Mehmet Coşkundeniz Uzun ve mutlu ilişkilerin 10 sırrı
HABERİ PAYLAŞ

Uzun ve mutlu ilişkilerin 10 sırrı

1. BİRLİKTE ÇOK ZAMAN GEÇİRİRLER

Bir ilişkiyi uzun kılmanın en önemli unsuru birlikte olabildiğince çok zaman geçirmektir. Çiftler arasındaki paylaşım ancak böyle artırılır. Kırk yılda bir buluşan, ya da sevgilisinden çok başkalarıyla zaman geçiren çiftlerin ilişkisi ne yazık ki kısa sürmeye mahkumdur.

2- HER ZAMAN AÇIK OLURLAR

Çiftlerin birbirine karşı açık olduğu ilişkiler, bir başka deyişle dürüstlüğün asla kaybolmadığı ilişkiler güven ve huzur dolu ilişkilerdir. Kişiler birbirine güven duyuyorsa ve huzur veriyorsa zaten o ilişki mutlaka uzun soluklu olacaktır.

Haberin Devamı

3- SEVGİ VE SAYGI BİR ARADA

Sevmediğiniz biriyle uzun süre birlikte olamazsınız. Saygı duymadığınız birini de sevemezsiniz. Bunun ikisinin mutlaka bir arada olması gerekiyor. Saygıdan kastım da kişinin tüm özelliklerine duyulan saygıdır. Değiştirmeye çalışmamalısınız.

4- SORUNLARINI PAYLAŞIRLAR

İlişkide taraflardan biri içine kapanıyorsa, sorunlarını anlatmıyorsa, çözüm yolları için sevgilisinden yardım istemiyorsa bir şeyler eksik demektir, o ilişki tam olmamıştır. Uzun süreli ilişkilerde çiftler iyi günde de kötü günde de birliktedir.

5- AŞKI CANLI TUTARLAR

Evet, aşkın hormonal dönemi bittikten sonra çiftler bocalar. Ama bunu ‘aşkla dolu sevgi’ye çevirebilenlerin ilişkisi kalıcı olur. Bunun için de aşkı canlı tutmak, tazelemek gerekir. Sürprizler, romantik yemekler, tatil kaçamakları bunun içindir.

6- HOŞGÖRÜLÜ VE ANLAYIŞLIDIRLAR

Birbirine karşı hoşgörü göstermeyen, anlayışlı olmayan çiftlerin ilişkisi bir noktada biter. Birbirinizin kurallarıyla yaşamamalısınız. İlişki bir ortaklıktır ve her ortağın eşit hakları vardır. Bu haklara hoşgörüyle yaklaşmak durumundasınız.

7- ADABIYLA TARTIŞIRLAR

Elbette tartışacaksınız, elbette çatışma noktalarınız olacak. Ama her tartışmadan sonra ilişkiyi ayrılık noktasına getiriyorsanız vah halinize. Birbirinizi kırmadan meseleleri tartışmalısınız. Tartışmada kullandığınız sözcükleri özenle seçmelisiniz.

8- ASLA KIRICI OLMAZLAR

Seven insanın en büyük özelliği, sevdiği kişiyi üzmemek, kırmamaktır. Yani bu sizin sevginizin hangi derecede olduğunu gösterir. Birbirini sürekli kıran çiftlerin uzun bir ilişki yaşamasına imkan yoktur. Çünkü ilişki içten içe çökmeye mahkumdur.

Haberin Devamı

9- AYRILMAYI DÜŞÜNMEZLER

Her kavgadan sonra ‘Bitti bu iş’ diyerek noktayı koyuyorsanız ilişkiniz çoktan bitti de haberiniz yok. Ayrılık önemlidir ve bir ilişkide bir kez konuşulmalıdır. Bu kadar çok ayrılıp barışmak ilişkiyi yıpratır ve mutlaka bitme noktasına getirir.

10- CİNSELLİĞİ İHMAL ETMEZLER

Aşkın en iyi aktarımı cinselliktir. Cinselliği bir kenara atıp ‘Olsa da olur olmasa da’ noktasındaysanız bu tatminsizlik önünde sonunda ilişkinize yansıyacaktır. Cinsel uyumu sağlamanın en iyi yolu da bu konuda açık açık konuşmaktan geçer.

İLİŞKİYİ BİTİREN 10 KÖTÜ DAVRANIŞ

1- HER AN BİRLİKTE OLMAK

Kişi, ilişkisini beslemek için de mutlaka kendine vakit ayırmalıdır. Birlikte vakit geçirdiğiniz kadar birey olarak kendi başınıza da vakit geçirmelisiniz. Böylece birbirinizi özler, paylaşacak, konuşacak daha çok şey bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- AYRINTILARDA KAYBOLMAK

İlişkinizi bir bütün olarak ele almalısınız. Aranızdaki sevgi bağı, ilişkinizi ayakta tutan en önemli unsurdur. Bu sevgi bağını zedeleyecek ayrıntıları sürekli gündemde tutmamalısınız. “Neden böyle değilsin?”, “Yoksa sen artık beni eskisi kadar sevmiyor musun?” gibi sorular öküzün altında buzağı aramaya benzer.

3- SÜREKLİ ŞÜPHE HALİ

İlişkinin en büyük düşmanı şüphedir. Öncelikle sevgilinizden şüpheleniyorsanız kendinizi sorgulamanız gerekir. Madem bu kadar güvenmediğiniz biri var karşınızda niye devam ediyorsunuz? Şüphe, sevgilinizin de kendi aşkını sorgulamasına neden olur.

4- KISKANÇLIĞI ABARTMAK

Kıskançlık sevginin ölçütü değildir. “Bir insan ne kadar çok kıskanıyorsa o kadar çok seviyordur” yargısı yanlıştır. Aşırı kıskanç insanlar asıl kendilerini daha fazla seviyordur. Özgüvenleri de sığdır. Dozunda kıskançlık ilişkiyi besler, aşırıya kaçıldığı andan itibaren de ilişki çöküşe geçer.

5- GEÇMİŞİ SORGULAMAK

Sizin için önemli olan, ilişkiye başladığınız andan itibaren yaşadıklarınızdır. Her ikinizin de geçmişte yaşadıkları size aittir. Yaşadıklarınızın dilediğiniz kısmını sevgilinizle paylaşır, dilediğiniz kısmını kendinize saklayabilirsiniz. Ama onun geçmişini sorgulamaya başlarsanız, geri dönüşü olmayan bir yola da girmiş olursunuz.

6- DEĞİŞTİRMEYE UĞRAŞMAK

Sevgilinizi ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da bu işe hiç girmeyeceksiniz. Değiştirmeye, sizin kurallarınızla yaşamasını sağlamaya çalışmamalısınız. Hiç kimse değişmez, sadece değişmiş gibi görünür. Yani size rol yapar. Bunu mu tercih edersiniz?

7- SADECE SEKS DÜŞÜNMEK

Seks, ilişkinin önemli bir parçası. Ama paylaşımınız sadece seksle kısıtlıysa, ortada bir ilişki yok demektir. Zaten bulabildiğiniz her an seks yapmanız, sizi bu işten de soğutur. Aşkınızı beslediğiniz kadar, seks yaşamınızı da beslemelisiniz.

8- ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEK

Sevgiliniz sizin hayattaki önceliğiniz olmalı. Onun arkasından, haberi olmadan bir takım şeyler planlıyor ve yapıyorsanız zaten onu çok da önemsemiyorsunuz demektir. Üstelik bu yaptıklarınız ortaya çıkarsa ilişkinizin de ruhuna Fatiha.

9- MESAJLARA BOĞMAK

Elinizde telefon, sürekli SMS, Twitter mesajı, Facebook’tan özel mesaj, mail falan yolluyorsanız yandınız demektir. Bu kadar abartmaya gerek yok. Ne yazık ki günümüzde bazı insanlar, “Kendimi hatırlatmalıyım, yoksa onu başkaları kapar” gibi yanlış bir düşüncenin içerisinde.

10- KENDİNDEN VAZGEÇMEK

Sevgiliniz önemlidir ama siz daha önemlisiniz. Onu hayatınızın merkezine almayın. Bu durum sevgilinizi boğacaktır. Kendi kişiliğinizden vazgeçip her şeyi onun istediği gibi yapmaya kalkarsanız, onun size aşık olmasına sebep olan tüm unsurları ortadan kaldırırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder