Mehmet Coşkundeniz Sosyal medyada sobelenmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Sosyal medyada sobelenmeyin

Şeyma Subaşı, Acun Ilıcalı’dan boşandıktan sonra ilk kez Ayşe Arman’a röportaj verdi. “Hemen kendine bir Fransız sevgili yapmışsın” sorusuna verdiği yanıt da aynen şöyleydi: “İtalyan! 2-3 ay önce tanıştığım biri, arkadaşımdı zaten. Birkaç kere aynı ortamlarda bulunmuştuk. Boşandıktan sonra bir tık daha yakınlaştık.” Şeyma Subaşı, boşandığının ertesi günü Miami’ye gidiyor, ‘arkadaşım’ dediği İtalyan ile buluşuyor ve ‘bir tık, iki tık’ yakınlaşıyor öyle mi? Tabii tabii...

Ama bir de ortada sosyal medya var. Şeyma Hanım’ın paylaşımlarından biz İtalyan ile yakınlığın derecesinin farkına varmıştık zaten. Ha bir de boşanmadan önce çeşitli partilerde çekilmiş görüntüler de başka Instagram hesaplarından çokça paylaşılmıştı. Yani çok kullandığı sosyal medya, Şeyma Subaşı’yı sobelemişti.

Haberin Devamı

TEK BELİRLEYİCİ

Aslında sosyal medya, ilişkilerin de evliliklerin de neredeyse tek belirleyicisi haline geldi. Paylaşımlar, arkadaş listemiz, beğenilerimiz başa dert açabilir. Avukat Yasin Girgin, bazı boşanma davalarını incelemiş.

SOYADI MESELESİ

Sosyal medyada kadının evlilik öncesi soyadını kullanması boşanma davasında kusur kabul edilebilir mi? Yargıtay kadının eski soyadını kullanmasını kusur olarak görmemiş.

DM VE BULUŞMA

Her şey bir ‘like’ ile başlıyor. Derken DM denilen özel mesajlar, ardından gerçek hayatta görüşme. Sadece sosyal medya üzerinden yazışmak bile boşanma nedeni sayılabiliyor. Bir davada karar şöyle: “Kadın sosyal medya üzerinden başka erkeklerle görüşüp buluşarak sadakat yükümlülüğünü ihlal ettti.”

SÜREKLİ ONLINE

Eşlerden birinin sürekli sosyal medyada gezinmesi boşanma sebebi olarak kabul edilebiliyor. Yargıtay bir davada, “Davalı hem mobil telefonu hem de bilgisayarı aracılığıyla sürekli sosyal medyada vakit geçirmiş, bu şekilde kuşku çeken tutum ve davranışlarda bulunmuştur” diyerek çiftin boşanmasına karar vermiş.

EŞE MESAJLAR

Yine Yargıtay bir davada, çiftin karşılıklı olarak sosyal medyada birbirlerine ağır hakaretler içeren paylaşımlarını boşanma sebebi saymış. Eski sevgililer meselesi de var. Sosyal medyada eski sevgilinize özlem içeren mesajlar da boşanma sebebi.

Haberin Devamı

SAHTE HESAPLAR

Sahte hesap açıp eşi takip etmek boşanma sebebi. Aşırı kıskanç bir eş, sahte sosyal medya hesabı açıp kocasına eski sevgilisiymiş gibi mesajlar gönderdi. Koca bunu ortaya çıkardı, bu da boşanma sebebi sayıldı.

FOTOĞRAFLAR

Sosyal medyadaki arkadaşlarınızla buluştunuz, fotoğraf paylaştınız. İşte bu fotoğraf da aleyhinize delil olabiliyor. Böyle bir davada mahkeme boşanmaya hükmetti. Üstelik fotoğrafları paylaşan kadının tazminat ödemesine karar verdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder