Mehmet Yalçınkaya Benden size Anneler Günü hediyesi: 'Esnaf'
HABERİ PAYLAŞ

Benden size Anneler Günü hediyesi: 'Esnaf'

Anneler Günü, benim için çok ayrı bir anlam taşıyor. Bir şef için mutfakta ilk gördüğü kişi, ilk yediği yemek annedir. Tüm Michelin Yıldızlı şefler bir yana anne yemeği bir yana… Anneler, anılarımızın Michelin Yıldızı’dır. Annenin hazırladığı tabaklar, yemeğin kokusu anne kokusu gibidir ve özeldir.

Tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü kutlu olsun. Ellerinizden öpüyor, annesini kaybedenlere sabır diliyorum. Bu Anneler Günü sizlere hediyem ‘Esnaf’ kitabım olsun. 

Büyük emek ve özveriyle üç ay gibi kısa sürede yetiştirdiğim kitabımdaki en önemli mesajım: “Geçmişe koşarken kaybolmak istemiyorsak geleceğe sahip çıkmak şart.” Bu mottoyu belirlerken geçmişimize sahip çıkmanın önemine vurgu yapmak istedim. Her kitabımda olduğu gibi bu kitapta da annemden esinlendiğim bir gerçek.

Haberin Devamı

Benden size Anneler Günü hediyesi: Esnaf

ESNAF LOKANTASI GEÇMİŞİMDİR

İlk iş deneyimin esnaf lokantalarında oldu. Bu lokantaların kendine dair uslubü, adabı, berekete inancı, adalet yaklaşımı ve kültürü çok değerli. Kitabı hazırlama sürecinde pek çok esnaf ziyareti yaptım. Edremit Pazarı’nda alışveriş yaptım.

Kasaplardaki et emekçilerinin, sakatat üstatlarının, İstanbul’daki ve Ege’deki snaf lokantalarının hikayelerine ortak oldum. Dolayısıyla ‘Esnaf’, sadece yemeklerin değil aynı zamanda bir kültürün kitabı oldu.

VAZGEÇİLMEZLER, UNUTULANLAR VE ÖNERİLER

Kitabımın hedefi yeni neslin esnaf bağını yenilemek. MasterChef çekimlerinde gelen bir telefonla başlayan kitap fikrimin tüm detaylarını kitapta yazdım. Esnaf lokantalarının vazgeçilmez yemekleri, unutulanlar ve esnaf lokantaları için imza önerilerimi de sizinle paylaştım. Kitapta, mutfaklarımızda kolayca pişebilen tarifler bulacaksınız. Sağlıkla pişirmek, keyifle tüketmek kısmet olsun. Tarihe ve geleceğe not düşülsün.

Benden size Anneler Günü hediyesi: Esnaf

TEŞEKKÜRLER

Yol arkadaşları kıymetlidir.

Kitabımı hayata geçirirken tüm reçeteler üzerine çalışıp gece gündüz tarifleri yetiştirdiğimiz kardeşim Şef Mithat Yalçınkaya, Şef Onur Kutluca ve tüm MYK ekibine; tüm projeyi yöneten Demet Aydın ve İntersis Ajans’a, editörüm Serdil Çelikkol’a, fotoğraf sanatçımız Hande Gökşan ve Murat Erdoğan’a, icraat ofisi Emre Uysal ve Resul Atabay’a, kitabın film ekibi, Anıl Yülek, Ogün Soydemir ve Hüseyin Ceren’e, değerli Halkbank, Tat Ailesi, Porland yetkililerine, yayıncım ALFA  KİTAP’a ve değerli Vedat Bayrak’a yürekten teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder