Mehmet Coşkundeniz Yalanı ve yalancıyı anlamanın yolları
HABERİ PAYLAŞ

Yalanı ve yalancıyı anlamanın yolları

İster uzun süreli bir ilişkide olalım, ister hayatımıza yeni birini alalım, en büyük korkularımızdan biri yalandır. Bazen kolaylıkla yüzleşiriz ama gerçekten verdiği cevaplar doğru mudur? Bazen de içimiz içimizi yer ama bir türlü emin olamadığımız için yüzleşmekten çekiniriz. Tüm bu süreçte kendimizi aptal gibi hissederiz ve güven sorunuyla baş etmeye çalışırız. Peki endişeyi nasıl gidereceğiz? Onun bir yalancı olup olmadığını nasıl anlayacağız? Yanıtları bu yazıda...

Yalanı ve yalancıyı anlamanın yolları

1- GİZEMLİ DAVRANIŞLAR

İletişim şeklinizde bir problem var. Ne zaman arasanız ya cevap vermiyor ya da “Meşgulüm, sonra arayacağım” diye mesaj yazıyor. Ortadan kaybolma süresi giderek uzuyor. Birlikte zaman geçirirken de genellikle telefonu elinden bırakmıyor ya da bir şekilde telefonunu görmenizi istemiyor. Büyük olasılıkla sakladığı şeyler var.

Haberin Devamı

2- AŞIRI DÜŞÜNCELİ

Her zamankinden daha fazla üzerinize düşüyor. “Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü?” misali özel bir gün olmasa da elinde hediyelerle kapınıza geliyor. Halbuki daha önceleri hiç böyle değildi. Tüm kibar davranışlar ve jestler kendi suçluluk duygusunu saklamak için bir kılıf olabilir. Bu durum ciddi anlamda şüphe çekicidir.

3- DENGESİZLİKTE ZİRVE

Sizinle bazen çok iyi, bazen çok kötü. Birlikte güldüğünüz bir anda birden öfkeleniyor. Bir gün önce sizi bulutların üzerine çıkarıyor, ertesi gün küt diye bırakıyor, yere çakılıyorsunuz. Kısacası size, “Bugün başka, yarın başka, tüküreyim böyle aşka” dedirtiyor. Yalanlarının kendisinde yarattığı sıkıntıların dışa vurumu olabilir.

4- SÜREKLİ SAVUNMADA

Ondan bir şeyi açıklamasını istiyorsunuz. Örneğin gecikmişse nerede olduğunu veya size verdiği bir sözü neden yerine getirmediğini soruyorsunuz. Birden savunmaya geçiyor. Hatta bu savunmacı pozisyonu son zamanlarda çok arttı. Ve sürekli elinde olmayan sebeplerden söz ediyor. Bu davranışlar sizi şüphelendirir. Aslında büyük olasılıkla şüpheniz de doğru çıkar.

5- YALANCILIKLA SUÇLAMA

Son zamanlarda söylediğiniz şeylere inanmamış gibi davranıyor. Konuşmalarınızda küçücük çelişkileri saptamak için uğraşıyor ve sonra da sizin yalan söylediğinizi açık açık suratınıza haykırıyor. Kendi yalanlarını saklamak için savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçmiş olabilir. Bu yolla sizin kendi kendinizi suçlamanızı ve şüpheyi uzaklaştırmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

6- KISKANÇLIK GÖSTERİSİ

Birden bire kısıtlamalar başladı. Kiminle görüşeceğinizi bile belirlemeye çalışıyor. Bunun nedeni, kendisiyle ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek olabilir. Onun da tanıdığı biriyle görüşürseniz belki de “Çok meşgulüm” dediği zamanlarda nerede olduğu ortaya çıkabilir. Aşırı kıskanç insanların yalan söylemeye daha meyilli olduğunu unutmayın.

7- KAÇAK GÜREŞİYOR

Şüphelerinizin farkında. Yüzleşmeyi ertelemek ve bu sürede de ortaya çıkmasını istemediği şeylerin üzerini kapatmak için zaman kazanmaya çalışıyor. Konuşma ne zaman ciddileşse hemen konuyu değiştiriyor. Bu konuşmalar sırasında samimi olmayan kahkahalar atıyor. Aşırı tepkiler veriyor. Bir şeyleri sakladığı ne kadar da ortada değil mi?

Haberin Devamı

8- ENDİŞE VE DUYGUSALLIK

Yalan söyleyen insanların tepkileri her zaman sinirli sinirli gülmek ya da öfke nöbetleri şeklinde olmaz. Bazen de aşırı duygusallaşırlar ve ilişkinizle ilgili duydukları endişeleri anlatırlar. Daha önce hiç böyle değilken birden “Sensiz ne yaparım ben?” şeklinde duygusal ataklar göstermeye başlamışsa yalanın alarm zilleri çalıyor demektir.

9- UYKUSUZLUK VE İŞTAHSIZLIK

Yalan söyleyen kişinin iç huzuru yoktur. Gece sıçrayarak uyanmalar, uykuya bir türlü dalamama, iştahın kesilmesi, sürekli düşünceli haller, daha fazla yalnız kalma isteği huzursuzluğun belirtileridir. Eğer sevgiliniz maddi anlamda çok büyük bir sıkıntı yaşamıyorsa, bunu yaratan şey yalanlarıdır.

10- HİSLER YALAN SÖYLEMEZ

Tüm bu elle tutulur, gözle görülür belirtilerin dışında sizin hissettikleriniz de önemlidir. Duygusal bağ, iki kişi arasında fizikle açıklanamayacak bir iletişim kanalı sağlar. Hiçbir deliliniz olmasa da sevgilinizin size yalan söylediğini düşünüyorsanız, büyük olasılıkla haklısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder