Mehmet Coşkundeniz Yallah Çin'e
HABERİ PAYLAŞ

Şair İsmet Özel’in, 1972’de yazdığı ‘Karlı Bir Gece Vakti Dostu Uyandırmak’ şiirinde “Kardeşler! deseydim, Kardeşlerim! Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan” şeklinde bir dizesi vardır. Ben pek severim bu şiiri. Koronavirüs sebebiyle içinde bulunduğumuz durum işte tam da bu dizeye benziyor. Sağlık bakanı, bilim kurulu üyeleri, doktorlar, bu işin uzmanları bas bas bağırıyor. “Tedbirlere uymazsanız ikinci dalganın gelmesi an meselesi” diyor. Yani “Yaklaşıyor, yaklaşmakta olan” diyorlar.

Van’da, Rize’de, Tokat’ta Erzurum’da ikinci dalga başladı bile. Tedbirlere uymayanlara sesleniyorum. Sizin kendinizi hasta etmenize bir sözüm yok. Hatta böyle ölmek istiyorsanız, karar sizin. Ama bizi de hasta ediyorsunuz ve öldürüyorsunuz.

Haberin Devamı

Siz oğlunuza, kızınıza düğün yapasınız diye, sahilde, parkta piknik yapasınız diye, sanki virüs hiç yayılmamış, 5 bin kişi ölmemiş gibi davranasınız diye evlere kapanmadık biz. Çoluğumuzdan, çocuğumuzdan, annemizden, babamızdan, sevgilimizden, eşimizden boşuna ayrı kalmadık. Sizin aymazlığınız yüzünden aynı şeyleri bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Hastalığa yakalanmak istiyorsanız yallah Çin’e!

TRT o diziyi yeniden versin

Yallah Çine

AŞK-I MEMNU/1975

2008-2010 arası yayınlanan Aşk-ı Memnu’nun tekrar bölümleri, Kanal D’de gündüz kuşağında her gün yayınlanıyor. Ve yeniden ilgiyle izleniyor. Zaten reyting raporları da bu ilgiyi gösteriyor. Halit Ziya Uşaklıgil’in 1900 yılında yayınlanan bu unutulmaz eseri aslında ilk kez 1975’te yani 45 yıl önce dizi olarak çekildi.

Halit Refiğ’in yönettiği dizide Bihter’i Müjde Ar, Behlül’ü Salih Güney, Adnan Bey’i Şükran Güngör, Firdevs Hanım’ı Suzan Avcı, Matmazel’i Çolpan İlhan, Peyker’i Suna Keskin canlandırdı. Dev isimlerin rol aldığı 6 bölümlük bu TRT dizisi, Aşkı-Memnu’nun yeni versiyonu ortalığı kasıp kavururken, yani 2008’de bir kez daha yayınlanmış. Bu diziyi izlemek istedim.

Eski Aşk-ı Memnu’nun bölümlerini interneti talan etmeme rağmen bulamadım. TRT Arşiv sitesinde bile yoktu. TRT bu diziyi o eski haliyle yeniden verse fena mı olur? Diyelim ki yayın programları uymuyor. O zaman da TRT Arşiv’in sitesine koysa, dileyen internet üzerinden seyretse çok güzel olmaz mı?

Haberin Devamı

Beni beni Bihter'ini

Yallah Çine

AŞK-I MEMNU/2008

Aşk-ı Memnu’dan bu kadar söz edince, akıllara kazınan meşhur repliklerini hatırlatmadan olmaz.

  • Sen Bihter Ziyagil’sin aptallık etme!
  • Hayatta, başkalarına fazla güvenmeyeceksin. Kendine de.
  • Nihal’i harcayacaklar matmazel.
  • Bihter neyi itiraf edecek Firdevs Hanım? Bunun Behlül ’le ne ilgisi var?
  • Şimdi bana en çok yakışan şeyi yapacağım. Cesaretle sahiplenemediğim her şeyi bırakıp gittiğim gibi gideceğim. Hadi aşkım. Behlül kaçar.
  • Ölüyorum anlasana. Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar. Ben i∫kenceler içinde kıvranırken onların mutluluğundan ölüyorum. Anne ben ölüyorum, yardım et.
  • Gözlerin, dudakların alev alev çağırıyor yangınlara... Öyle bir şey var ki sende çözemediğim, insanı çılgınlıklara sürüklüyor. ● Nihal’i terk edemeyeceğin için beni terk ediyorsun. O ölmesin diye beni öldürüyorsun.
  • Benim ölmemi istiyor musun? Beni kaybetmeyi göze alabiliyor musun? Beni, beni, Bihter’ini?
Sıradaki haber yükleniyor...
holder