Mehmet Nuri Turan Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer
HABERİ PAYLAŞ

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı birçoğumuz aylardır evdeyiz. 'Normalleşme' sonrası sosyal yaşam biraz canlanmaya başladı. Evet, havalimanları, otogarlar eskisi kadar kalabalık değil ama pandeminin başındaki kadar da boş değil. Evde durmaktan bunalanlar haklı olarak kendini dışarı atmaya başladı.

Bir süredir İstanbul'dan uzaklaşma planları yapıyorum.

İçimdeki ses 'büyük bir gazla' yola çıkmalısın deyince, Türkiye'deki güzellikleri görmek isteyenler için 'sonbaharda gidilecek yerler' listesi hazırlamak istedim.

Haberin Devamı

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

'Ölü' bir yaz sezonu geçti, bitti. Sıcacık yaz mevsiminde, istediğin gibi bir tatil yapamadım diye üzülüyorsun hiç üzülme! Şimdi önünde sonbahar kaçamakları var.

Deniz, kum, güneş üçlüsünü seviyorsan ilk başta cazip gelmeyebilir. Şöyle düşün, bir kere yazın o mahşer kalabalığı yok. Huzurla, sessiz sakin bir tatil yapabilirsin. Ayrıca yaza göre daha 'ekonomik' olduğu şüphesiz! Cennet ülkemin her yeri güzel. Yaz, kış tatil yapabileceğimiz birçok alternatifimiz var.

Yola çıkma zamanı

Sarı ve yeşilin her bir tonunun ayrı güzel olduğu. görülmesi o kadar çok yer var ki listeyi yapmaya çalışırken çok zorlandım.

'Kaçamak' rotalarını düşünürken, çok sevdiğim arkadaşım, tarihçi-yazar-rehber Saffet Emre Tonguç geldi aklıma. Telefona sarılıp yardım istedim. Beni kırmadı ve bizim için bir liste önerdi. Şu aralar bir tatile ihtiyacım var diyorsan Türkiye’nin en güzel yerlerinden oluşan bu listeye göz atmalısın!

Burada herkesin kendine göre bir yer bulacağına eminim. Okuduktan sonra tatil planı yapmayı unutma. Çantalar şimdiden hazırlanmaya başlansın. Hadi yola çıkma zamanı..

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

Sonbaharda gezilecek en güzel 10 yer

Ayvalık: Kalabalık günler bitti, havası serinledi ve en güzel zamanları başladı. Taş evler arasında gezinin, Ege lezzetlerinin tadını çıkarın, Cunda ve Şeytan Sofrası’nda gün batımını izleyin.

Eski Foça: Daracık sokaklarda yürümek, balıkçı lokantalarında sakince yemeğinizi yemek, teknelerle selamlaşıp gün batımını izlemek ve dinlenmeye çekilmiş plajların tadını çıkarmak için ideal.

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

Erikli: Şimdilerde dingin bir güzelliğe büründü. Civardaki ormanlarda yürüyüş yapın, ciğerleriniz temiz havaya doysun. Yorgunluğunuzu atmak için sahile inin ve Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’ya nazır mola verin.

Haberin Devamı

Yedigöller: Bence Yedigöller'in yakışmadığı mevsim yok ama açık ara ilk sıra sonbaharın. Bolu'ya 42 km uzaklıktaki bu doğa harikası sonbaharda renk cümbüşü! Sarılar yeşile, kırmızılar turuncuya karışıyor... Tepenizden yağmur misali yaprak yağıyor. 1965'ten beri milli park. Kamp atabileceğiniz noktaları da var. Adını içindeki 7 gölden almış: Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl.

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

Safranbolu: Safranbolu, tepelerin arasına kurulmuş Arnavut kaldırımlı bir kasaba. Kiremit damlı ahşap Osmanlı evleri, zanaatlarını yaşatan demircilerin ve yemenicilerin olduğu cıvıl cıvıl tarihi çarşı, çeşit çeşit lokumları ve birbirinden lezzetli yemekleriyle her mevsim güzel. Ama doğasının sonbahar renklerine bürünüşünü görmeniz gerek. Yörük Köyü ve Seyir Terası uğrak noktalarınız olsun.

Şanlıurfa: Dünyanın en eski tapınaklarının bulunduğu Göbeklitepe'ye gidip tarihte yolculuk yapın. Muhteşem Urfa Müzesi'ne gidip dünyanın en eski heykelini ziyaret edin.

Haberin Devamı

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

Ölüdeniz’e gidin: Orada sıcaklıklar hem denizin keyfini sürebilecek kadar sıcak hem de insanı üzmeyecek kadar serin. Sonbahar Ölüdeniz’de yoğun kalabalığın kalmadığı, huzurun kol gezdiği bir mevsim. Bitmeden tadını çıkarın.

Mardin-Midyat turlarına katılın: Sonbaharın şehridir Mardin ve kız kardeşi Midyat. Sıcaklıkların nefes almanıza izin verdiği dönem geçmişi keşfetmenin, benzersiz bir mimaride yaşamanın, otantik takılar arasında seçim yapamamanın ve elbette zengin bir mutfağın keyfini sürmek için en uygun mevsimdesiniz.

Sonbaharda gidilecek en güzel 10 yer

Kapadokya: Peri bacaları bu mevsimde ayrı güzel. Uçhisar Kalesi'ne çıkıp tepede olmanın keyfini çıkarın. Gün doğumunda balonları izleyebilir, balon turu yapabilirsiniz.

İğneada'ya yolun düşmeli. Küçük bir yer olmasına rağmen çevresinde görülmeye değer birçok yer var. Bağ rotası için Kırklareli ve civarındaki bağlara uzanın.

Hadi listeden bir yer seç ve kendini birkaç gün ödüllendir.

Tatilde bile olsak lütfen sosyal mesafeye dikkat. Maskemizi de unutmayalım!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder