Mehmet Coşkundeniz Sen 'arkadaş' sanıyorsun ama değil
HABERİ PAYLAŞ

Sen 'arkadaş' sanıyorsun ama değil

Sizin ‘O benim en iyi arkadaşım’ diye tanıttığınız kişi var ya... Hani zaman zaman sizi, “Ya aslında biz sevgili olsak gayet güzel anlaşırız” diye düşüncelere sevk eden kişi var ya... Belki de size çoktan abayı yaktı da, sizinle arkadaşlığının bitmesinden korktuğu için duygularını açıklayamıyordur. Peki yakın arkadaşınızın sizden hoşlanıp hoşlanmadığını nasıl anlayacaksınız? İşte size 10 önemli ipucu...

1- ‘BİRBİRİNİZE ÇOK YAKIŞIYORSUNUZ’

Siz henüz farkında olmasanız da diğer arkadaşlarınız aranızdaki çekimin çoktan farkına varmışlardır. Size sık sık, “Ya siz neden sevgili olmuyorsunuz, birbirinize çok yakışıyorsunuz” diyorlarsa, sizin de bu soruyu duyduğunuzda hafif yüzünüz kızarıyorsa tamamdır bu iş.

Haberin Devamı

2- ÇEŞİTLİ BAHANELERLE DAVETLER

‘Çok güzel bir film geldi, gidelim mi?’ ya da ‘Şuranın yemekleri müthiş hadi bu akşam oraya gidelim’ gibi çeşitli bahanelerle sizi hep bir yerlere davet ediyor. Üstelik sizinle hep yalnız takılmaya çalışıyor. Öyleyse bilin ki bu iş arkadaşlık aşamasını çoktan geçmiş demektir.

3- BİR DEDİĞİNİZİ İKİ ETMEMEK

Diyelim ki laf arasında “Ya bu ara canım fena halde Boşnak böreği çekiyor” dediniz... Daha o öğlen iş yerinize boşnak böreği geldi... Ya da “Lavabom tıkandı” dediğinizde ya kendisi aletleriyle ya da bir tesisatçıyla kapınızda bitti. Söylesenize başka hangi arkadaşınız yapıyor bunu?

4- İLK KUTLAYAN MUTLAKA ODUR

Doğum gününüzü gece tam 24.00’te ilk kutlayan odur. Hatta sizin için sürpriz doğum günü partisini organize etmiştir bile. İşte terfi ettiğinizde ilk arayan da odur. “Gel bunu kutlayalım” diye sizi yine bir yerlere davet edecektir. E zaten bence siz ona artık ‘arkadaş’ demeyin.

5- SİZİ SİZDEN İYİ TANIYORDUR

Hangi saatte uyuduğunuzu, hangi saatte uyandığınızı, kahveyi nasıl sevdiğinizi, hangi müzikleri dinlediğinizi, hastayken nasıl davrandığınızı, keyifsizken nasıl mutlu olacağınızı, özetle yaptığınız her şeyi hafızasına kazımıştır. Emin olun sizi kalbine de kazımıştır.

6- SARILMALAR, KÜÇÜK DOKUNUŞLAR

Buluştuğunuzda ya da ayrılırken sadece yanaklarınızdan öpmüyor, sanki çok uzun süredir görüşmemiş gibi sarılıyor değil mi? Bu sarılmalar sırasında kalbi de deli gibi atıyor, hissediyorsunuz. Buluşmalarınızda size dokunabilmek için fırsat yaratmaya da çalışıyor. Hiç düşünmeyin, durum ortada.

Haberin Devamı

7- BAŞKALARINDAN SÖZ ETMİYOR

Başka kadın ya da erkeklerin kendisinden hoşlandığından hiç söz etmiyor. Bir çeşit aseksüel. Size de bu konuyla ilgili hiçbir soru sormadığını fark ettiniz mi? Siz hoşlandığınız birinden söz ettiğinizde konuyu geçiştirmek için olağanüstü bir çaba da sarfediyor. “Hazırım, artık gör beni” demeye çalışıyor.

8- ARKADAŞLARINIZLA İYİ GEÇİNİR

Elbette başka arkadaşlarınız da vardır. Ama o sizin arkadaşlarınızla tanışmak için can atıyordur. Çünkü siz onlarla buluşacağınız zaman “Ben de geleyim” diyebilecektir. Üstelik sizin arkadaşlarınızla sizden daha iyi geçinecektir. Çünkü o size ait her şeyi sevmektedir.

9- SÜRPRİZ HEDİYELER VE JESTLER

Buluşmanıza elinde bir paketle geldi, “Vitrinde gördüm, sana çok yakışacağını düşündüm aldım” dedi. İşe gittiğinizde masanızda ondan gelmiş bir çiçeği gördünüz. Doğum gününüzde hiç kimsenin düşünemeyeceği bir hediyeyi aldı. Daha ne yapsın kendini belli etmek için?

Haberin Devamı

10- SİZLE İLGİLİ YAPTIĞI PLANLAR

Mesela “Bu yaz birlikte Bodrum’a mı gitsek?” ya da “Hafta sonu Abant’a mı kaçsak?” gibi tatil planlarının yanı sıra sanki hiç ayrılmayacakmışsınız gibi çok daha ilerisi için bazı planlar yapan bu arkadaşınız size sırılsıklam aşıktır artık bunu biliniz.

Kadınlar ve erkekler hakkında doğru bilinen yanlışlar

1- Hep sanılır ki evlenmeyi isteyen kadındır, erkekse evlilik sözünü duyunca kaçar. Durum öyle değil hanımlar beyler. Bir araştırmada erkeklere “Hayattaki amacınız nedir?” diye sorulmuş. Yüzde 96’sı “Evlenmek” demiş. Demek size hep kalan yüzde 4 rastlıyor!

2- Bizde ‘Maço’ denilince, vurduğu yerden ses getiren, kıskanç mı kıskanç, kibarlıktan nasibini almamış erkek akla geliyor. Oysa İspanyolca ‘macho’dan gelen bu kelime kadını için ölmeyi göze alabilen ve hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen şövalyelerin lakabıdır.

3- Seks sırasında kadınların orgazm taklidi yaptığı bilinir. Erkeklerinse fiziksel boşalmayla orgazm olduklarından bu taklidi yapamayacaklarına inanılır. Hayır öyle değil! Erkeklerin üçte biri hayatlarında en az 1 kez orgazm taklidi yapmış.

4- Erkeklerin her zaman sekse hazır olduğu sanılır. Gerçekte ise stres, yoğun çalışma gibi dış etkenler erkeğin seks yapma isteğini azaltabiliyor. Yani erkekler de ‘Başım ağrıyor’ diyebilir. Ama bu sizi hiç istemediği anlamına gelmez, o an istemiyordur o kadar!

5- Erkekler için ‘Öküz gibi bakıyor, yiyecek gibi bakıyor’ denir ya... Tamam bazıları öyle de, çoğunluğu değil. Bir erkek ortalama 70 yıllık ömrünün toplamda sadece 1 ayını kadınlara bakarak geçiriyor. Ne yani çok mu sizce?

6- Erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğuna dair genelgeçer bir görüş vardır. Bu doğru değil. IQ testlerinde en yüksek puanları kadınlar alıyor. Üstelik tarihte ilk bilgisayar programcısı bir kadındı: Ada Lovelace.

7- Bir ankette erkeklerin yarısı kadında topuklu ayakkabı sevdiğini söylemiş. Oysa kadınlar topukluyu o kadar da sevmiyor. Üstelik topuklu ayakkabıyı ilk kez 1600’lü yıllarda erkekler giymiş. Kadınlar da ‘daha erkeksi’ olabilmek için topukluya geçmiş.

8- Aldatma işi hep erkeklerin üzerine yıkılır. Ama gerçek başka. Bir araştırmaya göre 6 aydan daha uzun ilişkisi olan kadınların yarısı sevgilisini en az 1 kez aldatmış. Türkiye’de her 3 boşanmanın 1’i ihanet yüzünden. İhanet edenlerin de yarısı kadın!

9- Kadınların hepsi fiziki aldatma işine girmiyor. Ama yüzde 80’i zihnen aldatabiliyor. Üstelik tanıdıkları bir erkekle ilgili fanteziler kuruyorlar. Erkeğin zihinsel aldatması ise tanıdıkla ilgili falan değil. Sadece pornografik görüntü hayal ediyorlar.

10- Yaş alan kadın sanılanın aksine sekste adeta ‘Nirvana’ya ulaşıyor. Bir araştırmaya göre, 36-45 yaş aralığındaki kadınların yüzde 63’ü her seks yaptıklarında orgazma ulaşabiliyor. Daha genç kadınlardaysa bu oran yüzde 28.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder