Mehmet Coşkundeniz Uzun ilişki neden sıkıcı hale gelir?
HABERİ PAYLAŞ

Uzun ilişki neden sıkıcı hale gelir?

Uzun süredir mutlu olduğunu düşündüğünüz bir ilişki içindesiniz. Ama bir sabah uyanıyorsunuz ve diyorsunuz ki “Ben bu ilişkiden sıkıldım.” Bunun için kendinizi suçlu hissetmeyin, herkesin başına gelebilir. Sadece neden sıkıldığınızı iyi belirleyin ve bunları gidermek için bir şeyler yapın. Peki bir ilişki nasıl sıkıcı hale gelir?

1- RUTİNE BiNMEK

Hemen hemen her gün aynı şeyleri yapıyorsunuz. Sabah kalktığınız, yemek yediğiniz, akşam yattığınız saat belli. Bu rutin başta ‘huzur verici’ gibi görünse de bir süre sonra sizi sıkar. Birbirinizi eskisi gibi şaşırtın, plansız hareket edin.

Haberin Devamı

2- İLETİŞİM SORUNU

Artık konuşmalarınız sizi yoruyor. O eski uzun sohbetleriniz kalmadı. Sizi sıkan şeylerin başında bu iletişimsizlik geliyor. Bunu aşmanın en iyi yolu önce birlikte mutlu anılarınızdan konuşmak.

3- DUYGU YOKSUNLUĞU

Uzun ilişkilerde çiftler mutlaka yeni heyecanlar yaratmalı. En son ne zaman baş başa romantik bir akşam yemeği yediniz? Sizinkisi biraz da tembellik. Kendi heyecanınızı yaratabilirsiniz.

4- YALNIZLIĞI ÖZLEMEK

Her an birlikte olmak, her şeyi birlikte yapmaya kalkmak bir süre sonra sıkıcı olur; insana yalnızlığı, bekar gönlerini özletir. İkiniz de birbirinizden ayrı olarak kendi beğenilerinize uygun farklı şeyler yapmayı deneyin.

5 - BAŞKASINDAN ETKİLENMEK

Hayatınızda biri varken bir başkasından etkilenmeniz mümkün. Ama bu dünyanın sonu değil. Sevgilinizi de aldatmış olmuyorsunuz. Bunu sadece bir beğeni olarak görüp geçin.

6 - FAZLA YÜZ GÖZ OLMAK

Evli olmak ya da uzun süreli ilişki yaşamak sizin birey olma özelliğinizi terk etmeniz anlamına gelmiyor. Birey olma hakkının altında da saygı yatıyor. Bu saygıyı yeniden kazanmak için harekete geçin.

7- AİLELER, ARKADAŞLAR

İlişkinize kimseyi ortak etmeyin. Herkes kendi ailesinden, arkadaşlarından sorumlu.

8 - BOŞVERMİŞLİK

Güzel giyinmek, sevgilinizi kapıda öpücükle karşılamak içinizden gelmiyor. Silkinmeye ihtiyacınız var. Hadi kalkın bugün en güzel giysilerinizi giyin ve sevgilinize sürpriz yapın.

9 - HEDEFSİZLİK, PLANSIZLIK

Geleceğe dair planlar yapmayalı epey zaman oldu. Adeta günübirlik yaşıyorsunuz. Ama eskiden böyle değildi. Şöyle 2-3 gün baş başa kaçsanız, kendinizi toparlasanız güzel olmaz mı?

10 - TATSIZ, TUTSUZ SEKS

Seks birkaç yıl sonra sizin için sıkıcı hale gelebilir. Bunu düzeltmek aslında çok kolay. Neden küçük aşk oyunlarına başvurmuyorsunuz? Birkaç yeni iç çamaşırı, plansız sevişmeler seks hayatınızı hareketli hale getirebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder