Mehmet Coşkundeniz Saygı yoksa sevgi de yok
HABERİ PAYLAŞ

Saygı yoksa sevgi de yok

Birbirinize saygı duyuyorsanız, bir çift olarak karşılaşacağınız engellerin üstesinden gelmek çok daha kolay olacaktır. Ancak saygı hiç var olmamış ya da tükenmişse, ilişkiniz başarısız olmaya mahkumdur. Saygının olmadığı bir ilişki, sevgiye de dayanmaz. İşte ilişkinizdeki saygı eksikliğini gösteren işaretler.

Saygı yoksa sevgi de yok

1- HAKARET VE AŞAĞILAMA

Mizah içeren küçük takılmalar sevimlidir. Bu takılmalar bir süre sonra sizi rahatsız etmeye başlıyorsa, hakaret içeren sözcüklere dönüşüyorsa ‘sözlü taciz’ anlamına gelir. Bu tür bir taciz de hem inciticidir hem de kişiliğinize yapılmış saygısızlıktır.

Haberin Devamı

2- MAHREMİYET İHLALİ

Çiftler uzun süredir birlikte olsalar bile mutlaka kendi özel alanlarına sahip çıkmalıdır. Hiç kimse, partnerinin iznini almadan telefonlarını, e-postalarını, sosyal medya hesaplarını veya yazışmalarını kontrol etme hakkına sahip değil. Mahremiyetinizi önemsemeyen kişi size saygı duymuyordur.

3- TOPLUM İÇİNDE UTANDIRMAK

Partnerinizi sözlü tacize maruz bırakmaktan daha kötü ne olabilir? Bunu, en savunmasız oldukları yerde, toplum içinde yapmak. Kamusal alanda utanç yaşatmak, saygısızlık kavramının da çok ötesine geçer. Bu durum sadece saygısızlık değil, aynı zamanda istismardır.

4- DİNLEMEDEN KONUŞMAK

Doğru iletişim, kalıcı ilişkinin temellerinden biridir. Taraflardan sadece biri konuşur ve diğerini dinlemezse bu, iletişim eksikliğidir. Aynı zamanda saygısızlıktır. Partneriniz siz konuşurken sürekli sözünüzü kesiyor ve sadece kendisinin dinlenmesini istiyorsa problem var demektir.

5- SÖZ VERİP TUTMAMAK

Sevgilinizin size verdiği sözleri tutmaması, sizin zamanınıza, yaşamınıza, kişiliğinize saygı duymadığını gösterir. Örneğin; buluşmanıza bir veya iki kez geç kalmasını hoş görebilirsiniz. Ama bunu sürekli yapıyorsa, kırmızı alarm durumuna geçebilirsiniz.

6- AŞIRI BENCİLLİK

İlişkiler ilerledikçe, çiftler gelecekleri için planlar yapar. Bu planlar, her iki tarafın onayı ile uzlaşma sonucu ortaya çıkmalıdır. Ama taraflardan biri diğerinin ne istediğine bakmadan sadece kendi planını diretiyorsa bu, saygısızlığın çok açık bir göstergesidir.

Haberin Devamı

7- BAŞARIYI KÜÇÜMSEMEK

İlişkide taraflardan birinin, iş ya da eğitim alanında diğerinden daha başarılı olması mümkün. Sağlıklı ilişkiler, birbirlerinin başarısını destekleyen çiftlerle mümkün. Biri, diğerinin başarısını küçümsüyor, hatta kıskançlık duyuyorsa bunun da büyük saygısızlık olduğunu söyleyebiliriz.

8- BAŞKASINA ŞİKAYET ETMEK

Sevgilinizle ilgili bir sorununuz varsa yapmanız gereken şey bunu onunla konuşmaktır. Yakın arkadaş olsa bile bunu başkalarına anlatmak saygısızlığın ciddi bir işaretidir. Hiç kimse, ilişkisindeki mahrem konuları başkasından duymak istemez.

9- ELEŞTİRİ VE YARGILAMA

Hayatımızdaki en çok güvendiğimiz insanın, eksikliklerimizi ilk yargılayan ve eleştiren kişi olması canımızı yakar. Bir ilişkide aşırı eleştirel ve yargılayıcı olmak yalnızca özgüvene zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda sevgiliye karşı tam bir saygısızlık anlamına gelir.

10- TAVİZ VERMEMEK

İki insan bir ilişki içindeyken her zaman bazı şeylerden taviz verecektir. Ancak bu tavizi sürekli siz veriyorsanız ve sevgiliniz kılını dahi kıpırdatmıyorsa, bencilliğinden vazgeçmiyorsa bu durum hem çok üzücü hem de saygı eksikliğidir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder