Mehmet Coşkundeniz Yeni milenyum şimdi başladı
HABERİ PAYLAŞ

Yeni milenyum şimdi başladı

2000 yılına girdiğimiz yılbaşı gecesini hatırlayın. Yeni bir bin yıla girdiğimiz için ‘milenyum’ adı verilen 2000 yılında her şeyin değişeceği falan öngörülmüştü. Hatta takvimlerde yılın hep son iki rakamı kullanıldığı için bundan böyle 00 diye yazılacağından bilgisayarların duracağı, bankaların çalışmayacağı gibi söylentiler çıkmış, epey bir panik yaşanmıştı. Hiçbiri olmadı, 1999 ile 2000 arasında en küçük bir fark bile göremedik. Oysa 2020 sadece dünyanın, ülkelerin değil, her bireyin kişisel tarihi için de benzerine belki de bir daha rastlayamayacağımız bir yıl oldu. Alışkanlıklarımız, hayata bakışımız, ilişkilerimiz tamamen değişti.

Haberin Devamı

İyi anlamda da kötü anlamda da evrildik, başka insanlar haline dönüştük. Bir kere dijital teknoloji müthiş bir atılım gösterdi. Belki de 10 yıla sığdırılacak gelişmeler, pandeminin etkisiyle 1 yılda önümüze serildi. Tüm teknoloji şirketleri hem rekabet hem de talepler doğrultusunda yepyeni ürünler sundu bize. Hele hele e-ticaret öylesine gelişti ki, her an her şeyi ısmarlayabilir hale geldik.

Sosyalleşmenin başka çeşitlerinin de olduğunu öğrendik. Online konserler, yüz kişinin bile katılabildiği online toplantılar, dijital parti odaları, evlerden yapılan canlı yayınlar, online panaromik müze, sergi gezileri, dijital dizi ve sinema platformları farklı bir sosyalleşme yaşattı hepimize. Bundan sonra hiçbir şey 2020 öncesi gibi olmayacak. İşte bu nedenle asıl milenyum şimdi başlıyor. Pandemi biraz daha devam ederse “Yok artık, bu da mı oldu?” diyeceğimiz epey gelişme yaşayacağımız şimdiden belli.

Yalnızlığın kıymeti

Pandemi bize yalnızlığın aslında çok da kötü olmadığını, hatta kıymetli bir şey olduğunu da öğretti. Salgın öncesi sosyalleşmekten, işe gidip gelmekten vakit bulamadığımız birçok şeyi yapma fırsatı bulduk. İçimizdeki cevheri ortaya çıkardık. Kimimiz kağıda kaleme sarılıp yazdı, kimimiz boyayı, fırçayı, tuvali aldı çizdi. Evini badana yapanlar, dolaplarının, sehpalarının, masalarının, sandalyelerinin rengini, şeklini değiştirenler, podcast ya da videolarla sosyal medyada kendisini gösterenler çoğaldı.

Haberin Devamı

Herkes kendi evinin aşçısı oldu, hiç denemediği yemekleri yaptı. Eve kapanma ve doğal olarak yalnızlık olmasaydı, içimizdeki cevheri de belki hiçbir zaman ortaya çıkaramayacaktık. Diyeceğim o ki; yalnızlık kıymetlidir. Kişinin en büyük hazinesidir üstelik. İyi değerlendirilirse sizi güçlendirir ve sosyal yaşamınızın çok daha verimli olmasını sağlar. Daha da önemlisi, yalnızlık sürecini iyi değerlendiren herkes duygusal ilişkilerinde daha başarılı olur.

2021 aşkın yılı olsun

Aşk; hayatın sana hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalbini ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümranlığını kabul ediverirsin. Bundan hiç de şikayetçi olmazsın. En isyankar ruhlular bile aşkın önünde boyun eğer. Çünkü isyanı da teslim olmayı da o andan sonra artık sadece aşk belirler. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmana gerek yoktur, “Aşık oldum” dediğin an akan sular durur.

Haberin Devamı

Küçücük çocuk bile seni rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir. Aşk; hep hazırlıksız yakalar insanı. Aşk bir kez geldi mi, başka her şeyin hükmü silinir. Yaptıklarını akılla açıklamak mümkün değildir. Zaten aşk da deliliktir. Öyleyse aklını tatile gönder gitsin. Aşkı yaşa, akılsız ol, aptal ol ama yaşa. Unutma ki; aşk seni defalarca bulabildiği gibi, sadece bir kez de bulabilir. Aşk; gideceği zamanı da belli etmez. Fazla vakti yoktur aşkın. Uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...

Aşktan değil, onun kaçmasından kork ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savun aşkını. Sen aşka bir şey vermezsen, o sana hiçbir şey vermez. Sen aşka bir adım yaklaşmazsan o sana hiç yaklaşmaz. “Aşık oldum ya yeter” dersen ve aşkını büyütmek için hiçbir şey yapmazsan yazık olur sana da aşkına da... Aşk, hayatında sahip olduğun en büyük değerdir. Ve aşk; bu kadar sahteliğin içinde gerçek ve doğru olan tek güzelliktir... 2021, hepimiz için aşkın yılı olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder