Mehmet Coşkundeniz Unutmak ne kadar sürer?
HABERİ PAYLAŞ

Unutmak ne kadar sürer?

Bir ilişki bittiğinde eski sevgiliyi unutmak ne kadar zaman alır? Bu soruyu bana gazetemizin acar yazarı Uğur Alkapar, geçen çarşamba köşesinden sordu. Ona bu soruyu sorduran şey ise Nesrin Cavadzade ile Gökhan Alkan’ın yaklaşık 2 yıldır süren ilişkilerinin bitmesi olmuş. Uğur yazısında “Sex and the City’den Charlotte’a göre eski sevgiliyi unutmak ilişki süresinin yarısı kadar vakit alıyor. Bu çift iki yıldır beraberdi.

Demek ki toparlanmak için 1 yıla mı ihtiyaçları var?” diye sorup topu bana atmış. Bir ayrılıktan sonra toparlanma süresiyle ilgili bilimsel verilerin ışığında elde edilmiş bir sonuç var aslında. Buna göre; 6 ay içinde toparlanıp yeniden hayatın içine dönmek gerekiyor. Dönülmemişse, ayrılık travmasının yarattığı durum, başka bir şeye dönüşmüş oluyor. Depresyon gibi...

Haberin Devamı

Her ilişkiyi kendi dinamiği içinde ele aldığımızda ise bilimin bize sunduğu 6 aylık zaman, değişkenlik gösteriyor. Örneğin ayrılık sebebi önemli. İşin içinde ihanet, yalan gibi unsurlar varsa kişinin toparlanması çok ama çok zor oluyor. Ancak her iki tarafın da konuşarak, anlaşarak ayrıldığı durumlarda çok daha kısa sürede toparlanma yaşanabiliyor.

AH NE YAPSAM UNUTABİLSEM

Nesrin Cavadzade ve Gökhan Alkan çiftinin ilişkisini incelediğimizde ise ayrıl-barış dinamiği ortaya çıkıyor. Şöyle geçmişe baktığımızda bu, çiftimizin ilk ayrılığı değil. Örneğin 2021’in Nisan ayında Cavadzade, sevgilisinin tüm fotolarını -1 tanesi hariç- Instagram’dan silmiş.

2021’in Eylül ayında yine ayrıldıkları söylenmiş. Önce iki taraf da açıklama yapmamış, sonra Gökhan Alkan “Her şey yolunda” demiş. Belli ki her ikisinde de ayrılık yaşandı ama sonra bir şekilde barışıldı. Ayrıl-barış dinamiğinde daha ilk ayrılık aslında bu ilişkinin bittiğinin işaretidir. Taraflar bunu bir oyun olarak görür ama sık sık ayrılıp barışmalar ilişkiyi tüketir.

Bunu anladıkları zaman artık iş işten geçmiştir. Bu tür ayrılıklardan sonra hayata dönmek de kolay olur. Çünkü bu ilişkinin yürümeyeceği her iki tarafın da bilinçaltına yerleşmiştir. İlk ayrıldıklarında birbirlerinden vazgeçebildiklerini görünce, ikincisini, üçüncüsünü yaşamak onlar için büyük sorun teşkil etmez.

Haberin Devamı

Kısacası sevgili Uğur, bu çiftimizin toparlanması Emrah’ın “Ah ne yapsam, ne yapsam, unutabilsem” şarkısını söyleyerek olmayacak. Minnoş gönüllerinde birkaç kadeh kırılacak ve belki de yaz bitmeden ikisi de hayatlarına dönecek. Ah tabii, ayrıl-barış çiftimizin yeniden bir araya gelmesine de kimse şaşırmasın.

MUTLU EVLİLİK VE İLİŞKİ İÇİN

Ayrılıklar bu kadar gündemdeyken evliliğin ya da ilişkinin ayakta kalabilmesi için gerekli 10 kuralı bir kez daha hatırlatayım

1- Bağlı ol ama bağımlı olma.

2- Sev ama kendini daha çok sev.

3- Fedakar ol ama kendini feda etme.

4- Dünü an ama geçmişe saplanma.

5- ‘Biz’ ol ama ‘Ben’i unutma.

6- Sabret ama katlanma.

7- Eleştir ama suçlama.

8- İste ama ısrarcı olma.

9- Değerlendir ama mukayese etme.

10- Hiç bitmeyecekmiş gibi yaşa ama bitebileceğini unutma.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder