Mehmet Coşkundeniz Sevgilimi sürekli eleştiriyorum
HABERİ PAYLAŞ

Sevgilimi sürekli eleştiriyorum

Sorunum sevgilimle değil kendimle. Çok sevdiğim, beni de çok seven sevgilimle sürekli çatışma halindeyim. Her tartışmada onu kırıyorum. Bir daha yapmayacağım diye kendime söz veriyorum ama bu sözü de tutamıyorum. Ayrıca onu çok eleştiriyorum. Bir gün bıkacak ve beni terk edecek. Kendimi nasıl düzeltmeliyim? Bana bir yol gösterir misiniz? MEDET

Hiç tartışmamak diye bir şey mümkün değil elbette. Ama tartışmayı uzattığınızda zaten çözümü istemediğiniz anlamına geliyor. Çözümsüz tartışmalar da ilişkiyi yoruyor. Tartışmak iyidir ama uzatmak kötüdür. Bir noktada tartışmayı bitirip sonuca ulaşmalısınız. Sevgilinin beğenmediğin tarafları olabilir. Bazı davranışlarını hoş karşılamayabilirsin. Elbette eleştireceksin ama bu yapıcı bir eleştiri olmalı. Onun kendine güvenini zedeleyecek şekilde, hakaret eder gibi ya da aşağılayıcı tavırlarla yaptığın eleştiriler ilişkinizi ayrılığa götürür. Dikkat etmen gereken bir konu da bu eleştirileri başkalarının önünde yapmamak olmalı.

Haberin Devamı

GÖZÜ BAŞKA ERKEĞE KAYDI

3 yıldır sevgilim var. Bir çocuk ondan hoşlanıyordu ve sürekli mesaj atıyordu. Kız arkadaşım ise onu tersliyordu, nefret ettiğini söylüyordu. Ama son 1 aydır gözünün ona kaydığını ama onunla çıkmayacağını söylüyor. Benden ayrılmak istemiyor, yanında olmamı istiyor. “İkimizin arasında tercih yap” dediğimde kızıyor, “Anlamıyorsun beni” diye bağırıyor. M.A.

3 yıllık bir ilişkide heyecan azalması normaldir. Sevgilinin de bu heyecanı aramak için başkasıyla ilgilendiği belli. Seninle yaşadığı güzel şeyi riske atmak istemiyor ama o heyecanı da seviyor. Bir tercih yapmasını istemekle çok doğru davranmışsın. Onu tercihe sözle değil hareketle zorlamalısın artık. Ayrılacaksın... Yani “Bu böyle devam edemez, ben senin kankan değilim, sevgilinim. Başkasından hoşlanmanı anlatacağın biri değilim. Ben gidiyorum” diyeceksin. O zaman onu düşünmeye sevk edeceksin. “Dönmezse?” dediğini duyar gibiyim. O zaman zaten sizin ilişkiniz çoktan bitmiş demektir.

ESKİSİ KADAR İLGİ GÖSTERMİYOR

Ben 23 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 3.5 yıldır birlikteyiz. Son 3 ayda erkek arkadaşımın davranışları bana karşı çok değişti. 2 aydır 2 işte birden çalışıyor. Maddi olarak da sorunları var ve üstüne fazla da gitmek istemiyorum. Beni az da olsa arasın sorsun istiyorum. “Hiç mi merak etmiyor beni?” diye kendi kendimi yiyip bitirdim ve 3 aydır bu haldeyim. ESRA

Haberin Devamı

Biraz haksızlık ettiğini düşünüyorum. Sevgilin, hayat mücadelesi içinde. Ayakta durabilmek için iki işte birden çalışmak zorunda. İmkanı iyi olsa kendisi de istemez böyle bir çalışma hayatını. Seni aramamasının nedeni sadece yorgunluk değil. İçinde bulunduğu durumdan memnun değil, yani mutlu değil. Mutlu olmadığı için de canı hiçbir şey yapmak istemiyordur. Tabii sen ‘Beni niye aramıyorsun?’ diye üstüne gittikçe de daha fazla uzaklaşıyordur senden. Panik yapma, sakin ol. Bırak onu kendi haline. Seni özlemesine izin ver. Senin yokluğunu hissetsin ve o arasın. İnsanlar yapmaya zorlandıkları şeyi yapmak istemezler bunu unutma.

2 AYDA EVLİLİK KARARI ALINIR MI?

Haberin Devamı

Ben 22 yaşındayım, sevgilim 24. İlişkimiz başlayalı daha 2 ay olmasına rağmen evlilikten söz etmeye başladı. Ona kalsa, 1 ay içinde söz, nişan, düğün her şeyi yapmak istiyor. Üstelik askerliğini de yapmadı. “Nasılsa bedelli yapacağım, evlenelim, beni 28 gün beklersin” diyor. Beklemek sorun değil de, sadece 2 ayda evlilik kararı alınması doğru mu sizce? AYYÜZLÜ

Ona “Sakin ol şampiyon” de. 2 ayda evlilik kararı alınmaz. Öyle ilk heyecanların büyüsüne kapılıp evlenilmez. Aşk başka şeydir, evlilik başka. Birbirinizi daha tanımamışsınız bile. Tanıma dediğimiz şey bir süreçtir. Bu süreci başarıyla geçenler ancak evlilik kararı alabilir. İki buluşma, birkaç tatlı söz, kaçamak öpücükler falan flört evresi için güzeldir de, evlenince gerçekler gün gibi ortaya çıkar. Üstelik neden bu anın tadını çıkartmıyorsunuz? Flört evresindeki heyecanı bir daha asla yaşamayacaksınız ki? İleriye dönük, gerçekleşeceği bile belli olmayan planlar yapmak yerine aşkınızın tadını çıkarın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder