Mehmet Coşkundeniz Yeniyken yapılan 10 ilişki hatası
HABERİ PAYLAŞ

Yeniyken yapılan 10 ilişki hatası

Yeni ilişkiler her zaman heyecan vericidir. Ama bu heyecan size hatalar da yaptırabilir. Belki de hayatınızın geri kalanını birlikte geçireceğiniz bu kişiyi, basit hatalarla kaybetmek istemezsiniz öyle değil mi? Şimdi size yeni ilişkileri bekleyen tuzaklardan söz edeceğim. Bu tuzaklara düşmek istemiyorsanız, dikkatlice okumanızı öneririm.

Yeniyken yapılan 10 ilişki hatası

1. ÇOK ACELE ETMEK

Flört dünyanın en güzel şeyi. Bu güzel anları bir an önce tüketmek için neden acele ediyorsunuz ki? İlişkiniz seyrinde gidiyorsa zaten o aşamalara zamanı gelince geçeceksiniz. Böylece hem birbirinizi iyi tanıyacak hem de aranızdaki sevgi bağının güçlenmesine olanak sağlayacaksınız. Kendinizi akışa bırakın ve huzurla ilişkinize devam edin.

Haberin Devamı

2. ŞİMDİ BİZ NEYİZ?

Plan kurmak için daha çok erken. Daha şimdiden ilişkinin hangi yöne gideceği konusunda plan yapmaya kalkışmak, ne bileyim, evlilik konusunu, çocuk konusunu açmak, karşınızdaki insan için baskı unsuru haline gelir. Siz şu sıralar sadece bir sonraki buluşmanızı planlayın yeter. Bu buluşmalar arttıkça gelecek planı yapmanın zamanı da gelecektir.

3. İLK ENGELDE YIKILMAK

Bir zorlukla karşılaştığınızda cesaretinizin kırılmasına izin vermemelisiniz. Zorluklarla mücadele etme gücünü kazanmalısınız. Bu gücü de mücadele ede ede kazanırsınız. Üstelik birbiriniz için mücadele etmek sizi kopmaz bir bağ ile bağlayacak ve çok daha yakın olmanıza olanak tanıyacaktır.

4. SÜREKLİ UZAK KALMAK

Her şeye vakit ayırıp bir tek sevgilinize vakit ayıramıyorsanız çok fena. Sevgiliniz kendini ihmal edilmiş hissedecek, gönül kırıklığı yaşayacak ve belki de devam etmek istemeyecektir. Hem zaten siz birlikte zaman geçirmek, paylaşımlarınızı artırmak için sevgili oldunuz. Öyleyse bunun gereğini yerine getirin ve mümkün olduğunca bir arada olun.

5. HER ŞEYİ BAŞKALARINA ANLATMAK

Mahremiyetinizi korumalısınız. İyi anlar da kötü anlar da size aittir. Arkadaşlarınıza ilişkinizin her ayrıntısını anlatmanız sevgilinizi rahatsız eder. Arkadaşlarınız sorduğunda küçük ve mutlu anları anlatın da örneğin "Sevgilim fena horluyor" noktasına da gelmeyin lütfen.

Haberin Devamı

6. FAZLA FEDAKAR OLMAK

Her ilişki bazı özverileri zorunlu kılar. Çünkü 'ilişki sorumluluğu’ diye bir şey vardır. Ama işte 'Aşk ve Kül' romanımda da yazdığım gibi, aşk için vazgeçtiğiniz her şey peşinizden gelir. Yani arkadaşlarınızı, ailenizi, işinizi, gücünüzü, hobilerinizi terk edip sevgilinizi hayatınızın merkezi haline getirirseniz bir süre sonra bu durum onu da sıkar. Bu sefer de siz "Senin için nelerden vazgeçtim" diye sitem etmeye başlarsınız.

7. HER AN BİRLİKTE OLMAK

Sürekli uzak kalmak ne kadar kötüyse, her an birlikte olmak da o kadar kötüdür. Birbirinize nefes alacak alanlar sunmalısınız. Birlikte olmadığınız zamanlar da yapacağınız çok şey olmalı. Uzun yıllarınız olabilir öyle değil mi? Şimdiden sevgi limitinizi doldurmayın ve birbirinizi özlemenin de güzel bir şey olduğunu unutmayın.

8. ESKİLERDEN SÖZ ETMEK

İşte tuzakların en büyüğü. Üstelik çiftler bu tuzağı farkında bile olmadan kendileri kurar. Mesela taraflardan biri diğerine eski ilişkilerini sorar, o da "Ne yapayım sevgilim sordu" diye anlatır. Siz sorana aldırmayın, eskileri anlatmayın. İlle anlatacaksanız da yüzeysel olarak geçiştirin. Çünkü ayrıntılı şekilde anlatırsanız sevgiliniz ister istemez kendisini onunla kıyaslayacak ve belki de kendini yetersiz görecektir.

Haberin Devamı

9. İNANÇ VE POLİTİKA

İnancınız ve politik görüşünüz tamamen size aittir. İlk başlarda elbette bu konuları konuşmuşsunuzdur. Sonradan birbirinize politik görüş ya da inanç empoze etmeye çalışmanız büyük saçmalıktır. Birbirinizin aynısı olmak size ne kazandıracak? Farklılıklar zenginliktir ve bu farlılıklara saygı duymalısınız.

10. HAKLI ÇIKMAYA ÇALIŞMAK

Tartışmalar elbette olacak ve aranızdaki iletişim iyiyse bunları kolaylıkla atlatacaksınız. Her tartışmadan haklı çıkamazsınız. Üstelik gerçekten haklı olsanız bile çıkmamalısınız. Sürekli haksız olduğunu iddia ettiğiniz sevgiliniz özgüvenini kaybeder. Ayrıca haklı olsanız ne olur, olmasanız ne olur. Siz bunun üzerinde dururken ilişkiniz elden gider, haberiniz bile olmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder