Mehmet Coşkundeniz Serial Cheaters
HABERİ PAYLAŞ

Serial Cheaters

“Bir kez aldatan yeniden aldatır” yargısı her zaman doğru değildir. Kimi zaman yanlış kararlar, anlık öfkeler sonucu insan aldatmaya meyledebilir. Ama samimi pişmanlık, ya da yapılan yanlışlığın sonuçlarının ne denli büyük olduğunu görmek, insanları “Bir daha aldatmak mı, tövbe!” noktasına getirebilir. Asıl mesele, ‘serial cheaters’, yani ‘seri aldatıcı’ birinin tuzağına düşmektir.

‘Seri aldatıcı’ Sürekli bir ilişkiden diğerine atlayan, partnerlerini hiçbir gerekçe olmadan aldatan, aldatmayı huy haline getiren ve hatta aldatmadan yaşayamayan kişi. Öldürmeden duramayan ‘seri katil’ gibi. Adrenalin bağımlılarını bilirsiniz. Hani tehlikeli sporlar yapan, sabah denizin altına dalıp, öğleden sonra dağ tepe tırmanan tipler. İşte ‘seri aldatıcı’lar da aynı bu şekilde adrenalin bağımlısıdır.

Haberin Devamı

Onlar, adrenalini aldatma ile elde eder. Bu kişilerin ortak özelliği, karşılarındaki insanı elde etmek için her türlü yolu denemeleridir. Önce sizi ilgi manyağı yaparlar. ‘Aşık’ rolünü iyi oynarlar. Ama emin olun size tüm bu numaraları yaparken aynı anda birkaç kişiye daha benzer şekilde davranmaktadırlar.

Aşık gibi davranmak

Siz kendini aşıkmış gibi gösteren bu insanın ilgisi karşısında yelkenlerinizi suya indirirken bunun bir tuzak olduğunun farkına bile varmazsınız. Dilerindeki kelimeler hep aynıdır. “Sen çok farklısın, hayatımda senin gibi birini görmedim”, “Ben bunca yıl boşuna yaşamışım”, “İnan bana hiç kimse bana bu duyguları yaşatmadı” gibi... Akıllıdırlar, kendilerini kolay ele vermezler.

Avlarını genelde bir önceki ilişkisinde yara almış, bu yüzden sevilmeyi çok isteyen ve kolay teslim olabilen insanlar arasından seçerler. Ağızları çok iyi laf yaptığı için istediklerini de kolaylıkla elde ederler. Peki bu ‘seri aldatıcılar’ nasıl anlaşılır? Hangi hareketleri kendilerini ele verir?

1- GEÇMİŞİ SAKLAMAK

Geçmiş ilişkileri hakkında konuşmayı sevmezler. Sizi ikna edebilmek için hiç yaşanmamış bir ilişki yaratırlar. O ilişkide de aldatıldıkları yalanını öne sürerek duygu sömürüsü yaparlar.

2- TELEFONA DİKKAT

Kimin aradığına bakmadan asla telefonu açmazlar. Birçok çağrıyı da cevapsız bırakırlar. yanınızda açmadıkları telefon için de “Bu saatte yine iş için arıyorlar” gibi bir bahane bulurlar.

Haberin Devamı

3- AŞIRI ŞÜPHE

Kendi üzerilerindeki şüpheyi dağıtmak için sizi kıskaca alırlar. Size sanki her an onu aldatacakmışsınız gibi davranırlar. Bu baskıyı yapmalarındaki amaç, kendi açıklarını kapatmaktır.

4- SÜRPRİZ KORKUTUR

Ona haber vermeden işyerine ya da evine giderseniz, beklemediğiniz bir tepkiyle karşılaşabilirsiniz. ‘Seri aldatıcı’lar bir plan dahilinde yaşamak zorundadır. Sürprizden nefret ederler.

5- GÜVEN YOK

Kendilerinin güvenilmeyen bir karakter olduklarını bildikleri için başka kimseye de güvenmezler. “Ben yapıyorsam o da yapabilir” mantığının eseridir bu.

6- TARTIŞMAYA GİRMEZLER

İlişkinizle ilgili bir konuda tartıştığınız zaman hemen kestirip atmayı yeğlerler. Uzun tartışmalar bazı yalanları ortaya çıkaracağı için haksız olsalar bile özür dilemeyi seçebilirler.

7- İSİMDEN KAÇINMAK

Ama seri aldatıcılar asla sevgililerine isimle hitap etmez. Bazen şaşırabileceklerini bilirler. Ve yanlış bir ismin bir anda her şeyi ortaya çıkarabileceğini bilirler.

Haberin Devamı

8- HER ZAMAN BAHANE

Bazen planları karışabilir. Akşam diğer sevgilisiyle plan yapmıştır ama size de “Tamam buluşuruz” demiştir. Mutlaka bir bahane bulup sizi ekecektir.

9- SEKSTE İSTEKSİZLİK

‘Seri aldatıcılar’ birden fazla partnerle beraberlik yaşadığı için seks konusunda zaman zaman yorgunluk gösterebilirler. “Yorgunum” ya da “Aklım işte” diyerek sizi reddederler.

10- EVE KAPANMAK

Kalabalığın yoğun olduğu yerde sizinle birlikte görünmeyi tercih etmezler. Çünkü o sırada, diğer partnerine veya onun bir arkadaşına yakalanma olasılıkları vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder