Mehmet Nuri Turan Alev Alev'de tokat gibi sahne: Adalet arayan kadına gelince körleşiyorsunuz
HABERİ PAYLAŞ

Alev Alev'de tokat gibi sahne: Adalet arayan kadına gelince körleşiyorsunuz

Yeni dizi 'Alev Alev' konusu ve oyuncularıyla sosyal medyada çok konuşulan konular arasına girdi.

Başrollerinde Demet Evgar, Hazar Ergüçlü, Dilan Deniz Çiçek, Cihangir Ceyhan ve Berker Güven gibi ünlü isimlerin yer aldığı yeni dizi 'Alev Alev' perşembe akşamı ekranlara gelmesinin ardından Twitter'da hemen gündem oldu.

Açık konuşmak gerekirse sırf Demet Evgar ve Zuhal Olcay'ı görünce merak edip izledim ilk bölümü. Dakikalar geçtikçe dizi bir yerden çok tanıdık geldi. Meğer Netflix'te izlediğim, 8 bölümlük Fransız mini drama dizisi 'Alevlerin Ardından'ın (Le Bazar de la Charité) uyarlamasıymış.

Haberin Devamı

Dizinin hemen başında yer alan ve çok konuşulan yangın sahnesi için 2 ay boyunca çalışılmış. Ekranlarda sıkça görmeye alışık olduğumuz vurdulu kırdılı, aşiret dizilerinden sonra dizideki yangın sahnesi bir hayli etkileyici geldi.

'Bu sahneye kalbimi bıraktım'

Alev Alevde tokat gibi sahne: Adalet arayan kadına gelince körleşiyorsunuz

Başarılı oyuncu Demet Evgar yine 'döktürüyor' dersem abartmış olmam. Dizide öyle bir sahne var ki adeta tüm kadınların 'sesi' oluyor. Dizide eşinden şiddet gören Cemre'ye hayat veren Demet Evgar'ın "Ben hepinize inat yaşayacağım!" demesinin altındaki anlam çok derin. Umuyorum bu sahne birçok kişi için farkındalık yaratır.

Sahne şöyle devam ediyor:

'Adalet arayan kadına gelince körleşiyorsunuz. Teraziniz hep güçlüden yana, adaletiniz erkek adaleti. Gerçekten Allah belanızı versin. Siz gerçeği inkar ettikçe biz ölüyoruz ama ben hepinize inat yaşayacağım. Ölmeyeceğim. Ahdım olsun beni öldüremeyeceksiniz.

Diziye damga vuran sahnelerden birisi de Çiçek'in öldüğünü sanan sevgilisi Ali'nin ''Çok yanmış canı Çiçek'in çok yanmış ben onu koruyamadım" diye ağlaması oldu.

Kadın izleyiciler için yeni bir 'jön' çoktan doğdu bile: Cihangir Ceyhan. Dizide mahallenin yardımsever Ömer'ini canlandıran yakışıklı oyuncu şimdiden gönülleri fethetmeyi başardı.

Alev Alevde tokat gibi sahne: Adalet arayan kadına gelince körleşiyorsunuz

İzleyenleri en etkileyen sahne şüphesiz, Şimal'ın yangında çıkmaya çalışırken ayaklar altında ezilip can vermesi. Duygulandıran sahne sonrası bir izleyicinin paylaşımı her şeyi özetliyor aslında: ''İnsan en vahşi hayvandır'' sözünü en iyi açıklayan sahnesi oldu.

Haberin Devamı

Dizinin ardından sosyal medyaya yansıyanları özetlemek gerekirse:

  • Bu ülkede Demet Evgar'ın oyunculuğu diye bir gerçek var.
  • SGK geçerli mi diye soran Cihangir Ceyhan içimizden biri o.
  • Bize böyle aşklar lazım. Gerekirse sevdiğin için yanacaksın.
  • Erkekler güçlülerdi. Kolayca kadınların sırtına basıp üstlerinden atlayarak hayatta kalabilirlerdi. Oysa ellerinden tutup ayağa kaldirsalardı bir çocuk annesiz,bir anne evlatsız kalmazdı.
  • Ömer’in hiç tanımadığı insanlar için bile kendini mahvetmesi. Senciyiz anadolu çocuğu..
  • Yanımda kadın var biraz medeni ol diyen sözde erkekler, kadınları ortada bırakıp canının derdine düştü. Buna bir dizi olarak bakmayın gerçekte de böyle ne yazık ki!
  • Kumardan kazandığı ile mahallesinin bakkal borçlarını kapatmayan da kendine delikanlıyım demesin.
  • Dizinin en etkileyici en kahreden sahnesi Şimal'in ölüm sahnesiydi. Kadınları yaktınız, ezdiniz, öldürdünüz.
  • Yangın sahnesini aslında dayanmak zorda olsa izliyordum ama Şimal’in ezilme anlarından sonra kaldıramadım. Başına tekme yedikçe, üstünden geçildikçe yüreğim paramparça oldu değiştirdim.

Alev Alev konusu

Alev Alevde tokat gibi sahne: Adalet arayan kadına gelince körleşiyorsunuz

Kadın, aile içi şiddet, adalet, güzellik gibi her an konuşulan gündelik hayatın içindeki temaları kendine özgü diliyle ele alacak dizi, bir yangın sonucunda hayatları tahmin etmedikleri yönlere savrulan üç kadının hikayesini ekranlara taşıyor. Cemre, aşkla evlendiği kocasının psikolojik ve fiziksel şiddetinden muzdaripken küçük kızıyla birlikte bu yaşamdan kurtulmaya çalışır.

Rüya, varlıklı yaşantısında hayatın acı gerçekleri ile hiç karşılaşmamıştır ve kendi güvenlikli dünyasında yaşar. Çiçek’in ise tek arzusu evlenip mutlu bir yuva kurmaktır ve bunu hayatının merkezine alır. Ancak bu üç kadının yaşamı yaşanan bir yangın ile sonsuza kadar değişecektir. Cemre, Rüya ve Çiçek hayatlarının sıfır noktasına gelerek oldukça zorlu bir mücadele içinde kendilerini bulacaklardır.

Alev Alev 2. Bölüm Fragmanı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder