Mehmet Coşkundeniz Toksik bir evliliği gösteren 10 işaret
HABERİ PAYLAŞ

Toksik bir evliliği gösteren 10 işaret

Toksik kelimesinin tam karşılığı ‘zehirli’dir. İlişkiler dünyasında ise toksik kelimesi, hem beden hem de ruh sağlığınıza zarar veren, kaygı, depresyon, motivasyon eksikliği, bağımlılık gibi sonuçlara yol açan birliktelikler için kullanılır. Yani toksik bir evliliğiniz varsa, bu hayatınızın her alanına sirayet eder, yaşamı çekilmez kılar. İşte evliliğinizin toksik olup olmadığını anlamanız için 10 işaret...

1- SÜREKLİ ÖFKE HALİ

Fikir ayrılığı nedeniyle tartışma ve küçük kavgalar hayatın parçası. Bu kavgalarda bir şeyler kırılıp dökülüyorsa, kapılar, duvarlar yumruklanıyorsa ‘zehir’ sizi sarmış demektir.

Haberin Devamı

2- KONTROLÜ ELE ALMAK

Evlilik, ortaklıktır. Çiftler bu ortaklık gereği evlilik hayatıyla ilgili birlikte karar alır. Kararlara iki kişinin katkıda bulunmadığı nokta tehlikelidir. Eşlerden biri diğerinin kontrolünü ele geçirmişse, bu bir sorundur.

3- AŞIRI KISKANÇLI

Kıskançlıklar genellikle, kıskanan tarafın özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Bir evliliği çekilmez kılan en önemli unsurdur. Hiçbir kıskançlık sevginin ölçüsünü göstermez. Eşiniz ya da siz aşırı kıskançsanız, diğerinize hayatı zehrediyorsunuz demektir.

4- ALDATMA EĞİLİMİ

Evlilik birliğinin temeli sadakate dayanır. Hoş görülen aldatma, bir sonrakini tetikler. Çok seviyor olsanız da aldatıldığınızda ciddi anlamda yıkıma uğrarsınız. Bu noktada evliliğinizi değil kendinizi düşünmelisiniz.

5- SUÇLAMALAR

Her konuda kendini haklı çıkaran, başınıza gelen her şeyde sizi suçlayan, bir süre sonra kendinizi de suçlu hissettiren bir eşiniz varsa, evliliğiniz de toksiktir. Bu aynı zamanda manipülasyondur ve sizi işe yaramaz, hiçbir şeyi doğru düzgün yapamayan biri olarak gördüğünü gösterir.

6- BAĞIMLILIK

Eşlerin birbirine bağlı olması harika bir şey. Ancak tek başlarına hiçbir şey yapamamaları, “O olmadan yaşayamam” diye düşünmeleri sağlıksız bir durum. Her iki tarafın birbirine ya da bir tarafın diğerine bağımlı olması birey olma özelliklerini kaybetmeleri anlamına gelir ve çok tehlikelidir.

7- ELEŞTİRİ VE AŞAĞILAMA

Yapıcı eleştiriler evliliğin iyiye doğru gitmesini sağlar. Eşiniz, işinizi, eğitiminizi, yaşam tarzınızı, ailenizi, arkadaşlarınızı sürekli eleştiriyorsa, “Sen zaten yapamazsın” diye sizi küçümsüyor, kırıcı şakalar yapıyorsa, dikkat!

Haberin Devamı

8- YALITMAK

Hayatınızda eşinizden başka önem taşıyan kişiler de olmalı. Zehirli bir evlilik, sizi çevrenizden uzaklaştırır, yalnızlaştırır. Adeta kapalı bir odada tek başınıza bırakır.

9- SAYGISIZLIK

Evliliğinizde sorunları aşmak için önemli bir dayanak noktası ‘saygı’dır. Birbirinizin varlığına ve evliliğe katkısına saygı duyuyorsanız inanın bana sorunun yarısını halletmişsiniz demektir. Ama bu saygıyı yitirmişseniz, geçmiş olsun. Üstelik yitirilen saygı bir daha gelmez.

10- KORKU

Evlilikler korkuyla yürümez. Eşinizden korkmanız kötüdür. “Evliliğim başarısız olacak” diye korkmanız kötüdür. Çünkü bunlara dayanarak yürüttüğünüz evlilik sağlıklı değildir. Toksik bir evliliği bitirmek kolay olmasa da korkmaktan çok daha iyidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder