Mehmet Coşkundeniz Sevgililer için zorlu bir dönem
HABERİ PAYLAŞ

Sevgililer için zorlu bir dönem

Koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler kısıtlamaya tabi 65 yaş üzeri büyüklerimiz ile 20 yaş altı küçüklerimizi epey zorlayacak. Bu tedbirler sevgililer için de pek hayırlı değil açıkçası. Öyle ya, restoranlar, lokantalar, kafeler, sinemalar kapalı. Çay ocaklarının bile faaliyeti durduruldu. Peki sevgililer nerede buluşacak? Bir kafede birlikte kahve içemeyeceklerine, oturarak yarım ekmek döner bile yiyemeyeceklerine göre alternatifler gerekiyor. Elbette evlerinde buluşabilirler de herkes yalnız yaşamıyor ki. Ben de size yeni önlemler çerçevesinde ev dışında buluşulabilecek mekanları sıraladım.

Haberin Devamı

Sevgililer için zorlu bir dönem

1- Arkadaş evleri

Yalnız yaşamıyorsanız, arkadaşlarınızdan ricacı olacaksınız. Gönül ister ki, siz gelince arkadaşınız evden çıkıp gitsin ya da anahtarı direkt size versin. Ama bu her zaan mümkün olmayabilir. O zaman arkadaş toplantıları organize edeceksiniz. Herkes sevgilisini alıp gelecek, yemekleri, mezeleri yapıp uzun uzun sohbet ederken arada romantik dakikalar geçireceksiniz. Aman dikkat, cumartesi-pazar akşamları yasak 20.00’de başlıyor. Yani ya hafta içi toplanacaksınız, ya gündüz organize olacaksınız, ya da ille hafta sonu akşamı diyorsanız, gittiğiniz yerde kalacaksınız.

2- Oteller

Otel ve konaklama yerleri yasaklardan muaf. Bu durumda otellerin restoranları da açık. Size normal bir restorandan daha pahalıya patlar ama ille “Ben sevgilimle yemek yemek istiyorum” diyorsanız tek alternatifiniz bu. Hem gündüz, hem de akşam otel restoranları uygun. Fakat yine hafta sonu akşam yasağına takılmayın.

Sevgililer için zorlu bir dönem

3- Parklar, bahçeler

Bulunduğunuz şehirde eminim harika parklar, kent bahçeleri falan vardır. İster evinizde hazırlayacağınız güzel bir piknik sepetiyle piknik yapın, isterseniz gel-al servisleri açık olduğu için bir kafeden alacağınız kahvelerinizle yürüyüş yapın. Yorulunca bir banka, çimenlerin üzerine oturup soluklanın. Harika vakit geçireceğinizden eminim.

4- Sokaklar, caddeler

Kentinizi keşfe çıkın. Görmediğiniz semtlere gidin, tanımadığınız sokaklara dalın. Şehrinizin varsa özellikle tarihi bölgelerinde dolaşın. Deniz kıyısındaysanız, oturun bir kenara denizin kokusunu içinize çekin. Yanınızda bir termos çay olsun. Bir sokak simitçisinden simidinizi alıp, karnınızı doyurun. Simidin birazını da martılara atmayı unutmayın.

Haberin Devamı

Sevgililer için zorlu bir dönem

5- Bahçe duvarı

Her apartmanın, sitenin önünde, yanında, yöresinde bahçe duvarı vardır. O duvara da oturup şahane sohbetler yapabilirsiniz. Aynı sitede oturuyorsanız zaten bu çok kolay. Yok farklı yerlerdeyseniz, o zaman biriniz biraz yol yapacak.

6- O ağacın altı

Şarkısı harikadır, bilirsiniz. Siz de bulun bir ağaç altı, yan yana oturup sırtınızı yaslayın. Kendinizi harika hissedeceksiniz. İlişkinizin bundan sonraki dönemi için sizin özel buluşma yeriniz olsun.

Sevgililer için zorlu bir dönem

7- Otomobil gezileri

Otomobiliniz varsa şanslısınız. Özellikle yağmurda otomobille gezinti şahane bir şey. Sevdiğiniz müzikleri de açıp yolun tadını çıkarın. Aman dikkat, emniyet kemerinizi takın ve hız kurallarına uyun.

8- Online buluşma

Bunu zaten 1 Haziran öncesindeki pandemi döneminde yaptınız. Artık Zoom mu kullanırsınız, FaceTime mı yoksa WhatsApp görüntülü konuşma mı bilmiyorum. Ama birbirinize saat verip kendi evlerinizden görüntülü randevu yapabilirsiniz. Pijamayla değil, güzel giyinerek tabii.

Haberin Devamı

Sevgililer için zorlu bir dönem

9- Bir yolunu bulun

Ben size bazı alternatifler sıraladım. Siz kendi imkanlarını ölçüsünde bunları genişletebilirsiniz. Zaten seviyorsanız görüşmenin, buluşmanın bir yolunu mutlaka bulursunuz. Üstelik böyle bir dönemde yaptığınız fedakarlıklar aranızdaki sevgi bağının çok daha güçlenmesini sağlayacaktır.

10- Kavgalara dikkat

Böyle dönemler yanlış anlaşılmaya çok müsait dönemlerdir. Birbirinize karşı daha anlayışlı olmalısınız. Evet taraflardan biri buluşmayı çok ister ama diğeri imkan bulamasa, bunu “Beni sevmiyorsun artık” noktasına getirmeyin. Emin olun bulabildiği ilk fırsatta yanınıza gelecektir. Bu dönemde en çok gereksinim duyduğunuz olgu, sabır olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder