Mehmet Coşkundeniz Teklifin maliyeti düğünü yakaladı
HABERİ PAYLAŞ

Teklifin maliyeti düğünü yakaladı

Yarın 14 Şubat Sevgililer Günü. Evlilik teklif etmek için en ideal gün. Çiftlerin düğünlerini organize etmek için kurulmuş düğün.com sitesinin CEO’su Emek Kırbıyık, evlilik teklifleriyle ilgili çok ilginç bilgiler verdi. Örneğin 14 Şubat, 31 Aralık gibi günler çok tercih ediliyor. Ayrıca teklifi tanışma yıldönümü, doğum günü gibi özel günlere denk getirenler de var.

Bir de 02.02.2020 benzeri ilginç tarihleri seçenler var. Emek Kırbıyık’tan öğrendiğime göre evlilik tekliflerinin de modası, trendleri var. Mesela son yıllarda evlilik teklif etmek için en çok tercih edilen mekan yat ya da teknelermiş. Kumsallar, bohem, vintage, romantik gibi farklı tarzlarda dekore edilerek evlilik teklifine uygun hale getiriliyormuş.

Haberin Devamı

Teklifin maliyeti düğünü yakaladı

İstanbul’da Boğaz, Kız Kulesi, Galata Kulesi gibi mekanlar evlilik teklifi için popüler mekanlar. Geçmiş yıllarda yurtdışı tatilinde evlilik teklifi popülerken, kurlardaki artış çiftleri yurtiçindeki organizasyonlara yönlendirmiş. Kapadokya yükselişteymiş. Salda Gölü, Abant, Yedigöller gibi romantik yerler de öne çıkıyormuş. Tabii organizasyonda sınır yok. Paranız varsa, uzayda bile evlilik teklif edebilirsiniz.

Emek Kırbıyık, “1000 liraya da güzel bir evlilik teklifi yapabilirsiniz, 50 bin liraya da” diyor. Yatta evlilik teklifi için 2-3 bin, kumsalda 3-4 bin, restoran kapatacaksanız 4-5 bin, helikopterde evlilik teklif edecekseniz 10 bin, zeplinde 12-13 bin lirayı gözden çıkartacaksınız.

Denizin ortasında su perdesi ile “Benimle evlenir misin” yazdıracaksanız bunun bedeli de 35 bin lira. Sonuçta evlilik teklifinde abartıya kaçarsanız en az bir düğün parası daha harcamak zorundasınız. Tabii buna bir de tek taş yüzük bedeli ekleyeceğinizi unutmayın.

Şirketleri bile var

Teklifin maliyeti düğünü yakaladı

Düğün ya da kına organize eden şirketleri zaten biliyoruz. Meğer, evlilik teklifi organize etmek için bile özel şirketler varmış. Emek Kırbıyık, “Evlilik teklifinde bulunacaklar, o günü tek başlarına organize etmektense bu şirketlerden destek almayı tercih ediyor. Evlilik teklifi adeta kendi sektörünü yarattı diyebiliriz” diyor.

Haberin Devamı

Peki daha da farklı ne yapabiliyor bu şirketler? Sinemada, ormanda, otelde, konserde, uçakta, iskelede, lunaparkta ya da odadan kaçış gibi maceralı bir oyunun sonunda bile evlilik teklifi organizasyonları gerçekleştirilebiliyorlar. Mekana orkestra da getirilebiliyorlar, solo enstrümanlar da kullanılabiliyorlar.

Lazer şov, fotoğraf çekimi, drone, pankartla karşılama, kırmızı halı, masa süsleme, yunusla evlilik teklifi gibi çok farklı alternatifler son yıllarda modaymış.

İnternetten tanışmak hâlâ utanç konusu

Teklifin maliyeti düğünü yakaladı

İnternetin ilk yıllarında sana ortamda biriyle tanışıp sevgili olmak utanılacak bir şeydi. Bu yüzden insanlar “Arkadaş ortamında tanıştık” derlerdi. Aradan 20 yıl geçti ama durum değişmedi. İnsanların hala “İnternetten tanıştık” demekten utandığını Metropoll Araştırma Şirketi’nin 14 Şubat Sevgililer Günü için yaptığı ‘Aşk’ araştırması ortaya koydu.

“Eşiniz veya beraber olduğunuz kişi ile nerede tanıştınız?” sorusuna araştırmaya katılanlardan sadece yüzde 2.2’si ‘Sosyal medyada/internette’ yanıtını vermiş. Külliyen yalan. Ankete katılanlar, anketöre yalan söylemiş. Çünkü başka araştırmalar gerçeğin çok farklı olduğunu ortaya koyuyor. Örneğin, Stanford Üniversitesi’nin 2017’de yaptığı araştırmaya göre, internetten tanışıp sevgili olanların oranı yüzde 40. Hadi diyelim ki orası Amerika.

Haberin Devamı

Teklifin maliyeti düğünü yakaladı

Ama daha 2016’da TÜİK, 15-24 yaş arası gençlerin yüzde 3’ünün internetten sevgili bulduğunu belirlemiş. Gençlerin yüzde 27.9’u internetten tanıştığı biriyle evlenebileceğini söylüyor. 2018’de İstanbul’da yaşayan 18-50 yaş aralığındaki kişilerle yapılan araştırmaya göre ise her 10 kişiden 6’sı flört veya tanışma uygulaması kullanmış ya da kullanıyor.

Ayrıca Türkiye’de 43 milyon Facebook, 38 milyon Instagram kullanıcısı var. Sosyal medyanın bu kadar yaygın olduğu Türkiye’de, internetten tanışıp sevgili olanların oranının yüzde 2.2 olması matematiğe de, istatistiğe de, bilimin her dalına da aykırı. Çekinmeyin, utanmayın arkadaşlar, sevgilinizle Instagram’da, Facebook’ta ya da herhangi bir flört uygulamasında tanıştığınızı söyleyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder