Mehmet Coşkundeniz Sevdiğim adama kız ayarladım
HABERİ PAYLAŞ

Sevdiğim adama kız ayarladım

23 yaşındayım. Çalıştığım şirkette bir gençle tanıştım. Bana 5 yıllık bir ilişkiyi yeni bitirdiğini, kimseyi sevmek istemediğini söyledi ama “Beni hiç bırakma, ben bıraksam bile bırakma” dedi. Bir gün eski sevgilisini unutamadığını söyleyip aralarını yapmamı istedi. Onu mutlu görmek için bunu bile yaptım. Şu an beraberler. Onun çevresindekiler “Bırakma peşini, o kızla mutlu olamaz” diyor. ● Ö.Y.

Kimse seni kullanmıyor, sen kendini kullandırıyorsun. Sevdiğin erkeği bir başka kız ayarlar mı insan? Sen bunu yaptığın anda kaybettin zaten. Erkekler kişilikli kadını sever. Sense kişiliğini falan bir kenara atmışsın, kendini onun mutlu olmasına adamışsın. O kızdan ayrılsa bile seninle birlikte olmayacak. Olmayı denese bile yürümeyecek. Çünkü sana aşık değil. Seviyor da, işte arkadaşını, kardeşini sever gibi seviyor. O adamın çevresindekiler de seni yanıltıyor. Sakın bu yanılgıya düşme. Zaman geçiyor ve sen ileride bu harcadığın zaman için daha fazla üzüleceksin. İyisi mi bırak bu macerayı ve kendine yeni bir yol çiz.

Haberin Devamı

Sözler vermişti ama hiçbirini tutmadı

2 yıllık ilişkim var. Baştaki ilgisi tamamen kayboldu. vakit geçiremiyoruz, sürekli şehir dışına çıkıyor. Bana ilk gün verdiği sözleri de tutmuyor. Hiçbir şekilde benimle ilgilenmiyor, arayıp sormuyor. Ama ayrılma istediğimde de buna yanaşmıyor. Beni yıldırmaya çalışıyor sanırım. Ben ayrılırsam vicdan azabı çekmemeyi ve çevresine de “O benden ayrıldı” demeyi planlıyor herhalde. ● GAMZE

Aslında sen teşhisi koymuşsun. Evet, seni yıldırmaya çalışıyor. Peki bunu niye yapıyor? Çünkü 2 yıldır birliktesiniz ve senin verdiğin emeği biliyor. Seni terk ederse bu emeğin vicdan azabını çekecek. Ama senin bu şekilde devam etmen bir işe yaramayacak. Onun kurduğu plana dahil gibi görünse de ayrılık konuşmasını artık yapmalısın.

Bunu yaparken de her şeyin farkında olduğunu, bu ilişkiden aslında onun gitmek istediğini yüzüne söylemelisin. Seni kandırdığını düşünmemeli. Erkekler ayrılık konuşmasına cesaret edemedileri zaman genellikle bu taktiği uygulayp, ilgilerini keserek kadının ayrılmasını bekliyor. En klasik yöntem.

Haberin Devamı

Sevgilim başka biriyle sevişmiş

Dünya kadar sevdiğim bir sevgilim var. İkimiz de birbirimize aşığız. Ancak ben sevgilimin benimle tanışmadan 3 yıl önce başka biriyle cinsel ilişkiye girdiğini öğrendim. Bu durumu kendime çok sıkıntı ediyorum. Sevgilimi bir başka erkekle hayal etmek bile ölüm gibi geliyor bana. Ben ona toz bile konduramazken, onun geçmişte böyle bir ilişki yaşamış olmasına dayanamıyorum. ● EMRAH

Sevginin ölçütü nedir? Onun sana yaşattığı hislerdir. Sen şu an mutluysan, onunla birlikte zaman geçirmekten keyif alıyorsan, onunla ilgili hayaller kuruyorsan, özlüyorsan, hep yanında olmasını istiyorsan öyleyse bu hisleri yaşıyorsun demektir.

Bir insanla ilişkiye başladığın anda onun seninle geçirdiği zamanda yaptıkları önemlidir. Geçmişte yaptıklarının bugünkü ilişkinize dayanak olmasına imkan yoktur. Eğer geçmişe takılıp kalırsanız bugünün kıymetini bilemezsiniz. Ayrıca her insan, ki bu sevgilin bile olsa kendi hayatından sorumludur. Sen nasıl ki başkalarıyla birlikte olduysan o da elbette bunu yaşamıştır. Aslolan sevgidir, sevgine sahip çık.

Haberin Devamı

Evlenmek istiyorum ama güvenim yok

4 yıllık inişli çıkışlı bir ilişkim var. Onun umursamazlığı, benmerkezci oluşu ve arkadaşlarına benden çok zaman ayırması beni çileden çıkardı. Ben de ona pek iyi davranmadım açıkçası. Sinirlendikçe üzerine gittim. 2 yıl ayrı kaldık. Ayrıyken hayatımıza başka insanlar girdi çıktı. Şimdi onunla evlenmek istiyorum ama bu kararı gerçek anlamda veremiyorum. Ona güvenim yok. ● SELMA

Birbirinize duyduğunuz şey artık aşk değil. Evet belki seviyorsunuz ama bu sevginin boyutu başka. Bir çeşit alışkanlık. 2 yıl ayrı kalabildiğinize göre aranızdaki bağ çok da güçlü değil. Benmerkezci yapısı, sorumsuzluğu değişti mi ki evlenmek istiyorsun?

Yani eskisinden farklı mı? Bu sorulara ‘Evet’ cevabı veriyorsan buyur evlen. Ama ‘Hayır’ diyorsan, evlendikten sonra değişeceğini sakın sanma. Çünkü boşanan kadınların 3’te biri eşlerinin kötü özelliklerinin evlendikten sonra değişebileceği umuduyla evlendiğini söylüyor. Ama sonuçta boşanmışlar. Kendini ve aileni üzmek istemiyorsan çok iyi düşün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder