Mehmet Coşkundeniz Zarar veren sevgiliden kurtulmanın 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Zarar veren sevgiliden kurtulmanın 10 yolu

Seçkin Piriler, boşandığı halde eski eşi Kaan Tangöze’den kurtulamadı. Evet, iki çocukları vardı ama Seçkin’in Kaan’dan bir türlü kopamamasının nedeni çocuklar değildi. Seçkin bağımlıydı. Zarar gördüğünü bildiği halde bu Kaan’ı bırakamıyordu. Sonunda iş, şiddete kadar vardı. Öncelikle şunu belirtmeliyim. Size zarar veren birinden kurtulmak için, kurtulmayı kesin olarak istemelisiniz. İkinci olarak da sanki diyet yapar gibi çok disiplinli hareket etmelisiniz. Elbette iletişimi keseceksiniz, telefonunu sileceksiniz, sosyal medyadan takip etmeyeceksiniz. Sonra da duygularınızı düzeltmek için adım atmaya başlayacaksınız. İşte o adımlar...

Haberin Devamı

1- ACINIZI ÇEKİN

Hem de dibine kadar çekin. Böylece bu kişinin size ne kadar acı verdiğini anlayın. Ertelemeyin, mutluymuş numarası yapmayın. Dibe vurmadan yukarı çıkamazsınız. Eğer ders almayı bilirseniz, bu acının sizi olgunlaştırdığını göreceksiniz.

2- BİTTİĞİNİ KABUL EDİN

Bu ilişki size çok zarar verdi ve artık bitmeli. Hem zaten terk edildiniz. Bunu kabul edin. Bir gün döneceğini ve tekrar eski mutlu günlerdeki gibi olacağınızı düşünüyorsunuz ama o sadece Yeşilçam fi lmlerinde olur. Bittiğini kabul etmeden, iyileşmeye başlayamazsınız.

3- İYİMSERLİĞİ BIRAKIN

Onun hep iyi yanlarını gördünüz. Sizin canınızı yakarken bile suçu kendinizde aradınız. Artık gerçekle yüzleşin. O kötü biriydi. Belki sizi sevdi ama sizin ona değer verdiğiniz kadar o size değer vermedi. Evet, bu süreçte onun hep olumsuz tarafl arını düşünmelisiniz.

4- KURBAN DEĞİLSİNİZ

Kendinizi bu ilişkinin kurbanı olarak görmeyin. Hepimiz hata yapabiliriz. Bu durumla mücadele etmek zorundasınız. Çünkü hayat sadece ilişkinizden ibaret değil. Siz bu ilişkiden önce de vardınız ve gayet güzel de yaşıyordunuz. Merak etmeyin, ölmeyeceksiniz.

5- ARKADAŞLARA KULAK VERİN

İlişkiniz sırasında, arkadaşlarınız sevgilinizin kötü yanlarını görüyor ve bunu ize söylüyordu. Ama aşktan gözünüz kör olduğu için siz bunları görmüyordunuz. Artık onlar bu süreci atlatmanızdaki en önemli yardımcılarınız. Bol bol buluşun, konuşun.

Haberin Devamı

6- ÖFKELENMEKTEN VAZGEÇİN

Evet, siz bunu hak etmediniz. Böyle düşündüğünüz için de hep öfke hali içindesiniz. Ama bu öfke, sizin iyileşme sürecinizi geciktiriyor. Hesaplaşmanızı yapın, kendinizi ve onu aff edip hayata yeniden adım atın.

7- DEĞİŞİME BAŞLAYIN

O varken yapmak istediğiniz ama yapamadığınız bir sürü şey olmalı. Hobilerden, giyim şeklinizden, seyretmek istediğiniz fi lme kadar her şeyi değiştirebilirsiniz. Bu hem geçmişi düşünmenizi engelleyecek hem de size taze bir başlangıç sağlayacak.

8- İLİŞKİ DEĞİL FLÖRT

İltifat görmek, öz güveninizi yeniden kazanmak hakkınız. Çıkın, gezin, eğlenin. Ama sakın sevgili olmayın. Birinin varlığından kurtulmak için başkasının varlığına ihtiyacınız yok. Bu dönemde fl ört etmek iyi, sevgili olmak kötü.

9- SAKIN BAŞA DÖNMEYİN

Diyetinizi bir kez bozarsanız, her şeyi başa sararsınız. O yüzden kendinizi kaybedip aramayın, bahaneyle mesaj atmayın, arkadaşlarınıza sormayın. Unutmayın ki; tüm bu zorlu zamanları yaşamanıza sebep olan şey o!

Haberin Devamı

10- UZMANA DANIŞIN

Bu konunun uzmanları var. Onlardan yardım almanız psikolojik açıdan sorunlu olduğunuzu göstermez. Gidin, anlatın ve danışın. Göstereceği yollar sayesinde bu zamanları daha kolay atlatabilirsiniz. Ama yine de unutmayın: Bu işi başarmak istiyorsanız gücü kendi içinizde aramalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder