Mehmet Coşkundeniz Sevgilim sürekli evliliği konuşuyor
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilim sürekli evliliği konuşuyor

Ben 27 yaşındayım, görüştüğüm erkek 34 yaşında. Nedense sürekli evlilik hakkında konuşuyor, “Evlilikler saçma sebepler yüzünden bitiyor, ben böyle nedenlerle bitmesini istemem” diyor. Bana “Sen evliliğe uzaksın” da diyor. Evet evlilikten korkuyorum. Benim evlilik hakkındaki düşüncelerimi de öğrenmek istiyor. Bir erkeğin bu kadar çok evlilik hakkında konuşması nasıl yorumlanır? ● Meryem

Bu erkek seninle evlenmek istiyor ama bunu bir türlü dile getiremiyor. Çünkü sen evlilik konusunda mesafelisin. Sevgilin, kendisinin iyi bir eş olabileceğini, evlenirseniz sudan sebeplerle yuvasını dağıtmayacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Yani konuyu sürekli evliliğe getirerek senin bu konudaki olumsuz tutumunu olumluya çevirmek istiyor. Sonuç olarak onun konuşmalarını yorumlamak yerine sen kendi düşüncelerini yorumlamalısın. Evlenmek istiyor musun? Peki istiyorsan şu anki sevgilin bunun için iyi bir aday mı? İşte bu soruların yanıtlarını bulmalısın. Ya da ona çok açıkça, “Biz böyle iyiyiz, lütfen artık evlilik konusunu açma” demelisin.

ESKİ EŞİM YÜZÜNDEN TERK EDİLDİM

Olaylı bir şekilde boşandım. Çocuğumun velayeti bende. Eski eşimle aramızdaki sorunlar nedeniyle mahkemelik bile olduk. Bu süreçte evgilim beni, “Eski eşin çocuğunuzla ilgili ileride de sorun çıkarır. Ben bu ilişkiyi yürütemem” deyip terk etti. oysa ki çok sevdiğini biliyorum. Ben de onu çok seviyorum. Fazla üstüne gitmedim ama ne yapacağımı da bilmiyorum. ● Yeşil

Açıkçası seninle birlikte mücadele etmek yerine ilk zorlukta kaçmayı tercih eden biri için ben olsam ‘çok seviyor’ demezdim. Çünkü bu yaptığı seven insan profiline uymuyor. yine de kendisini dürüstlüğü için tebrik etmek gerek. Çeşitli bahaneler öne sürmek yerine gerçeği söyleyerek gitmesi takdire şayan. tabii dürüst davranması yaptığı şeyin üzerini örtmüyor.

Ben sorunlu bir evliliği bitirmişsin. Güveneceğin ve her zaman yanında duracak birine ihtiyacın var. maalesef aradığın kişi bu değil. Birazcık canın yanacak. Ama bu insanın güvenilir olmadığını aklından çıkarma. Seni olduğun gibi kabul edecek biri karşına çıkacaktır.

Haberin Devamı

İKİ ESKİ SEVGİLİM DE BENİMLE EVLENMEK İSTİYOR

Bugüne kadar hayatıma giren her iki erkek arkadaşım tarafından da çok sevildim. İlkiyle üniversite okurken çok zorlandığım için ayrıldım. Aşırı kıskançtı ve ben eğitimimi her zaman ön planda tuttum. İkinciyle de eski erkek arkadaşım umudunu benden kessin diye çıktım. Ondan da kıskançlığı yüzünden ayrıldım. Şimdi ikisi de benimle evlenmek istiyor. Hangisini seçeceğimi bilmiyorum. ● Zeynep

İkisini de seçmeyeceksin. İkisinden de ayrılma sebeplerin ortadan kalktı mı? Mesela artık daha mı az kıskançlar? Artık senin hayatına müdahele etmekten vazgeçecekler mi? Bana sorarsan tabii ki hayır. Üstelik denenmişi denemek pek doğru bir yaklaşım değil.

Ayrıca hayattaki tek seçeneğin onlar mı? Onlardan biri olradan kendi hayatını yaşayamaz mısın? Elbette yaşarsın ve çok da iyi yaşarsın. Yeni bir aşkla da mutluluğu bulursun. Bir sözümü hatırlatmak isterim. İki kişi arasında kaldıysan ikisini de seçme. Çünkü eğer bunlardan birini seviyor olsaydın zaten böyle bir ikilem yaşamazdın.

Haberin Devamı

BANA DİKKATLE BAKAN KADIN BİLE OLMADI

31 yaşındayım. Ailem tarafından ‘uslu çocuk’ olarak yetiştirildim. Bana flörtün günah olduğu söylendi, hiç flört etmedim. Ailem görücü usulü eş bulmaya kalktı ama bu da fayda etmedi. Bu işin öyle görücü usulü olmayacağını anladım. Ancak bir kadına yaklaşabilmek için ilgi işareti görmek gerekiyormuş. Ama son yıllarda bana dikkatle bakan bir kadın bile olmadı. ● Uslu çocuk

İçinde bulunduğun çevreyi değiştirmekle başlamalısın işe. Yeni yerler, yeni insanlar... Böylece sadece senin gibi yetiştirilen insanlarla değil, farklı düşünce ve hayat tarzındaki insanları da tanımış olacaksın. Elbette şu an kendi çevrende güvende hissediyorsun.

Diğer taraf seni korkutuyor olabilir. Ama işte, aşk da cesurların işidir. Bu arada aradığın kişi bir eş adayından daha çok ‘yakın arkadaş’ olmalı. Bir başka deyişle, ileride eş olacaksanız bile önce arkadaş olmalısınız. Arkadaşlık yakınlığa, yakınlık ilişkiye, ilişki de evliliğe dönüşmeli. 31 yaş da hiçbir şey için geç değil. Senin için her şey yeni başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder