Mehmet Coşkundeniz Senin için her şey yeniden başlıyor
HABERİ PAYLAŞ

Senin için her şey yeniden başlıyor

Ayrıldıktan sonra aşka yeniden dönmek epey zaman alıyor. Ama yas süreci tamamlandığında yeni bir ilişkiye de hazır olduğunuz gerçeği ortaya çıkıyor. İşte bu noktada çok dikkat etmemiz gereken noktalar var. Çünkü aklımız ve ruhumuz geçmişte kalan sevgilideyse, yeni ilişkimiz bizi mutlu etmek yerine sıkıntı verecektir. Geçmişte yaşadığımız travmaları yeni ilişkimize taşımamamız gerekiyor. Bu yazı, yeni bir ilişkiye başlarken dikkat etmeniz gereken noktaları anlatıyor.

1. YAKLAŞMASINA İZİN VER

Geçmişle ilgili yaraların var. Şimdi yeni anıların olacak. Mutlu anılar biriktireceksin. Seveceksin ve sevileceksin. Birinin seni sevmesine izin verebilmen için önce yaklaşmasına izin vermelisin. Geçmişe takılı kalırsan hiç kimse sana yaklaşamaz. Hayatına giren bu yeni insana izin ver. Kendi duygularının da açığa çıkmasına izin ver.

Haberin Devamı

2. KİMSEYLE KARŞILAŞTIRMA

Bir insanın sana acı çektirmiş olması, diğerlerinin de aynı şekilde davranacağı anlamına gelmez. Geçmişteki tecrübelerini bu yeni ilişkine taşıyıp kendine ve karşındaki insana zarar verme. Seni bırakıp giden insandan alamadığın intikamı, yeni sevgiliye kötü, hoyrat, acımasız davranarak çıkarmaya çalışma.

3. KORKULARINI ANLAT

Geçmişte yaşadıklarının tamamını harfi harfine anlatmayacaksın elbette. Ama korkularını, yaralarını, seni üzecek şeyleri söyle ona. İlişkilerde yapılan en büyük hata bir insandan, hiçbir ipucu vermeden seni anlamasını beklemektir. Sen anlatmazsan, anlaması çok daha uzun zaman alacak ve çok daha zor olacaktır. Kırmaktan korkma, dürüstçe anlatırsan kırılmayacaktır.

4. PARANOYAK OLMA

Hayatına yeni giren insana her an her şeyi yapabilecek potansiyeli varmış gibi bakma. Olasılıklar üzerine ilişki kurulmaz. “Ya yaparsa...” diye düşünerek aşk yaşanmaz. Seni aldatabileceğini, seni üzebileceğini düşünerek geçirdiğin her an ilişkinin kalitesini düşürecektir. Gerçek ve somut olaylar üzerinden yorum yapman her zaman daha doğrudur.

5. KENDİNDEN VAZGEÇME

Bazı alışkanlıkların, karşındaki insanı rahatsız edebilir, onu dinle, eğer sana aykırı gelmiyorsa istediklerini yapmaya çalış. Ama kişiliğinden taviz verme. Sırf o istiyor diye, yapmak istemediklerini yapma. Sen mutlu değilsen, karşındaki insanı mutlu etmek için yapacağın her şey antipatik olacaktır.

Haberin Devamı

6. ONA BAĞIMLI HALE GELME

İlişkilerini hayatlarının merkezi haline getirenler bir süre sonra yaşamdan kopuyor. Arkadaşlarını çevresinden uzaklaştırıp her şeyi sevgilisiyle yapmaya çalışıyor. Ama bu durum sevgilini de sıkacaktır. Sen ona ‘bağımlı’ hale gelirken o senden uzaklaşmaya başlayacaktır. O uzaklaştıkça, sen onu ‘sende’ tutmak için daha fazla bağımlı olacaksındır.

7. FARKLILIĞA SAYGI DUY

Hiç kimseyi kendin gibi düşünme. Senin doğruların, değer yargıların, anlayışın, yetişme biçimin, eğitimin, aile terbiyen nasıl benzersiz ve sana aitse, onunki de öyledir. Bu farklılıklara saygı duymaya başladığın andan itibaren sevgilinin sana çok şey öğretebileceğini de fark edeceksin. Yargılayıp reddetmek yerine saygı duyman seni de mutlu edecektir.

8. ENDİŞELERİNDEN KURTUL

Öncekiler gibi bu ilişkin de bir gün bitebilir. Üstelik bu kez bitmesini sen de isteyebilirsin. Bu gerçek her zaman vardır ama ‘bitecek’ gibi ilişki yaşanmaz. İlişkinin beslenmeye ihtiyacı vardır. İlişkilerin besini de elbette ki insandır. Sen ne verirsen ilişkiden onu alırsın. Çaba göstermek, emek sarf etmek gerekir.

Haberin Devamı

9. BEKLENTİ DÜŞMANINDIR

İlişkilerde yapılan en büyük hatalardan biri de günü yaşamak yerine hep gelecekle ilgili beklentileri gündeme getirmektir. Oysa sen bugünden sorumlusun. Gelecekte ne olacağını ilişkinin akışı zaten gösterecektir. Aranızdaki sevgi bağı güçlendikçe ilişki de bir yolunu bulacaktır.

10. EX’TEN NEXT OLMAZ

Yeni bir ilişkinin içindesin ve seni üzen, canını yakan eski sevgilin arayıp yeniden denemek istediğini söyledi. Bu bir yanılsamadır, hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu teklifi kabul edersen seni belki de dünyanın en mutlu insanı yapacak yeni ilişkinin temeline dinamit koyarsın. İlişkilerin bitebileceğini üstelik bittiğinde bunun geri dönüşünün olmayacağını kabul etmelisin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder