Mehmet Coşkundeniz Yeni bir aşk için yüzleşme zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Yeni bir aşk için yüzleşme zamanı

Haberin Devamı

Yeni bir aşka başlamadan önce insanın mutlaka kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Kendisini iyileştirmeden bir başkasını hayatına alması hata oluyor. Peki ama nasıl?

1- YEDEKTEKİNİ DEVREYE SOKMA

İlişkin bittiğinde sakın yedekteki birini devreye sokma. Bu, hastalığın üzerini kapamaktan başka işe yaramaz.

2- TEK SUÇLUYU O SANMA

İlişkini baştan sona bir düşün. Senin rolün var mı yok mu? İlişki çift taraflı yaşandığına göre bitişinde de ‘çift’ etki mümkün olabilir.

3- KENDİNİ POHPOHLATMA

Arkadaşlar iyidir. Onlar hep seni haklı görür. Oysa senin acımasızca eleştirilmeye ihtiyacın var. Bu nedenle ilişkinin hesaplaşmasını, arkadaşlarına dert yanarak yapma.

4- NEDEN DİYE SORMA

“Neden gitti?” sorusunun yanıtını arama. Ben sana o yanıtı veriyorum: Paşa gönlünün keyfi için gitti. Bunun yerine: “Gitti ama bana güzel anılar bıraktı” demelisin.

5- İNTİKAM DİYE TUTTURMA

”Onu süründüreceğim, yalvartacağım” gibi düşünceler ancak filmlerde gerçekleşir.Yapman gereken şey, yeni hayatına adım atmak için geçmişi geride bırakmak olmalıdır.

6- BOŞA UMUT BESLEME

Onun tamamen gittiğini ve bir daha dönmeyeceğini kabullenmen gerek. Umudun devam ettikçe bu yüzleşmeyi gerçekleştiremezsin.

7- KENDİNİ SORGULAMAKTAN KORKMA

Geçmişteki ilişkinin ileride özgüven eksikliğine neden olmamasını istiyorsan kendine karşı çok dürüst olmalısın. Belki dostlarınla ve ailenle olan ilişkilerini de sorgulamalısın.

8- ZAMAN AYIRMAKTAN KAÇINMA

İlişki yürütmek mesai ister. Kendinle yüzleşmek de öyle... Bir başka deyişle bugün kendine zaman ayırmazsan, ileride başkasına zaman ayıramazsın.

9- YAZMAYI UNUTMA

Kendinde gördüğün her hatayı yaz. Bir daha okumak istemeyebilirsin ama mutlaka yaz. Yazdıkça rahatladığını, aklına gelmeyen bazı ayrıntıların yazarak meydana çıktığını göreceksin.

10- SAKIN UMUTSUZ KALMA

Şu anda kimseyi sevemeyeceğini, kimsenin de seni sevmeyeceğini düşünüyorsun. Ama bilinçaltındaki korkulardan kurtulduktan sonra yeni bir ilişkiye hazır olduğunu görüp şaşıracaksın. Öyleyse şimdi gideni suçlamayı bırak, hemen yüzleşmeye geç.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder