Mehmet Coşkundeniz Saygı yoksa kaygı var
HABERİ PAYLAŞ

Saygı yoksa kaygı var

Bir ilişkinin içinde kendini iyi hissetmiyorsan bunun birçok nedeni olabilir. Nedenlerden biri de partnerin tarafından saygı görmemektir. Saygısız bir ilişki içindeyken gerçek anlamda mutlu olman mümkün değildir.

Belki bazı küçük anlar seni mutlu edebilir ama ilişkinin bütününe bakıldığında sürekli kaygı içindesindir.

Üstelik hem kişiliğinin zedelenmesinden dolayı hem de ilişkinin nereye gittiğini bilmemenden dolayı kaygı yaşarsın. Aklında soru işaretleri vardır.

Partnerinin yaptıklarına anlam veremiyorsundur. Sana gerçekten saygı duyuyor mu yoksa hayatta tek düşündüğü şey kendisi mi? İşte saygı görüp görmediğini test etmen için sana 10 önemli ipucu.

Haberin Devamı

Saygı yoksa kaygı var

1- HİÇ DİNLEMEMEK

Partnerinle konuştuğunda, bir duvarla konuşuyormuş gibi hissediyor musun?

Bu, onun seni dinlermiş gibi yaptığını ama aslında dinlemediğini gösterir. Sen, kendin için ve belki de ilişkiniz için çok önemli bir şey söylüyorsun ama kendi alemindeyse, sana cevap olarak arada bir “Hı hı” diyorsa, ve konuştukların hakkında tek bir yorum bile yapmıyorsa bu, saygısızlık işaretidir.

2- ÖNCELİK VERMEMEK

Sevgiye ve karşılıklı saygıya dayanan ilişkilerde taraflar birbirlerini hayatlarının en öncelikli kişisi haline getirir. Her şeyden daha önemli olan, kişinin partneridir. Ama hayatındaki kişi, arkadaşlarıyla, ailesiyle daha fazla vakit geçiriyorsa, yalnız başına tatillere gidiyorsa, seninle buluşmak yerine kendine başka uğraşlar buluyorsa zerre saygısı yok demektir.

3- SÖZ VERİP TUTMAMAK

İşte insanı çıldırtan bir durum. Hep deriz ki “Tutamayacağın sözler verme, söz veriyorsan da yerine getir.” Bu sadece duygusal birliktelik için değil, insanın hayatındaki tüm ilişkiler için geçerlidir. Partnerin sana verdiği sözleri yerine getirmiyorsa seni hiç önemsemiyor demektir. İnsan önemsemediği kişilere de maalesef saygı duymaz.

4- YALAN SÖYLEMEK

Küçük ve önemsiz de olsa partnerin yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmişse ve bu yalanlara inandığını düşünüyorsa seni aptal yerine koyuyor demektir. Yani “O kadar aptal ki en basit yalanıma bile inanıyor” noktasındadır. Böyle düşünen birinden saygı duymayı beklemek saçmalık olur. Üstelik yalan söyleyen kişi kendine bile saygı duymuyordur.

Haberin Devamı

5- SINIRLARINI AŞMAK

Biriyle birlikte olsak bile hepimizin kişisel alanları ve bu alanları belirleyen sınırlarımız var. Hayatımızdaki kişi bize saygı duyuyorsa bu sınırları aşmaya yeltenmez bile. Ama duymuyorsa, kişisel sosyal medya hesaplarından cep telefonuna, kimlerle görüştüğünden nereye gittiğine kadar her şeyi kurcalamak ister. Bu davranış saygısızlığın daniskasıdır.

6- KÜÇÜMSEMEK VE AŞAĞILAMAK

Özellikle başkalarının yanında seni küçük düşürmeye çalışan, aşağılayan ve bunu da ‘şaka’ kisvesi altına saklayan partnerin sana insan olarak bile saygı duymuyor demektir. Yaptığın işi, eğitimini, aileni, yaşam tarzını, geçmiş yaşamını, iş hayatını küçümseyen birinden sevgili olmayacağı gibi arkadaş bile olmaz.

7- İLETİŞİM KURMAMAK

İlişkinin çıkmaza girdiği noktalarda ya da sorun yaşadığınız anlarda, meseleyi konuşmak yerine susan, sizin konuşma isteklerinizi geri çeviren, hatta “Benim seninle sorunum yok, senin benimle varsa kendi kendine çöz” diyen partner elbette ki saygısızdır. Seninle iletişimi kesmişse, sana da iletişimi kesmekten başka yol bırakmamaktadır.

Haberin Devamı

8- HİÇ ÖDÜN VERMEMEK

Bir ilişkide olduğu halde, sanki sen yokmuşsun gibi yaşamaya devam eden, ilişki sorumluluğu almayan, her an gidecekmiş gibi davranan ve “Ben böyleyim, canın isterse” diyen partner de sana saygı duymuyordur.

Bu onun ‘özgür ruhlu birey’ olduğunu göstermez. Bu onun terbiyesiz, saygısız, empati kuramayan ve hatta sosyopat biri olduğunu gösterir.

9- GÜVEN VERMEMEK

Bunun içine aldatmayı da koyabiliriz. Bir insan, başka bir insanı aldatıyorsa zaten saygı duymuyor demektir. Ayrıca ilişkiler sadakat ve güven üzerine kurulur. Partnerine karşı güven oluşturamamış bir insan da ilişkiye saygı duymuyor demektir.

Çünkü güven zamanla ve çabayla oluşur. Bunun için uğraşmayan biri, sizi de uğraşmaya değer görmüyordur.

10- SEKSTE BENCİL DAVRANMAK

İlişkide mutluluğun devamını sağlayan en önemli etken tatmin edici bir cinselliktir. Taraflardan biri sürekli kendini düşünüp, diğerinin isteklerini göz ardı ediyorsa saygısızlık yapıyordur. Mekanik bir cinsellik kişinin özsaygısını yitirmesini de sağlar.

İnsanın kendisine güvenini azaltır. Cinsel mutluluğu birlikte yaşayamadığın partner sana ağır gelmeye başlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder