Mehmet Coşkundeniz Yeni yıl ilişkini kurtarmak için başlangıç olsun
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıl ilişkini kurtarmak için başlangıç olsun

Sevgilinizle ya da eşinizle 2019’u pek de iyi geçirmediniz... Tartışmalar ilişkinizi giderek dibe indirdi. Birbirinizi seviyorsunuz ve ayrılmak da istemiyorsunuz. Öyleyse 2020 bir milat olsun, sizin için aşk yılı haline gelsin. İşte yapmanız gerekenler...

1. BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRİN

İlişkinizin ilk dönemlerinde olduğu gibi birlikte daha fazla zaman geçirmelisiniz. Birlikte yapmaktan hoşlandığınız şeyleri tekrar gündeme getirmelisiniz. Sinemaya gitmek, birlikte mutfağa girmek, dışarıda yemek yemek gibi... Birlikte geçireceğiniz her an sizi birbirinize daha da yakınlaştıracaktır. Ama bu zamanlarda daha çok kendinizden ve ilişkinizden konuşmaya özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

2. FLÖRTÖZ DAVRANIN

Küçük hediyeler, aşk mesajları, özlem dolu e-mailler... Aşkın en güzel yanı ‘baştan çıkarma oyunu’dur. Bu oyunu ne kadar uzun tutarsanız ilişkiniz o derece sağlam olur. Hatta bu oyunu yıllarca sürdürmek sizin elinizde. “Bizden geçti artık” demeyin. Birbirinize verdiğiniz önemi göstermenin en güzel yoludur 􀅇ört. Sokakta el ele yürümek, bir bankta oturup denizi seyretmek gibi romantik unsurları hayatınızdan eksik etmeyin.

3. SADECE İŞİNİZE ODAKLANMAYIN

Modern çağda, önceliklerimiz değişiyor. İşimiz hayatımızın önemli bir kısmını kapsıyor. Ama kendimizi işe verip sevgilimizi unuttuğumuzda bir süre sonra bakıyoruz ki yalnızız. Tamam iş önemli de, ilişkin de önemli. Üstelik araştırmalar düzgün giden bir ilişkinin kişiyi iş hayatında başarıya götürdüğünü de kanıtlamış durumda. Öyleyse hayatınızda birinci önceliği sevgilinize vermelisiniz.

4. TELEFON BAĞIMLISI OLMAYIN

İnternette geçirilen zaman, ilişkileri yoran en önemli unsur haline gelmeye başladı. Evet, sosyal ağlardan kaçış yok. Ama bir yerde birlikteyken ellerinizde cep telefonu, hiç konuşmadan, Twitter ya da Instagram’da yazışmak sizi bitirir. Sosyal ağlarda birlikte de vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca bilgisayar oyunları da ilişkileri yoran bir etkinlik. Tara􀅇ardan biri bu oyunlardan zevk alırken diğeri bilmiyorsa sadece seyrediyor. Bu da kişiyi yalnızlaştırıyor.

Haberin Devamı

5. SOKAKTAKİ HAYATI KEŞFEDİN

Arkadaşlar, aile, akrabalar... Kendinizi eve kapatmayın ya da her anı baş başa geçirmeyin. Sosyalleşin, arkadaşlarla buluşun, aile üyelerini, akrabaları ziyarete gidin. Birlikte kalabalık sofralarda yemek yiyin. Bunların hepsi sizi besler. Ayrıca bazen çiftler ayrı ayrı kendi arkadaşlarıyla da zaman geçirebilir. Yeter ki bunu abartmayın.

6. ÇATIŞMALARA TAKILI KALMAYIN

Hiç tartışmamak diye bir şey mümkün değil elbette. Ama tartışmaları uzun saatlere hatta günlere yayanlar var. Bir konu bu kadar uzun tartışıldığında zaten bir sonuca ulaşmıyor ve yarıda kalıyor. Çünkü tartışmayı uzattığınızda zaten çözümü istemediğiniz anlamına geliyor. Çözümsüz tartışmalar da ilişkiyi yoruyor. Tartışmak iyidir ama uzatmak kötüdür. Bir noktada tartışmayı bitirip sonuca ulaşmalısınız.

7. ELEŞTİRİN AMA ALAY ETMEYİN

Sevgilinizin beğenmediğiniz tara􀅇arı olabilir. Elbette eleştireceksiniz ama bu yapıcı bir eleştiri olmalı. Onun kendine güvenini zedeleyecek şekilde, hakaret eder gibi ya da aşağılayıcı tavırlarla yaptığınız eleştiriler ilişkinizi ayrılığa götürür. Dikkat etmeniz gereken bir konu da bu eleştirileri başkalarının önünde yapmamak olmalı. Eleştirilerinizi yalnızken yöneltin. Onun da kendini savunmasına izin verin.

Haberin Devamı

8. GELECEK İÇİN PLAN YAPIN

İlişkide ‘bugün’ü kaçırmamak çok önemli. Çünkü birlikte yaşadığınız her an bir daha gelmeyecektir. Ama yarını da unutmamak gerekir. Gelecekten beklentiniz ne? Örneğin evliliği düşünüyor musunuz? Bu konuları açıkça konuşup geleceğinizi planlamalısınız. Bunu yapmadığınız takdirde ilişkiyi kendi haline bırakırsınız ve doğal olarak ölüme terk etmiş olursunuz.

9. PROBLEMLERİNİZİ KONUŞUN

“Seni sorunlarımla sıkmak istemiyorum” demeyin. Sevgiliniz hayatınızdaki en önemli kişi olduğuna göre sorunlarınızı ona anlatmayıp kime anlatacaksınız? Üstelik onun bulduğu çözümlerle bu sorunların üstesinden gelme ihtimaliniz var. Sorunlarınız nedeniyle içinize kapanıp bunları bir de paylaşmazsanız sevgiliniz alınacaktır. Bu sorunların kendisinden kaynaklandığını düşünecektir. Sorunları konuşmak aranızdaki bağı da güçlendirir.

10. KISKANÇLIKTAN KAÇININ

“Seven kıskanır” sözü dozunda kıskançlık için geçerlidir. Öz güveni eksik insanların aşırı kıskançlıkları ilişkinin düşmanıdır. Kıskançlığınız bir süre sonra bunaltacaktır. Baskı altındaki insanlar yorulur ve içinde bulunduğu durumdan kurtulmak ister. Kıskançlığı abartmayın. Tatlı kıskançlıklar ilişkiyi besler, abartılı kıskançlıklar bitirir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder