Mehmet Coşkundeniz Vazgeç gönlüm sen bu aşktan
HABERİ PAYLAŞ

Vazgeç gönlüm sen bu aşktan

İlişkinizde gelecek görmüyorsunuz ve bitirmek istiyorsunuz. Ama buna bir türlü cesaret edemiyorsunuz. İlişkiler zaman zaman bağımlılık haline gelir. Ama işte kaçınılmaz son gelmişse bitirmekten başka çare de yoktur. Şimdi size bir ilişkiyi nasıl bitireceğinizi anlatacağım...

1. ADIM: SEBEPLER

Başkasına mı aşık oldunuz? Mümkün. Eskisi kadar heyecanlı değil misiniz? Mümkün. Evlenmek istiyorsunuz ama sevgiliniz sizinle aynı görüşte değil mi? Bu da mümkün. Bunların hiçbiri bahane değil, aksine önemli sebeplerdir. Ama şunu iyi belirleyin, geçici bir heyecan için ilişkinizi bitirme fikrindeyseniz, pişman olacağınızın garantisini veririm.

Haberin Devamı

2. ADIM: KARARLILIK

Ayrılma sebebinizi net olarak belirledikten sonra kararlı olma aşamasına geçmelisiniz. Sevgilinizin karşısına ayrılık konuşması yapmak için oturduğunuzda kararlı olmanız gerekiyor. O noktada sevgilinizin sözlerine dayanamayıp geri adım atarsanız, her şeyi başa sararsınız. Bu da süreci uzatmaktan ve mutluluğunuzu artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.

3. ADIM: NEZAKET

Sevgilinizi aldınız karşınıza, ayrılık konuşması yapacaksınız. Bu konuşmayı pozitif şekilde yapmalısınız. Onu suçlayarak, yaptığı ya da yapmadığı şeyleri sıralayarak bir şey elde edemezsiniz. Onun güvenilir, dürüst, düzgün bir insan olduğunu söyleyin. Başka bir ilişkide çok daha mutlu olabileceğini de ekleyin.

4. ADIM: CEVAPLAR

Sebeplerinizi anlattıktan sonra onun da mutlaka soruları olacaktır. Sözünü kesmeden sorularını dinleyin ve hepsine cevap verin. En önemli soru, “Başka biri mi var?” sorusu olacaktır. Böyle biri varsa buna dürüstçe cevap verip vermemek sizin tercihiniz. Ama ben biliyorum ki, böyle bir cevap çok onur kırıcı olacaktır. Onun yerine, “İkimizin de hayatında başkaları olacak. Emin ol, ilişkimizin bitme sebebi başkası değil” deyin.

5. ADIM: TEŞEKKÜR

İlişkinizin ne kadar sürdüğü önemli değil. İster 3 ay, ister 3 yıl veya daha fazlası... O günlerdeki mutluluk kaynağınızın sevgiliniz olduğunu unutmamalısınız. Sadece bu yüzden bile teşekkürü hak ediyor. Yaşadığınız o mutlu günler için ona teşekkür edebilirsiniz.

Haberin Devamı

6. ADIM: DİK DURUŞ

Gönül ister ki; bu konuşmadan sonra herkes kendi hayatına çekilsin. Ne yazık ki öyle olmayacak. Mesajlar atılacak, özlemler başlayacak, görüşme isteği yoğunlaşacak. Bununla başa çıkmak zorundasınız. Bitmesini istediniz ve bitti. Öyleyse artık bunu sorgulamak yerine yeni hayatınıza adapte olmalısınız.

7. ADIM: SESSİZ KALMA

Ayrıldığınız duyulduğunda meraklı arkadaşlar, dostlar, akrabalar bunun nedenlerini sorgulayacaktır. Lütfen ilişkinizi bütün ayrıntılarına kadar anlatmayın. Bu tür sorulara sadece, “İkimiz de yürütemeyeceğimizi anladık ve arkadaşça ayrıldık” deyip geçin. Emin olun söylediğiniz her şey onun da kulağına gidecek ve gereğinden fazla üzülecektir.

8. ADIM: ACIMA

Zaman zaman attığı mesajlarla, sizi unutamadığını, kendini toparlayamadığını, bir şans daha istediğini söyleyebilir. Siz de bu duruma üzülüp acıma duygusuyla belki onunla buluşmak isteyebilirsiniz. Sakın ama sakın bunu yapmayın. Birine acıma duygusuyla yaklaşmak, ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Emin olun bir süre sonra o da alışacak.

Haberin Devamı

9. ADIM: HASSASLIK

Hayatınıza başka biri girebilir. Gayet keyifli bir flörte başlamış olabilirsiniz. Lütfen bunu, eski sevgilinizin gözüne sokmayın. Yeni flörtünüzle çektirdiğiniz fotoğrafları en azından bir süre sosyal medyadan paylaşmayın. Çünkü bu birlikteliğe olan tepkisini mutlaka size gösterecektir.

10. ADIM: YENİ HAYAT

Zorlu bir süreci bitirmek üzeresiniz. Bu aşamada artık kendi hayatınızı eski sevgilinizden bağımsız olarak planlayabilirsiniz. Artık onunla tüm bağlantınızı kesmelisiniz. Siz bu noktaya kadar gereken her türlü özeni gösterdiniz. Bundan sonrası artık onun sorunu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder