Mehmet Coşkundeniz Tiplerine göre şehir erkekleri
HABERİ PAYLAŞ

Tiplerine göre şehir erkekleri

1- ‘SERİ KÖZ GETİR’ ERKEKLERİ

Genellikle özel üniversite öğrencileridir. Dar pantolon, dar gömlek ve yelek giyerler. Çorapsız mokasen ayakkabı olmazsa olmazlarıdır. Ellerinde, cüzdanları, otomobil anahtarları ve sigara paketleri vardır. Yoğun olarak nargile kafelerde görülürler. En önemli sözleri “Seri köz getir”dir. İlişkileri uzun sürmez.

2- ENTELEKTÜEL TAKLİDİ ERKEKLER

Yaşları genç olmasına karşın kendilerini büyük göstermek için uğraşan tiplerdir. Çeşitli renklerdeki pahalı gözlükleriyle kendilerine entelektüel havası vermeye çalışırlar. Bebek, Cihangir ve Nişantaşı’ndaki kafelerde sıkça görülürler. Ukalalıkta üstlerine yoktur.

Haberin Devamı

3- YAŞLANMAYI REDDEDEN ERKEKLER

Evlidir ya da en azından başından bir evlilik geçmiştir. Gençlerin takıldığı yerlere gitmeye, onlar gibi giyinmeye bayılırlar. Son moda ve marka jean’lerle dolaşırlar. Akmerkez, Kanyon, İstinye Park gibi sosyetik alışveriş merkezlerinin kafelerinde sıkça görünürler.

4- ‘TİKİ’ YA DA ‘CONCON’ ERKEKLER

Üzerlerindeki her kıyafette marka devasa boyuttadır. 100 metre öteden hangi markayı giydikleri görünsün isterler. Marka sohbetinden hoşlanan kızları tercih ederler. Elektronik müzik çalan kulüplerde boy gösterirler.

5- YARI ÜNLÜ CİHANGİR ERKEKLERİ

Bir dizide, reklamda, klipte küçük rol almış ve bir adım ötesine geçememiş, albüm yapmış ama patlamamış erkeklerdir. Biriyle ilk tanıştıklarında sadece adlarını söylemenin yeterli olduğunu düşünürler. Tabii ki pek kimse tanımaz ama tanınırmış gibi yaparlar. Toplu olarak bulundukları yer Cihangir’dir.

6- TEOMAN-BUKOWSKI KARIŞIMI ERKEKLER

Hayatın anlamını çözmüş gibi ortalarda dolaşan erkeklerdir. Yeni tanıştıkları kişiyi hemen küçümsemeye başlarlar. Sorsanız bir tek Bukowski kitabı okumamıştır ama ona göre kadınların sırrını çözmüştür. Yaşamları seks üzerine kuruludur. Cihangir’de, Beyoğlu’nda ve Karaköy- Tophane hattındaki kafelerde bulunurlar.

7- YAZAR-ÇİZER TAKIMINDAKİ ERKEKLER

Egosu yüksek erkek tipidir. Yazdıklarıyla ülkeyi yerinden oynatma iddiasındadırlar. Sarhoş olduklarında çekilmezler. Çekilmez oldukları gibi sarhoş olduklarında çevredeki her dişiye sarkarlar. Cihangir ve Asmalımescit mekanlarıdır.

Haberin Devamı

8- SPOR SALONU ERKEKLERİ

Bunların bir kısmı spor salonlarını ‘av sahası’ olarak değerlendirir. Salona gelen kadınları tavlamak için uğraşıp dururlar. Bir kısmı da gittiği pahalı spor salonuyla övünür. Tek eşlilik bu cinse göre değildir. Yıllık aidatı 5 bin doların üzerinde olan spor salonları mekanlarıdır.

9- AVUKAT, DOKTOR GİBİ KARİYER ERKEKLERİ

Hayatlarını okumaya adadıkları için bunun takdir görmesini beklerler. Özellikle doktorlar ‘Tanrı kompleksi’ içindedir. Çok çabuk samimi olup ‘siz’ aşamasından çok çabuk ‘sen’ aşamasına geçerler. Herkesi küçümserler. Çapkındırlar, bunu bazen alenen, bazen gizlice yaparlar.

10- MODERN, KÜLTÜRLÜ, CAZİP ERKEKLER

“Böyle erkek var mı?” diyeceksiniz ama evet, var. Ne istediğini bilen, kişiliği oturmuş, dünyayla ilgili, okuyan, araştıran, giyimine özen gösteren, nazik erkeklerdir. Şehrin entelektüel kafelerinde, Boğaz’a nazır restoranlarda görülürler ama yanlarında hep bir kadın vardır. Çünkü hepsi çoktan kapılmıştır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder