Mehmet Coşkundeniz Sevgili olmak için şartları varmış
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili olmak için şartları varmış

Üç yıllık sevgilimden ayrıldım. Son altı aydır başka şehirdeydim. Aile evine tekrar dönüp dönmeme arasında bocalıyordum. Bir yandan işsizlik vardı. Sevgilim “Aile evine dön yoksa benimle sevgili olamazsın” deyince ayrılmak istediğimi söyledim. Sonra pişman olup “Acele ettim, orta yolu bulalım” dedim. Ama bana uzak davranıyor. Ayrı mıyız değil miyiz o bile belli değil. H.T.

Sevgilin sanki böyle bir fırsatı kolluyormuş gibi davranıyor. Yani seni zayıf noktandan yakalayıp, yapmak istemediğin bir şeyi yapmaya zorlayarak bir ayrılık bahanesi yaratmış gibi görünüyor. Oysa sevgililik ilişkisi böyle bir şey değildir. Aksine her durumda ve her koşulda senin yanında olmalıydı, aldığın karara saygı duymalıydı. Seninle ilişkiye devam etmeyi bir takım şartlara bağlayarak aslında aranızdaki bağın çok da güçlü olmadığını gösteriyor. Bence kendinle ilgili ne karar alacaksan sevgiline bağlı olmadan almalısın. Bu, senin hayatın. Hayatına saygı duymayan bir insanla da sağlıklı ilişki kuramazsın.

Haberin Devamı

ENTELEKTÜELDİ MAÇO OLDU

Sevgilim, tanıştığımızda İstanbul’un bohem bir semtinde oturan, caz dinleyen, sinemadan, sanattan konuşmayı seven, kitap okuyan, tarihle ilgilenen entelektüel biriydi. İlişkimiz altı ayını doldurdu ve şimdi karşımdaki adam bana baskı uygulamaya çalışan, ağzından küfrü düşürmeyen, sonradan görme zenginlerin oturduğu bir semte taşınan maço birine dönüştü. Çok mutsuzum. UMUTSUZ

Sevgilin aslına dönmüş. Baştaki o görüntü seni etkilemek için bilerek oluşturulmuş bir sanallıktan ibaretti. Senin nasıl erkeklerden hoşlandığını keşfedip tam da o role bürünmüş. Elde ettikten sonra da aslını fazla saklayamamış, ortaya dökülmüş. Hep böyle olur. Elde etmek için girişilen her rol mutlaka bir gün patlar, gerçekler ortaya çıkar. Bu kişi ile bu şartlarda devam etmen imkansız. Sen onun senin tanıdığın günlerdeki gibi olmasını istiyorsun ama öyle bir şey de olmayacak. Çünkü onun hamurunda entelektüel bir kişilik yok. Ne kadar saklarsa saklasın sonunda maço kişiliği ortaya çıkmış. Bundan sonra yine rol yapsa da gerçeği örtemeyecek.

Haberin Devamı

BENİ TERK ETTİ BAŞKASIYLA EVLENDİ

İki yıllık ilişkim, erkek arkadaşımın, “Ben sorumluluk istemiyorum, hayatımı yaşamak istiyorum” demesiyle bitti. Aslında ilk başta ona hak verdim. Hatta “İkimiz de biraz yaşayalım, sevgimiz bitmezse tekrar döneriz” diye düşündüm. Ama duydum ki benden ayrıldıktan sadece üç ay sonra biriyle evlenmiş. Hani sorumluluk istemiyordu? Böyle bir yalana gerek var mıydı? YELİZ

Anlaşılan seninle sevgiliyken erkek arkadaşın başkasıyla evlenme planları yapmış bile. Sana “Ben başkasını seviyorum, onunla evleneceğim” diyemediği için yalana başvurmuş. Tam adını koyalım, aldatılmışsın. Eski sevgilinin kiminle evlendiğinin hiçbir önemi yok. Çünkü zaten sen onun hayatında hiç olmayacakmışsın. Bunu çok da büyütme. Kendinde suç arama. Sonuçta ikiniz de ayrılığa karar vermişsiniz. O kişinin yaptığını elbette haklı görmüyorum. Ancak bunun dünyanın sonu olmadığını söylemeye çalışıyorum. Aşka olan güvenin zedelendi, erkeklere olan inancın tamamen kayboldu. Yine de bunların geçeceğini bilmelisin. Hayal kırıklığını çabuk atlatmanı diliyorum.

Haberin Devamı

SEVGİLİM CESARETSİZ ÇIKTI

Olaylı bir şekilde boşandım. Çocuğumun velayeti bende. Eski eşimle aramızdaki sorunlar nedeniyle mahkemelik bile olduk. Bu süreçte sevgilim beni, “Eski eşin çocuğunuzla ilgili ileride de sorun çıkarır. Ben bu ilişkiyi yürütemem” deyip terk etti. Oysa ki çok sevdiğini biliyorum. Ben de onu çok seviyorum. Fazla üstüne gitmedim ama ne yapacağımı da bilmiyorum. YEŞİL

Açıkçası seninle birlikte mücadele etmek yerine ilk zorlukta kaçmayı tercih eden biri için ben olsam ‘çok seviyor’ demezdim. Çünkü bu yaptığı seven insan profiline uymuyor. Yine de kendisini dürüstlüğü için tebrik etmek gerek. Çeşitli bahaneler öne sürmek yerine gerçeği söyleyerek gitmesi takdire şayan. Tabii dürüst davranması yaptığı şeyin üzerini örtmüyor. Sen sorunlu bir evliliği bitirmişsin. Güveneceğin ve her zaman yanında duracak birine ihtiyacın var. Maalesef aradığın kişi bu değil. Birazcık canın yanacak. Ama bu insanın güvenilir olmadığını aklından çıkarma. Seni olduğun gibi kabul edecek biri karşına çıkacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder