Mehmet Coşkundeniz Terk eden sevgiliyle arkadaş kalınır mı?
HABERİ PAYLAŞ

Terk eden sevgiliyle arkadaş kalınır mı?

Canımdan çok sevdiğim sevgilim beni terk etti. Artık beni sevmediğini söylüyor. İki gün öncesine kadar aşk sözleri söyleyen biri şimdi bunu yapıyorsa ihanet yok mudur sizce?

Ben kopamıyorum, canım çok yanıyor, içim acıyor, nefes alamıyorum. Çok aşığım ona. “Arkadaş kalalım” dedi. İlk kez bana söylüyormuş, beni kaybetmek istemiyor mu? Arkadaş olabilir miyiz, sizce olur mu? ● AYSU

Hayır, arkadaş olamazsınız. Arkadaş olmaya kalkarsan iki yüzlü davranmış olursun. İnsan aşık olduğu kişiye sadece arkadaşça davranabilir mi? Davranırsa bu kesinlikle rol yapıyor demektir. Ayrılan iki kişinin arkadaş olabilmesi için her iki tarafın da duygularının bitmiş olması gerekir.

Haberin Devamı

Oysa sen hâlâ aşıksın. Aşık olduğun biriyle arkadaş olamazsın. Sevgilinin duygularının bitmesini normal karşılamalısın. Elbette 2 günlük mesele değildir. Bir birikimin sonucudur. Yani duyguları zaman içinde azalmış ve bu noktaya gelmiştir.

Tabii ihanet olmasa bile duygularının azalmasında başka birinin etkisi olabilir. Yine de suçlamadan önce olayı iyi tespit etmek gerekir. Kaldı ki başkasını sevmeye başlamış olsa bile eğer seni aldatmamışsa yine suçlama yöneltemezsin.

’EVLENİLECEK KIZSIN SEN’ DEYİP BENİ BIRAKTI

22 yaşında üniversite öğrencisiyim. Benimle yaşıt bir gençle tanıştım. Ondan çok etkilenmiştim. 2 hafta kadar görüştük. Ancak daha sonra bana “Sen evlenilecek kızsın” dedi ve çekip gitti.

Beni tekrar aramasını çok bekledim ama hiç aramadı. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Üstelik madem ben onun gözünde evlenilecek kızım öyleyse niye terk ediyor? ● CEREN

Dünyanın en garip, en akılalmaz ayrılık bahanesi bu olmalı. Sevgilim dediğin o arkadaş, “Günümü gün edeyim, gezeyim, eğleneyim, yiyeyim, içeyim, sevişeyim, sonra da çekip gideyim” diye düşünüyormuş. Bunu seninle yapamayacağını anlamış.

Sağ olsun lütufta bulunmuş seni terk ederek!!! Kadınları evlenilecek ve evlenilmeyecek diye ikiye ayıran bir erkeğe ‘insan’ demeye de dilim varmıyor. Bence aslında iyi bile olmuş. Bu düşünceye sahip biriyle ilişkin ilerleseydi daha büyük problemlerle karşılaşabilirdin.

Haberin Devamı

Bundan sonra hayatına girecek erkekleri seçerken kadınları kategorize etmeyen, herkesi birey olarak kabul eden, onların yaşam tarzlarına saygı duyan birini tercih et.

SEVDİĞİM ERKEK DENGESİZ

23 yaşındayım. 15 gün önce sevgilimden ayrıldım. Her şey iyi giderken soğuk davranmaya başladı. Bunun nedenini sorduğumda açıklama bile yapmadı. Artık telefon etmiyor, ben aradığımda ise yüzüme kapıyordu.

Yine böyle telefonu yüzüme kapadığı gün yanıma gelip “Niye ısrarla aramaya devam ediyorsun?” diyerek bana bağırdı. Sonunda şiddetli bir şekilde tartışıp ayrıldık. Ayrılırken “Tek suç bende” dedi. Suçun kendisinde olduğunu kabul ediyorsa niye ayrılıyor? ● SEVİNÇ

Bu tür dengesiz insanların yaptıklarına anlam vermek pek mümkün olmuyor. Kimisi böyledir işte. Senin peşinden aylarca koşar, sen cevap verince de bambaşka bir insan olur. Belli ki senden ayrılmak için bir bahaneyle kavga çıkarmış. Aslında bir bakıma iyi oldu bu.

Daha başta nasıl biri olduğunu, gerçek yüzünü göstermesi seni ileride çok daha büyük sorunlar yaşamaktan kurtardı. Yalnız burada dikkat etmen gereken çok önemli bir nokta var. Böyle dengesizler mutlaka bir süre sonra “Pişmanım” diye geri döner. İnan bana, eğer onun pişmanlığını kabul edersen bir gün yine aynı şeyi yapar.

Haberin Devamı

İlan-ı aşk

GİTMEDİM

Seni ilk gördüğüm o andan beri, ben hep kalbindeydim. Aramıza yollar, mesafeler girse de o kalbi hiç terk etmedim. Sen beni kovduğunda bile ben kalbinden hiç gitmedim. Seni öyle çok sevdim ki kendimden bile vazgeçtim. ● AYAN

TAM ZAMANI

‘Bizim için vakit çok geç’ desen de, ‘Beni sevme, sevilmeye layık değilim’ desen de, ‘Aşk diye bir şey yok, her şey yalan’ desen de, İçindeki o küçük sevgi alevini Kocaman bir yangına dönüştürmeye söz veriyorum. Bizim için tam zamanı sevgilim. Bana ‘Evet’ demeni istiyorum. ● ŞAHİN

Beni affet

SENİ SEVEMEDİM

Seni ağlattığım için, güvenini sarstığım için, duygularını paramparça ettiğim için, hepsinden önemlisi, aşka olan inancını yok ettiğim için milyonlarca kez özür diliyorum. Ben seni sevemedim ama, çok sevileceğini biliyorum. ● İLKNUR

Sıradaki haber yükleniyor...
holder