Mehmet Coşkundeniz Uzun ilişkiyi mutlu yaşamak
HABERİ PAYLAŞ

Uzun ilişkiyi mutlu yaşamak

Uzun süren ilişkiler ve evlilikler bir süre sonra ister istemez rutine biniyor. Bu durum da insanın canını sıkıyor. Ama bir dakika... Öyle hemen vazgeçmek yok. Huzur, güven duygusu, beraber yaşlanmak gibi başkalarının sahip olmak istediği çok önemli değerlere sahipsiniz. Bu nedenle ilişkiyi sürdürmek için çaba göstermelisiniz. İşte size ipuçları...

1- Birbirinize her konuda güvenmelisiniz. İki taraf da bir şey saklamamalı. Saklanan şey küçücük bir şey olsa bile bir gün ortaya çıktığında aranızdaki güven duygusu zedelenir. Ve inanın bana, tamir edilmesi en zor duygu da güven duygusudur.

Haberin Devamı

2- Olduğunuz gibi davranın, onun da olduğu gibi davranmasına izin verin. Birbirinizi değiştirmeye çalışırsanız ortaya çıkacak sonuçtan asla mutlu olmazsınız.

3- Aranızdaki sevgi bağı çok önemlidir. Bu bağı güçlendirmeye özen gösterin. Onu sevmenizin birçok nedeni var. Bazen bu nedenleri ona da söylemelisiniz. Böylece ilişki içindeki değerini daha iyi anlamasını sağlarsınız.

4- Elbette tartışmalarınız olacaktır. Ama haklı-haksız kavgası sizi çok yıpratır. Her zaman haklı çıkması gereken ilişkinizdir. İlişkiniz bu tartışmalar nedeniyle zedelendikten sonra her tartışmada, kavgada sizin haklı olmanızın ne önemi var ki?

5- Aranızda, eğitiminizden, kültürünüzden gelen anlaşmazlıklar olabilir. Öncelikle bu anlaşmazlıkları kaşımak yerine mutlaka ortak bir noktada buluşmalısınız. Sevgilinizin, eşinizin yapmak istemediği bir şeyi sırf siz istiyorsunuz diye yaptırmayın.

6- Sosyalleşmek şart. Zamanınızı sürekli evde geçirmeyin. İlişkinizin ilk aylarındaki gibi dışarıda buluşun, arkadaşlarınızla görüşün, konserlere, sinemaya, yemeğe, eğlenmeye gidin. Tüm bunlar ilişkinizin tazelenmesini sağlayacaktır.

7- Konuşulmayan her anlaşmazlık, içinizde birikir. Sonunda bu durum sizi ayrılık noktasına kadar götürür. Rahatsız olduğunuz ne varsa bunu konuşmalısınız. Hatta lütfen haftada 1 kez 1 saati kendinize ayırıp sadece kendinizden konuşun.

8- Konuşulacak konulara mutlaka maddiyatı da ekleyin. Birbirinizin ne kadar kazandığını bilmek, aşırı şeyler istemenizin önüne geçecektir. Böylece neyi ne kadar isteyebileceğinizi bilirsiniz. Sevgilinizden ya da eşinizden yapamayacağı bir şeyi isterseniz, onu da zor duruma sokarsınız.

Haberin Devamı

9- Ayrılık önemlidir. Her tartışmada konuyu sakın ayrılığa getirmeyin. Çünkü ayrılığı konuşup ayrılmazsanız, bu kez bir daha aynı şeyi söylediğinizde eşiniz, sevgiliniz sizi ciddiye almaz.

10- Birbirinizin sosyal çevresine, ailesine, arkadaşlarına saygı duyun. Ondan, sizin için arkadaşlarını, ailesini terk etmesini istemeyin.

11- İlişkilerde asıl tehlike sürpriz yapmayı bıraktığınız zaman başlar. Doğum günlerinde, evlilik yıldönümlerinde, tanışma yıldönümlerinde mutlaka sürprizler hazırlayın. Bir hediye alacaksanız baştan savma bir şey almayın.

12- Birbirinizden ayrı vakit geçirmelisiniz. Çünkü böylece yaptığınız şeyleri birbirinize anlatabilirsiniz. Üstelik bu durum birbirinizi özlemenizi de sağlar.

13- Kıskançlığı terk etmeyin ama fazla da abartmayın. Eşinizin, sevgilinizin nerede kiminle ne yaptığını tabii ki bileceksiniz. Bu bir hesap verme değil, ilişkiye saygının gereğidir.

Haberin Devamı

14- Sevgilinizi, eşinizi başkalarının yanında asla eleştirmeyin. Onu küçük düşürmeyin. Eğer eleştirilecek bir hareketi, sözü varsa bunu yalnızken yapıcı sözlerle ona söyleyin.

15- Hobilerinizden, özel ilgi alanlarınızdan da vazgeçmeyin. Vazgeçerseniz ilgileneceğiniz tek şey olarak sevgiliniz, eşiniz kalır. Sokak tabiriyle ‘ona sararsınız’ ve bu durum büyük kavgalara sebep olabilir.

16- İlişkiniz ne kadar uzun süredir devam ediyorsa etsin, sözcüklerinizde saygı çerçevesini asla aşmayın. O sizin sevgiliniz, eşiniz. Aşağılayıcı kelimeler, hakaret içeren sözcükler kullanmamalısınız. Hatta lakap bile takmamalısınız.

17- Evin içinde yapmasını istemediğiniz şeyler varsa bunu ona direkt söyleyin. İma etmeye kalkmayın, anlamasını beklemeyin. Siz aynı zamanda birbirinizin arkadaşısınız. Rahatlıkla söyleyebilmelisiniz.

18- Sakın ilişkinizi ve eşinizi-sevgilinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Herkesin ilişki dinamiği farklıdır. “Şunun sevgilisi böyle yapıyor, bunun eşi şöyle davranıyor” gibi sözcükler birlikte olduğunuz kişiyi sizden uzaklaştırır.

19- Eşinizi, sevgilinizi yapacağı işler konusunda yüreklendirmelisiniz. Her zaman yanında olduğunu hissetmelisiniz. Başarısıyla övünmeli, başarısızlığı durumunda onu teselli edip yeniden denemesi konusunda cesaretlendirmelisiniz.

20- İlişkinin içinde zaman zaman tıkanabilirsiniz. Bir uzmana danışmaktan asla çekinmeyin. İlişkinizi kurtarabileceğinize olan inancınızı yitirmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder