Mehmet Coşkundeniz Yeşilçam filmi gibi
HABERİ PAYLAŞ

Yeşilçam filmi gibi

Yeşilçam filmlerinin bir klişesi vardır. Başrol oyuncusu erkek, rol gereği gazinoda şarkıcılık yapan başrol oyuncusu kadınla sevgili olur ve ardından şu cümleyi söyler: “Bundan sonra sahnelere çıkmayacaksın. Evinin kadını, çocuklarının anası olacaksın.” Bu senaryonun bir benzerini şu anda Hadise ile Survivor’dan tanıdığımız İlayda Şeker yaşıyor. Hadise, Mehmet Dinçerler ile aşk yaşamaya başladıktan sonra sahneye sanki yas tutuyormuş gibi çıkmaya başladı.

Yeşilçam filmi gibi

Bu aşktan önce mayoyla sahneye çıkan, Beyonce ile karşılaştırılan, hatta bazı kıyafetleriyle ondan bile cesur bulunan Hadise, simsiyah bir tulumla sahne alıyor artık.

Haberin Devamı

Yeşilçam filmi gibi

Söylenenlere göre, daha ‘usturuplu kıyafetler’ giymesini sevgilisi istemiş. İlayda Şeker de, Survivor’da tanışıp aşk yaşamaya başladığı yağlı güreş başpehlivanı İsmail Balaban’ın isteği üzerine Instagram’daki yüzlerce fotoğrafını kaldırmış.

Balaban fotoğrafları biraz açık bulmuş. İyi de arkadaş, siz bu kadınları öyle beğenmediniz mi? Öyle sevmediniz mi? Bu değiştirme uğraşı neden? Beğendiğiniz kadını değiştirip başka bir kimliğe büründürünce mutlu olmayacaksınız. Onun size en çekici gelen yanını öldürünce, artık aşık olduğunuz kadın olmayacak. Sıradanlaştırdığınız o insan bir süre sonra size çekici gelmeyecek.

Yeşilçam filmi gibi

Değişmesini istediğiniz kadından sıkılacaksınız. Sonra bir sebepten ayrılacaksınız ve artık eski olan sevgilinizin değiştirmeden önceki haline benzeyen başka bir kadın bulacaksınız. İlişkiler dünyasında bu kural hiç değişmedi, değişmeyecek. Erkeklik egonuzu kabartmak için yaptığınız bu uygulama ilişkinize zarar verecek.

SON TAVİZ OLMAYACAK

Kadınlar tarafında ise durum daha vahim. Her şey ufak bir tavizle başlıyor. Ardından bir sonraki aşama geliyor. İsmail Balaban sevgilisinden önce fotoğrafları kaldırmasını istemiş ya, artık kimleri takip edeceğine ya da kimlerin İlayda Şeker’i takip edeceğine karar verecek. İlayda Şeker’in kişisel bir alanı olan sosyal medya hesabını, Balaban yönetecek.

Olay burada da bitmeyecek. Fiziksel sosyal alana da müdahaleler başlayacak. İlayda Şeker’in nereye gideceğini, kimlerle görüşeceğini yine Balaban belirleyecek. Sevgilisinin hayatını küçümseyecek, “En doğru kararı ben veririm” yaklaşımında bulunacak. Bunun adı “mansplaning”dir. Basit tabirle, bir erkeğin karşısındaki kadına küçümseyici veya büyüklük taslayan bir biçimde bir şeyler anlatmasıdır.

Haberin Devamı

Sanki kadın, ondan önce hiç yaşamamış gibi, başka bir hayatı yokmuş gibi davranmaktır. İşte bu psikolojik şiddettir. Bu tür ilişkiler toksiktir. Toksik ilişkiler de mutlaka biter. Tabii bittiğinde bu durumdan en fazla etklenen kadın olur. Çünkü bütün hayatı elinden alınmıştır ve toparlaması hayli zor olacaktır. Kıskançlık sevginin ölçütü değildir. Aşırı kıskanç insanlar narsist kişilik bozukluğu içindedir. Sizi sevdikleri için kıskanmazlar, kendilerini sevdikleri için kıskanırlar. Sizi düşünmezler, sadece kendilerini düşünürler.

İLİŞKİDE EŞİTLİK

Mehmet Dinçerler, Hadise’yi; İsmail Balaban da İlayda Şeker’i diledikleri şekle sokmaya çalışıyorlar ama ya kendileri? İsmail Balaban dünyada hem kadınların hem de erkeklerin aşırı seksi bulduğu bir sporda, yağlı güreşte tanınan bir isim. Güreşe altında bir kıspet, üstü çıplak olarak çıkıyor.

Haberin Devamı

Yeşilçam filmi gibi

Mehmet Dinçerler’in Instagram hesabında da denize girerken, vücut çalışırken çekilmiş, üstü çıplak çok sayıda fotoğraf var. Birçok kişinin bu fotoğraflara bakıp iç geçirdiğinden eminim. E şimdi bu iki kadın da sevgililerine “Bu fotoğrafları kaldır” dese haksızlar mı? İlişki ancak iki taraf da eşit haklara sahipse sağlıklı yürür. Nokta.

Yeşilçam filmi gibi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder