Mehmet Coşkundeniz Pop'u Rap mi öldürdü?
HABERİ PAYLAŞ

Pop'u Rap mi öldürdü?

İyi bir müzik dinleyicisiyim. Amatör DJ’lik de yapıyorum. Yerine göre her tür müziği de seviyorum. Son günlerde pek moda olan Türkçe rap şarkılardan da birkaç tanesi hoşuma gidiyor. Özellikle Ezhel’in Murda ile birlikte söylediği ‘Aya’ şarkısı dilimden düşmüyor.

Fakat şöyle bir düşünüyorum, son 10 yıldır dilime takılan bir tek pop şarkısı bile yok. Pop denilince hâlâ 90’lar geliyor akıllara. Kulüplerde, yeni nesil meyhanelerde günümüzün pop şarkılarından bir tanesi bile çalınmıyor, insanlar 90’ların o güzelim pop müziğiyle eğleniyor. Üstelik o şarkıların çıktığı tarihlerde dünyada bile olmayan 2000 doğumlu gençler de 90’ların klasiklerini ezbere biliyor.

Haberin Devamı

Tarkan’ın iki yıl önce çıkardığı ‘Yolla’ şarkısı yok DJ setlerinde. Tarkan çalınacaksa yine ‘Dudu’, ‘Hepsi Senin mi’ gibi şarkıları çalıyorlar. Popçular ‘rap’in ‘pop’u bitirdiği görüşünde ama aslında durum öyle değil. Pop kendi kendini öldürünce, rap yükseldi. Popçular da çareyi rapçilerle düet yapmakta buldu. Yani yine işin kolayına kaçtılar.

İyi bir Türkçe pop şarkısı üretildi de biz mi dinlemedik? Yıllardır Amerika’da yapılan rap şarkıları Amerikan popunu öldürmedi mesela. Popun içinde bulunduğu durumu bu türün en fazla beste üreten isimlerinden Serdar Ortaç itiraf etmiş.

Günaydın’daki röportajında, “‘Son dönemlerde çok şarkı yaptın mı?’ diye sorarsan... Zamanında o kadar çok şarkı yapmışım ki sanki bugünlerin geleceğini hissetmişim. 30 yıl önce bugün için üretmişim. Hâlâ ‘Dansöz’ü, ‘Bilsem ki’yi söylüyorum sahnede” demiş. Daha ne desin?

Eş isteğiyle özür mektubu

Justin Timberlake, son oynadığı filmdeki rol arkadaşı Alisha Wainwright ile bir barda el ele görüntülenince 7 yıllık eşi Jessica Biel’i aldattığı iddia edilmişti. Timberlake de 60 milyon takipçili Instagram hesabından “Rol arkadaşımla aramda hiçbir şey olmadı. O gece çok fazla alkollüydüm ve davranışımdan dolayı pişmanım. Onları bu utandırıcı duruma soktuğum için harika karımdan ve ailemden özür diliyorum” diye bir açıklama yayınladı.

Dün ortaya çıktı ki, bu açıklamayı eşi yaptırmış. Yani Jessica Biel, kocasının kendisinden 4 duar arasında özür dilemesini yeterli bulmamış. Bu özrü ve eşinin pişmanlığını herkesin görmesini istemiş.

Haberin Devamı

Popu Rap mi öldürdü

Çünkü o fotoğrafları da herkes gördü. Jessica Biel kamuoyu nezdinde küçük düştüğünü düşündü. Peki ya açık mektupla özür dilemeyi kabul etmeseydi? Büyük olasılıkla bu evlilik biterdi. Zaten mesele özür dilenecek bir davranış yapıldığında, o özrü vakit geçirmeden ve en samimi cümlelerle dilemekte. İş işten geçtikten sonra yapılan özürler hiçbir işe yaramıyor.

Bunlar da bizim özürler

Salı günleri yayınlanan ‘Aşk Doktoru ile Kalp Sağlığı’ köşemde ‘Beni Affet’ bölümü var biliyorsunuz. Sevgilisine, eşine hata yapanların özür dilemesi için açtığımız bir bölüm. Çok da talep var açıkçası.

Popu Rap mi öldürdü

Yaptığı hatanın farkına varanlar ve herkesin önünde özür dilemek isteyenler için gayet güzel bir fırsat yarattık. Bir de gazete ilanıyla, bilboardlarla, pankartlarla özür dileyenler var. Sizce bu özürler işe yaramış mıdır? Ya da şöyle sorayım. Siz olsaydınız hangi özrü kabul ederdiniz?

Popu Rap mi öldürdü

Sıradaki haber yükleniyor...
holder