Mehmet Coşkundeniz Sevmek sana sunulmuş bir lütuf değildir
HABERİ PAYLAŞ

Sevmek sana sunulmuş bir lütuf değildir

Yaşamak için kimsenin sevgisine muhtaç değilsin. Biri seni seviyorsa bu bir lütuf değildir, ona minnet borcun yoktur. İlişkilerde kendini hep birinin varlığına muhtaç olarak hissediyorsan bundan kurtulmalısın. İşte bunun yolları...

1-HER ZAMAN VAR OLACAKSIN

Çok aşıksın, çok seviyorsun, o senin hayatının anlamı... Bunların hepsini anlıyorum. Ama unutma ki sez bu insan hayatına girmeden önce de vardın. Ve emin ol, olur da bir gün hayatından çıkarsa yine var olacaksın. Varlığın bir sevgiliye bağlı olmamalı.

Haberin Devamı

Sevmek sana sunulmuş bir lütuf değildir

2-KENDİNİ EKSİK HİSSETME

Sevgilin yanınızda değilken kendini hafif buruk, üzgün ve kırık hissedebilirsin. Özlemekten kaynaklanır ve çok da güzeldir. Ama kendini o yokken sürekli eksik hissediyorsan problem var demektir. Sen eksik değilsin, onunlayken de onsuz da ruhun ve bedeninle tamamlanmış bir insansın.

3- KAYBETME KORKUSUNU ABARTMA

Kaybetme korkusu her ilişkide bir miktar olmalı elbette. Bunu abarttığın noktada istemediğin o ona doğru yol alırsın. İçinde bulunduğun anın tadını çıkar. Çünkü kesintisiz mutluluk yoktur. Hayat dediğimiz şey de mutlu anların toplamından ibarettir.

4- BAŞKASININ KURALLARIYLA YAŞAMA

Bir başkasının kurallarıyla, onun onayladığı hayatı yaşamak ne kadar kötü bir şey... Sırf o istiyor diye rahatsız olacağın hiçbir şeyi yapmamalısın. Seni olduğun gibi kabul etmeyen, senin yaşam tarzına önem vermeyen biri zaten senin sevgilin değildir. O ancak senin duygularını kullanan bir sahtekardır.

5-ENDİŞE EN BÜYÜK DÜŞMANINDIR

Sevgilinin davranışlarında birazcık soğukluk sezsen hemen “Acaba beni sevmiyor mu, benden bıktı mı, terk mi edecek?” diye endişeye kapılıyorsun değil mi? Hiçbir şeye anlam yükleme, sadece sor. Yani iletişim kur. Endişeyle geçireceğin uykusuz gecelerin yerine 15 dakikalık bir konuşma belki de her şeyi çözecek.

Sevmek sana sunulmuş bir lütuf değildir

6-DEDEKTİF OLMAYA KALKMA

Sevgilinin sosyal medyasını, e-maillerini, telefonlarını kurcalayıp duruyorsun. Diyelim ki sevgilin seni aldatıyor, peki sen ortaya çıkaracağın şeyle yüzleşmeye hazır mısın? Değilsin, biliyorum. Öyleyse Scherlok Holmes’çuluk oynamayı bırak, varsa bir sorun bunu sevgilinle paylaş.

Haberin Devamı

7-BELKİ DE SANA GÖRE DEĞİL

Şu andaki sevgilinin yalnızlık korkundan kaynaklanan bir ihtiyaç nedeniyle hayatında olmadığından emin misin? Hayatına giren kişinin seninle uyumu, kişiliği, ortak ilgi alanları falan değil sadece varlığı önemliyse buna ‘katlanmak’ denir. Kimseye katlanma.

8- KENDİ GÜCÜNÜ KEŞFET

“Ben bunu yapamam, mücadele edemem, gücüm yok, vazgeçtim” gibi kelimeler senin aslında kendinle bir problemin olduğunu gösterir. Oysa her şeyi yapabilme, mücadele etme gücün var. Sen sadece kolaya kaçıyorsun. Tüm bunları senin yerine başkası yapsın istiyorsun. O zaman da hep başkalarına ihtiyaç duyuyorsun.

9-SENİ SEVMEYENLER OLSUN

O meşhur şarkıdaki gibi ‘ölsün’ değil, olsun. Bırak, seni sevmeyen sevmesin. Kendini herkese sevdirmek için uğraşırken inan bana çok daha kötü durumlara düşüyorsun. Birisi seni sevecekse, sever zaten. Kimseden sevgi dilenme. Bu, bir insanın hayatta kendine yapabileceği en kötü şeydir.

10- HATALARINLA BARIŞ

Haberin Devamı

Sevgilin seni bırakıp gitmesin diye sürekli diken üzerinde oturup her şeyi hatasız ve mükemmel yapmaya çalışmak o kadar yorucudur ki... Hata yapmak lüks değil, hayatın gereği. Hepimiz yanlışlarımızla öğreniyoruz doğruyu. Hem unutma, senin için doğru olan başkası için yanlış olabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder