Mehmet Coşkundeniz Senin ilişkin hangi kategoride?
HABERİ PAYLAŞ

Senin ilişkin hangi kategoride?

Bazen ilişkiden beklediğin şey ile içinde bulunduğun durum birbirinden farklı olabilir. Örneğin; sen uzun soluklu bir ilişki istiyorsundur ama partnerin sadece flört ediyordur. Bu yüzden şu an yaşadığın ilişkinin hangi kategoride olduğunu bilmen gerek. Bu hem taşların yerine oturmasını sağlar hem de boşa zaman harcamanı engeller.

1- FLÖRT

Beklentinin düşük olduğu, genellikle de hoşlanma ile seks arzusunun birlikte yer aldığı ilişki türü. Kişilerin birbirine ilgisi fazladır, mümkün olduğunca fazla vakit geçirmek isterler. Flört eden iki kişinin aynı anda başkalarıyla da flört etme olasılıkları vardır. Duygusal birlikteliğe dönüşmediği takdirde çok kısa süre içinde biter.

Haberin Devamı

2- TAKILMA

Genellikle uzun soluklu ilişkilerden çıkmış kişilerin tercihi. Hiç kimsenin sorumluluğu yoktur. Zamanlar denk düştükçe görüşülür. Kimse kimseye hesap sormaz, sorgulamaz. Eğlence ve seks amaçlıdır. Her iki taraf da bunu baştan kabullenmişse sorun yok. Ama taraflardan biri bir şeyler umut ederek başlamışsa mutlaka çok üzülecektir.

3- AÇIK İLİŞKİ

Bir başka deyişle çok eşlilik. Taraflar birbirlerine başkalarıyla da görüştüklerini söyler. İlk bakışta ‘dürüstlük’ olarak görülecek bu tür ilişki bir süre sonra kişinin kendisini sorgulamasına neden olur. Evet, kimse kimseye yalan söylemiyordur ama sonuçta insanın egosu zedeleniyordur. Bu tür ilişkilerin uzun ömürlü olma ihtimali yoktur.

4- MANTIK İLİŞKİSİ

Duyguların bir kenara itildiği, fiziksel ve maddi ölçülerin ön planda olduğu ilişki türü. Önceleri tanıma isteği ağır bassa da duygusal açlık her zaman kendisini hissettirir. Buna rağmen yeterince sabırlı olunursa bu ilişkinin evliliğe kadar gitme ihtimali yüksektir. Tabii bu süre içinde taraflardan biri, başkasına aşık olmazsa.

5- MESAFELİ İLİŞKİ

Zorunlu olarak başka kent ya da ülkede bulunanların yaşadığı ilişki. Özlem her zaman üst noktadadır. Her kavuşma yeni bir başlangıç gibidir, heyecanla beklenir. Ama aradaki mesafe bir gün giderilmezse ilişkinin de sürme ihtimali yoktur. Çünkü başta çekici gelen özlem duygusu zaman ilerledikçe insanın yüreğine büyük sıkıntı vermeye başlar.

Haberin Devamı

6- CİDDİ İLİŞKİ

Tarafların daha ilişki başlarken adını koydukları durum. Genellikle evlilik amacıyla başlayan ilişkiler için kullanılır. Başlangıç doğru olsa da kişiler birbirini tanıdıkça bazı defolar ortaya çıkar. İşte bu defolar tarafları ilişkinin amacından uzaklaştırabilir. Bu durumda da arada aşk yoksa eğer, temel sağlam olmadığından ilişki bitecektir.

7- ARKADAŞ İLİŞKİSİ

İki yakın arkadaşın “Biz arkadaş olarak çok iyi anlaşıyoruz, neden sevgili olmayalım?” düşüncesiyle başladıkları ilişki türü. Ama ne yazık ki kazın ayağı öyle değil. Arkadaş olarak iyi anlaşıyor olmanız, iyi birer sevgili olmanızı sağlamaz. Hatta çoğu zaman olumsuz etki yaratır. Bu işin tek olumlu yanı, kişilerin birbirini tanıyor oluşudur.

8- ÇÖPÇATAN İLİŞKİSİ

Kişinin arkadaşlarının “Tam sana göre birini tanıyorum” diyerek başlattıkları ilişki. Böyle bir başlangıçtan iyi ilişki çıkma olasılığı nadirdir. Ama başarılırsa uzun soluklu bir ilişki olur. Arkadaşlarının isteğiyle bu tarz ilişkiye başlayanlar büyük baskı altında kalır. Arkadaşını kırmamak için ayrılmak istese de ayrılamaz.

Haberin Devamı

9- ESKİ SEVGİLİ İLİŞKİSİ

Denemenizi asla önermeyeceğim ilişki. Çünkü denenmişi denemenin hiçbir faydası yok. Arada birkaç tane istisna elbette çıkar ama onlara güvenmek doğru değil. Siz o ilişkiyi yaşayıp bitirdiniz. Yeniden başlamanız özleminizi gidermekten başka işe yaramayacak ve vakit kaybı olacaktır. Yine de karar sizin.

10- AŞK İLİŞKİSİ

Bana göre dünyanın en iyi, en yaşanılır ilişkisi. Çünkü aşktan daha müthiş bir duygu yoktur. Diğer bütün ilişki türlerinden daha fazla mutlu eder. Tek problem aşkın kimyası sona erdiğinde ortaya çıkan durumdur. Ya aşkı sevgiye çevirir devam edersiniz ya da ne yazık ki ayrılırsınız. Mutluluğu ne kadar yüksekse ayrılık acısı da o kadar yüksektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder