Mehmet Coşkundeniz Uzun ilişkileri bekleyen tehlikeler
HABERİ PAYLAŞ

Uzun ilişkileri bekleyen tehlikeler

Uzun ilişkiler dışarıdan bakıldığında gayet güzel görünse de kendi içlerinde bazı tehlikeler barındırır. Yıllar geçtikçe bu tehlikeler daha da fazla kendisini gösterir. Peki nelerdir bunlar?

Uzun ilişkileri bekleyen tehlikeler

1. KISITLANMIŞ HİSSETMEK

İlişkiniz istediğiniz bazı şeyleri hayata geçirme konusunda size sıkıntı yaşatabilir. Eğitimle, hobilerinizle ilgili yapmak istediklerinizi yapamayabilirsiniz. Daha da basiti, arkadaşlarınızla sevgiliniz olmadan buluşup görüşmek konusunda bile sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu durum artarak devam ederse, ilişkinizi yürütme konusunda problemler ortaya çıkar.

Haberin Devamı

2. İLETİŞİM EKSİKLİĞİ

Gün içinde yaptıklarınızı anlatamıyorsanız, birbirinizi dinlemiyorsanız, birbirinizle konuşmak yerine cep telefonuna, tablete gömülüyorsanız aranızdaki paylaşımı da gün gelir yok edersiniz. Üstelik iletişim sadece konuşmak değildir. Beden diliniz de burada devreye girer. Gülümsemek, dokunmak, sarılmak gibi... Bunlar da eksilmişse son noktaya doğru hızla koşuyorsunuz demektir.

3. BEKLENTİ FARKLILIĞI

Bugüne kadar konuşmamış olsanız da ilişkiden beklentileriniz mutlaka su yüzüne çıkacaktır. Örneğin taraflardan biri evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı düşünebilir. Diğer taraf ise bunu hiç aklına getirmiyor olabilir. Ama sonuçta uzun yıllar geçti ve artık beklentinizin karşılanması için adım atılmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda açık açık konuşmaktan başka çare yok.

4. KÜLTÜREL UYUŞMAZLIK

Başlangıçta aranızdaki farklar size sevimli bile gelebilir. Aileleriniz arasındaki uyumsuzluğu, eğitim, kültür, sosyal statü, maddi durum gibi konulardaki farkları da tolere edebilirsiniz. Ancak zaman geçtikçe bunlar karşınıza birer problem olarak çıkacaktır. Bunları hiç umursamadan devam mı, yoksa farklılıkların yarattığı sıkıntılardan dolayı ayrılmak mı?

5. DEĞİŞİKLİK İSTEĞİ

Ev değişikliği, iş değişikliği hatta şehir ya da ülke değişikliği... Başka bir şehir ya da ülkeden aldığınız iş teklifini reddetmek istemeyebilirsiniz ama bu durumda ilişkiniz de sekteye uğrayacaktır. O zaman ya bu değişikliği birlikte yapacaksınız ya da herkes kendi yolunu çizecek. Böyle bir teklifi reddederseniz daha sonra sevgilinizi suçlayabileceğinizi de unutmayın.

Haberin Devamı

6. KARİYERDE YÜKSELME

Çiftler, tanıştıkları zaman kendi kariyerlerinin başlangıcında olabilir. Birlikte yükseliyorlarsa bu bir problem ortaya çıkarmaz. Ancak taraflardan biri o basamakları birer birer çıkıp diğeri yerinde sayıyorsa o zaman ortaya çıkacak statü farkı her ikisini zorlayacaktır. Belki de yükselen kişi sevgilisini tembellikle suçlayacaktır. Arkadaş çevresi değişecek, sevgilisini ve onun arkadaşlarını artı eskisi kadar beğenmeyecektir.

7. GÜVEN VE KISKANÇLIK

Uzun süreli ilişkilerde güvenin artık sorun olmaktan çıktığı sanılır ama pek öyle değildir. Aksine özellikle çiftin paylaşımları azalmışsa "Başka biri var mı?" sorusu ikisinin de aklını kurcalayacaktır. Şüphenin ardından da kaçınılmaz olarak kıskançlık devreye girecektir. Kıskançlık ne yazık ki ilişkinin en büyük düşmanıdır.

8. HEYECAN ARAYIŞI

İlişkinize heyecan katacak şeyleri uzun süredir yapmıyorsanız, bu eksiklik başka şekilde giderilir. Flört ettiğiniz günlerdeki o tatlı heyecanı yeniden ama bu kez başkasıyla yaşamak istersiniz. Hele hele aranızdaki cinsellik ölmüşse, durum çok daha vahim demektir. Bu iş başta küçük göz flörtleriyle başlar, daha sonra sadakatsizlik noktasına kadar ulaşır.

Haberin Devamı

9. SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI

Sevgilimize ayırdığımız vakitten fazlasını sosyal medyaya ayırıyorsak o zaman da ilişkinin katilini hayatımıza dahil etmiş oluruz. Yapılması gereken şey, sosyal medyada kendinizi sevgilinizle de ifade etmektir. Evet, hepimizin mahremiyeti var ama ilişkimizi sosyal medyada gizliyorsak eğer bu mahremiyetin ötesinde bir şeydir.

10. DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞMAK

Bunca zaman sonra bile sevgilinizi hala değiştirmek için uğraşıyorsanız geçmiş olsun. Demek ki birbirinizi olduğunuz gibi kabul edememişsiniz. Hiç kimse değişmez, sadece değişmiş gibi yapar. Ayrıca neden değiştirmeye çalışıyorsunuz ki? Siz sevgilinize zaten böyle olduğu için aşık olmadınız mı? Değiştirirseniz ilişkinizin daha da kısa ömürlü olacağını bilin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder