıma geliyor, benden kaçmaz. Yalnız şu anda keyif ve heyecan aldığını o yazışmalar, o kameralı görüşmeler falan bir süre sonra sıkar sizi söyleyeyim.

Haberin Devamı

Bir ilişkiye başlamak zaten yeterince zordur. E bir de aranıza koronavirüs mesafe koymuş, nasıl aşacaksınız? Mesela dokunamıyorsun, yüz yüze bakamıyorsun, mimiklerini göremiyorsun, vücut dilini okuyamıyorsun, söylediklerinde samimi olup olmadığını anlayamıyorsun, tanıştığın kadın ya da erkeğin söylediği her şeyin yalan olabileceği ihtimalini düşünüyorsun, çok da haklısın.

Sakin olmakta fayda var. Bu pandemi süreci elbette bitecek ve siz buluşacaksınız. Şimdi şu aşağıdaki kurallara dikkat edersen bu süreci buluşma heyecanını yitirmeden ve onu daha iyi tanıyarak geçirebilirsin.

1-NE İSTEDİĞİNİ BELİRLE

Evde tıkılıp kalmaktan sıkıldığın için, sırf vakit geçsin biraz da egon okşansın diye sosyal medya ve uygulama flörtü yaşıyor olabilirsin. Bu kötü bir şey değil ama o zaman karşındakine de bunun aslında bir eğlence olduğunu söyle. Yok hayatının erkeğini ya da kadınını arıyorsan şimdi sırası değil. İyisi mi akışına bırak hem böylesi daha sürprizli ve heyecanlı.

2-VİRÜSTEN SIKILMADIN MI?

Zaten gün boyu herkesle “Ne olacak bu virüs, bugünün bilançosu ne? Bize de bulaşacak mı?” gibi paranoyakça konuşmalar yapıyor, Twitter’dan komplo teorilerini okuyor, akşamları da ya Bilim Kurulu toplantısı sonrası bakanın açıklamalarını, ya da kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını dinliyorsun. E yeter gari, flörtünle de bunu konuşma!

Haberin Devamı

3-MİZAH ÇOK FAYDALIDIR

Saçma sapan, klişe esprilerden söz etmiyorum ama konuşmalarının arasına serpiştireceğin mizah unsurları sizi rahatlatır, günlük yaşamınıza neşe katar. Özellikle WhatsApp gruplarında dönen çıkartmalar, yine o gruplara atılan karikatürler, Caps’ler, bugünlerde çok işe yarıyor. Ayrıca kendi yaşadığın komiklikleri de anlatmayı dene. Hem seni daha iyi tanımasına sağlarsın.

4-BİRLİKTE FİLM İZLEYİN

Tabii ki yan yana değil, deli misiniz yahu? Sosyal mesafeye uyum sürecindeyiz. Ama Netflix’ten açacağın bir filmi, kendi evlerinizde aynı anda izlemeye ne dersiniz? Ya da birlikte dizi maratonu? Sevdiğiniz bir dizinin bir sezonunu bir gecede bitirmek çok keyifli olmaz mı? Buna imkanınız yoksa birbiriniz ile sevdiğiniz film ve dizileri paylaşabilirsiniz.

5-SEN SUS O KONUŞSUN

Görüntülü konuşuyorsunuzdur. Bunun için zaten çok sayıda program var. Şimdi söyleyeceğim şey bir oyun. Kameraları açacaksınız, ve biriniz yarım saat boyunca susmadan konuşacak. Kendiyle ilgili bir şey anlatacak ya da hayallerini. Diğeri asla sözünü kesmeyecek, soru yormayacak. Bir nevi suskunluk yemini. Sonra o susacak, sen konuşacaksın.

Haberin Devamı

6-MESLEK SIRLARINI VERİN

Ayrı ayrı işler yapıyorsanız birbirinizin mesleği hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Mesleğinize ait sırları ona verebilirsin. Ya da çok yetenekli olduğunuz bir konuyu ona öğretmeye çalışabilirsin. Bunu yazarak, anlatarak ya da görüntülü konuşarak aktarabilirsin. İnan hem zamanı çok iyi geçirecek hem de bir şeyler öğreneceksiniz.

7-EVE YEMEĞE DAVET ET

Hop, düşme yine tuzağa. Tıpkı film izlemede olduğu gibi, ayrı ayrı evlerdesiniz ama birbiriniz için yemek yapacaksınız. Evet sistem şöyle işleyecek, birbirinizi evlerinize yemeğe davet etseydiniz hangi yemeği yapardınız? İşte o yemeği yapmak için mutfağa gireceksiniz, yapacaksınız ve sonunda ona göstereceksiniz. Ama yapana kadar söylemek yok, sürpriz olsun.

8- HEDİYE VERMENİN TAM ZAMANI

Ah keşke bir araya gelebilseniz de birbirinize hediye verebilseniz değil mi? Onun için azıcık bekleyin. Ama bu pandemi döneminde yardım bekleyen çok sayıda aile ve sokak hayvanı var. Onlar için birer yardım paketi göndermeye ne dersiniz? İşte bu sizin birbirinize aldığınız ilk hediye olsun. Hem başkalarını hem de kendinizi mutlu edin.

9- ONLINE OYUNLARI DENEYİN

Online oynanan oyunlar iyi vakit geçirmenizi sağlar. Zaten benim tanıdığım herkes ‘Kelimelik’ oynuyor. Bunun dışında da oyunlar var. Mesela sanal bilardo masaları, tavla oyunları, kağıt oyunları gibi... Ya da çok ustaysanız Call of Duty gibi profesyonel oyunları da deneyebilirsiniz. Aman dikkat, siz rakip değilsiniz sadece eğleniyorsunuz!

10-DEDİKODU YAPIN

Ev sevdiğim... Artık gıybet mi dersiniz dedikodu mu bilmem. Hele hele ortak tanıdıklarınız varsa onları çekiştirmek gibisi yoktur. Dedikodu bir ilişkiyi ayakta tutan en önemli unsurlardan biri. Cidden, inanın bana. Homo Sapiens’lerin Neanderthal insanlarının soyunu tüketmesi dedikodu sayesinde oldu. Yani bizim atalarımız hayatta kaldı (Bkz: Harari’nin ‘Sapiens’ kitabı).

Sıradaki haber yükleniyor...
holder